Sarcina, cresterea in greutate sau procesul natural de imbatranire si pierdere a elasticitatii pielii poate duce la un fenomen nu foarte placut, si anume ptoza mamara, sau lasarea sanilor. Insa, apeland la un specialist in medicina estetica, poti apela la o procedura chirurgicala de corectare a acestora si iti poti recapata increderea in tine si aspectul fizic dorit. Vezi cateva imagini inainte si dupa ridicarea sanilor, procedura cunoscuta si drept lifting mamar sau mastopexie, pentru a vedea ce rezultate impresionante poti obtine.
Pentru a putea urma o astfel de interventie, va fi necesara o consultatie la un medic specialist, care sa confirme prezenta ptozei mamare si necesitatea unei proceduri. Apoi, operatia se poate realiza in mai multe moduri. In cazul in care sanii au un volum glandular suficient (sunt suficient de mari), se poate adopta tehnica auto-protezei, adica se foloseste tesut propriu pentru ridicare, fie se poate folosi un implant si se poate indeparta o portiune de tesut adipos. Vezi mai multe poze cu ridicarea sanilor pentru a intelege cum decurge procedura.
Tehnica este posibila si in cazul unor sani mai mici. In aceasta situatie, se poate folosi un implant mamar sau grasime proprie pentru a adauga volum in polul superior al sanilor, odata ce acestia sunt ridicati. Te invitam sa consulti imaginile inainte si dupa cu ridicarea sanilor si sa vii la o consultatie, pentru a vedea ce fel de tehnica putem aborda in cazul tau.
Micsorarea sanilor
Implant mamar
Chirurgia estetica a mamicii
Conditii particulare : Pacienta a avut 2 sarcini cu perioada de alaptare de minim 1,5 ani la fiecare sarcina, dupa care afirma ca sanii pe langa faptul ca au coborat foarte mult, au si scazut in dimensiuni considerabil.
Procedura solicitata : Ridicarea si marirea sanilor
Examen obiectiv local : Ptoza mamara grad III, cu asimetrie minima de volum si de amprenta la nivelul toracelui.
Procedura indicata : Mastopexie, reducere si augmentare cu implant
Procedura efectuata : Ridicarea sanilor prin procedeu circumvertical, reducerea unui patrulater de tesut cutanat si glandular din polul central si inferior median si marirea sanilor cu implant mamar 340 Ergonomix Motiva ,inserat de tip dual-plane ( partial sub muschiul pectoral )
Discutii : Conceptul de ridicare a sanilor il vedem intotdeauna sub forma unui algoritm de a inlatura tesutul din polul inferior median deoarece acesta va avea tendinta pe viitor sa produca greutate sanilor astfel incat acestia sa tot coboare si totodata sa adaugam volum in polul superior, prin folosirea unui implant sau a grasimii proprii. De data aceasta pacienta a ales un implant mamar.
Conditii particulare: Pacienta a avut o sarcina si a alaptat o perioada de minim 6 luni
Procedura solicitata: Ridicarea si marirea sanilor
Examen obiectiv local: Ptoza de gradul I/II, cu laxitate cutanata moderata, cu ptoza glandulara si asimetrie de volum si de pozitie a areolei la nivelul sanilor
Procedura indicata: Lifting mamar si augmentare cu implant
Procedura efectuata: Lifting mamar prin tehnica circumverticala , reductie mamara inferioara mediana si augmentare cu implanturi 350 ml Ergonomix Motiva, inserate subfascial
Discutii: Pacienta a dorit un pol superior cat mai generos, de aceea am ales ca implanturile sa fie pozitionate cat mai la suprafata, pentru ca polul superior sa fie cat mai bombat. Totusi, nu am ales implanturile rotunde, deoarece acestea ar fi produs un efect prea artificial. Conceptul de a inlatura tesutul propriu care deja este cazut si a umple polul superior este pariul nostru pentru rezultate cat mai durabile.
Conditii particulare : Nu sunt
Procedura solicitata : Lifting mamar cu tesutul propriu
Examen obiectiv local : Ptoza mamara grad II , prezenta atat la nivelul componentei glandulare cat si a areolei, asimetrie de volum si de amprenta a sanilor la nivelul toracelui
Procedura indicata : Lifting mamar cu autoproteza
Procedura efectuata : Lifting mamar cu autoproteza cu pedicul superior foldat si repozitionat la nivelul muschiului pectoral
Discutii : Pacienta a dorit un aspect cat mai natural, fara a folosi un implant deoarece nu a dorit sa aiba nici un fel de risc pe termen lung datorita unui implant mamar si a fost multumita de volumul pe care urma sa il obtina.
