Daca de mult timp cochetezi cu ideea unei operatii de marire a sanilor, esti tot mai decisa ca a sosit momentul potrivit pentru aceasta interventie, inseamna ca iti doresti sa ai o discutie cu specialistul. Cu siguranta vrei sa afli raspunsuri la toate intrebarile tale, prin urmare, te invitam la o intalnire cu unul dintre membrii echipei Cosmedica. Noteaza-ti tot ceea ce vrei sa intrebi, discuta liber si iti va fi foarte usor sa iei decizia finala.
Marirea sanilor cu implanturi mamare, interventie cunoscuta si sub numele de augmentare a sanilor sau implanturi cu silicoane, este realizata de peste 60 de ani si reprezinta astazi una dintre cele mai frecvent intalnite operatii de chirurgie estetica. Astfel, femeile care isi doresc sa isi modifice dimensiunea, forma sau pozitia sanilor, aleg procedura de marire cu implant de silicon (augmentare mamara).
Notă: Acest Ghid este realizat de Dr. Mihai Chertif exclusiv pentru pacienții clinicii Cosmedica. Documentul elaborat este proprietatea clinicii Cosmedica. Folosirea documentului sau a textului sau în alte scopuri decât cele inițiale, și pe alte site-uri sau publicații online, nu este permisă fără acceptul explicit al unui reprezentant al clinicii Cosmedica.
Implanturile mamare sunt proteze artificiale formate dintr-o membrana siliconata, utilizate din doua motive principale:
factori estetici – marirea sanilor;
reconstructia sanilor – restaurarea formei sanilor in urma pierderii totale sau partiale a acestora ori pentru a corecta un defect congenital;
Prin urmare, pentru unele femei marirea sanilor reprezinta o modalitate de a-si imbunatati imaginea de sine si de a castiga incredere in propria persoana. Pentru altele, operatia de implant mamar reprezinta reconstructia sanilor in urma unei inevitabile interventii chirurgicale.
Implanturile mamare, denumite frecvent silicoane, sunt de mai multe dimensiuni si forme. Ele pot fi:
implanturi cu silicon, mai precis spus, cu gel siliconic coeziv;
implanturi cu ser fiziologic (solutie salina) – acestea nu se mai folosesc decat in cazuri rare;
Cand se apeleaza la procedura de marire a sanilor prin implanturi mamare?
Motivele unei femei care apeleaza la implanturi mamare sunt strict personale. Procedura de augmentare mamara te poate ajuta sa:
iti imbunatatesti imaginea sanilor tai (forma, fermitate si dimensiune), in cazul in care simti ca ai sani prea mici, sani lasati sau daca unul dintre sani este mai mic