Conditii particulare : Pacienta a slabit in urma 20 kg in urma unei diete agresive si a devenit extrem de complexata de aspectul sanilor deoarece afirma ca doar la acest nivel se pot vedea consecintele efectului slabirii asupra pielii.
Procedura solicitata : Ridicarea sanilor
Examen obiectiv local : Ptoza mamara a areolei si a componentei glandulare, grad III, cu laxitate tegumentara ridicata, cu prezenta vergeturilor si a pliurilor cutanate, cu asimetrie de volum intre cei doi sani
Procedura indicata : Lifting mamar si augmentare cu implant mamar
Procedura efectuata : Lifting mamar de tip circumvertical si marirea sanilor cu implant 375 ml Motiva Ergonomix, inserat subfascial.
Discutii : Desi pacienta prezenta o laxitate a pielii, cu un pliu cutanat destul de redus, am ales sa inseram implantul subfascial si nu submuscular, deoarece in cazul pacientilor care au slabit destul de mult in greutate si prezinta piele in exces, sansa de recidica a ptozei si a pielii in exces este destul de mare, daca implantul nu expandeaza suficient pielea. Cu toate acestea rezultatul a fost unul foarte bun, fara un aspect al sanilor bombat in polul superior, de ajutor fiind calitatea implanturilor Ergonomice de la Motiva.
Conditii particulare : Pacienta a avut 2 sarcini la care a alaptat minim 1 an pentru fiecare.
Procedura solicitata : Marirea sanilor cu implanturi
Examen obiectiv local : Ptoza mamara a sanului stang atat datorita pozitiei areolei cat si componentei glandulare, asimetrie mamara de volum si insertie a sanilor pe torace.
Procedura indicata : Augmentare mamara cu implant la nivelul sanului drept si mastopexie circumverticala si implant la sanul stang. Implanturile vor avea aceeasi dimensiune la ambii sani, dar la nivelul sanului stang trebuie efectuata si o reductie a tesutului glandular din compartimentul infero-median.
Procedura efectuata : Augmentare mamara cu implant 375 ml Motiva Ergonomix inserat dual-plane ( partial submuscular ) la nivelul sanului drept si mastopexie circumverticala cu inlaturarea unei portiuni din sectorul infero-median si apoi augmentare cu implant mamar 375 ml Motiva Ergonomix. Sculptura sanului stang a fost efectuata in timp real, comparandu-se dimensiunea cu sanul drept.
Discutii : Desi pacienta prezenta o greutate redusa in comparatie cu inaltimea si avea un torace hiposten si brate destul de subtiri, si-a dorit sani mari. Aceasta nu a fost ideea noastra pentru dimensiunea implanturilor, dar ea a fost foarte multumita de rezultat.
Conditii particulare : Nu sunt
Procedura solicitata : Marirea sanilor
Examen obiectiv local : Sani tuberosi, cu ptoza severa, asimetrie de volum si de insertie la nivelul toracelui, cu retractia severa a polului inferior.
Procedura indicata : Reconstructia sanilor prin augmentare mamara cu implant 360 ml cu proiectie moderata, Ergonomix si mastopexie periareolara
Procedura efectuata : Marirea sanilor cu implant 360 ml Motiva Ergonomix, inserate subfascial, prin abord periareolar si eliberarea cat mai agresiva a retractiei din polul inferior
Discutii : Datorita posibilitatii de a efectua preoperator o simulare virtuala, pacienta a inteles diferenta majora intre sanii ei si unii sani care necesita doar o augmentare standard si a acceptat posibilitatea necesitatii unei revizii pe viitor. Aici a fost nevoie si de o tehnica prin care retractia si duritatea tesutului din polul inferior sa fie eliberata. La rezultatul de la 6 luni, prezinta o diformitate de tip double-bubble la nivelul sanului stang, dar aceasta se observa doar intr-o anumita pozitie si o vom putea corecta intr-o etapa secundara, daca pacienta va considera ca are nevoie, deoarece la acest moment nu o deranjeaza.
Conditii particulare : Nu sunt
Procedura solicitata : Marirea sanilor. Restabilirea volumului in polul superior
Examen obiectiv local : Ptoza mamara a componentei glandulare, asimetrie de volum, a toracelui si a pozitiei areolelor, sani cu componenta tuberoasa prin retractia substantiala a polului inferior.
Procedura indicata : Augmentare mamara cu implanturi si expandarea polului inferior, alaturi de micsorarea si repozitionarea areolelor.
Procedura efectuata : Marirea sanilor cu implanturi 355 ml, rotunde, Motiva, inserate subfascial si lifting mamar prin tehnica periareolara.
Discutii : De obicei cand exista o componenta tuberoasa, intentia este de a folosi un tip de implant care poate sa expandeze destul de bine polul inferior. Pentru aceasta, tipul Ergonomix de la Motiva ar fi fost cel mai indicat, dar pacienta isi dorea mai mult o umplere cat mai evidenta a polului superior, cu toate ca a fost informata ca poate obtine un aspect mai artificial, de tip „Baywatch breast”, dar a fost foarte multumita de rezultat, spunand ca e exact cum si-a dorit. In cadrul consultatiei a probat o simulare a rezultatului prin platforma Crisalix si a vazut ce i-ar putea oferi un implant rotund fata de cel ergonomic.
Conditii particulare : Pacienta a slabit aproximativ 20 kg in urma unei diete desfasurata pe o perioada de 3 ani si era la aceasta greutate de minim 1 an.
Procedura solicitata : Ridicarea sanilor si marire sanilor cu implant mamar de silicon , in special cu umplerea polului superior
Examen obiectiv local : Ptoza mamara areolara si glandulara grad II, cu asimetrie de volum si de amprenta pe torace
Procedura indicata : Lifting mamar prin tehnica circumverticala si augmentare mamara cu implant rotund, 315 Full, Motiva
Procedura efectuata : Lifting mamar prin tehnica circumverticala si augmentare mamara cu implant rotund, 315 Full, Motiva
Discutii : Pacienta si-a dorit sa aiba un pol superior extrem de generos si o forma foarte bombata a sanilor. Pentru aceasta am decis sa folosim un implant mamar rotund si cu proiectie inalta, desi nu ar fi fost prima noastra alegere, dar pacienta a fost extrem de multumita de rezultat.
Conditii particulare : Pacienta nu doreste o operatie cu implant mamar
Procedura solicitata : Ridicarea sanilor
Examen obiectiv local : Ptoza mamara grad III, pierderea volumului din polul superior cu volum suficient al glandei si grasimii in polul inferior, cu areole relativ simetrice si un volum relativ simetric intre cei doi sani.
Procedura indicata : Mastopexie cu autoproteza cu lambou inferior
Procedura efectuata : Mastopexie circumverticala cu autoproteza cu lambou inferior
Discutii : Consideram normala, ca avand in vedere hiperpigmentarea cutanata a pacientei, cicatricile sa fie inca in evolutie si sa aiba un grad ridicat de pigmentare. Pacienta a fost foarte fericita cu rezultatul obtinut.
Conditii particulare : Pacienta nu doreste o operatie de reductie semnificativa a sanilor, ci mai mult o ridicare
Procedura solicitata : Ridicarea sanilor
Examen obiectiv local : Hipertrofie mamara grad II/III si Ptoza mamara grad III, pierderea volumului din polul superior cu volum suficient al glandei si grasimii in polul inferior, cu areole largite.
Procedura indicata : Mastopexie cu autoproteza cu lambou inferior
Procedura efectuata : Mastopexie circumverticala cu autoproteza cu lambou inferior
Discutii : Pacienta a dorit sa nu reducem din volumul sanilor, ci doar sa ii ridicam, de aceea am ales ca tehnica sa fie cu autoproteza, adica tot tesutul de glanda si grasime care era cazut in polul inferior sa il mutam in polul superior al sanului si ca pe langa aceasta era necesara o usoara modelare a polului lateral al sanului care avea o componenta adipoasa excesiva. Aceasta lipomodelare s-a facut prin liposuctie si redistribuirea grasimii.
Micsorarea sanilor
Implant mamar
Chirurgia estetica a mamicii
Stai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a descoperi ultimele inovații în chirurgia estetică și plastică, oferte exclusive și sfaturi personalizate pentru a arăta și a te simți extraordinar.
Mulțumim!Te-ai abonat cu succes!
Eroare! Incearcă din nou!
Eroare: Nu am găsit formularul de contact.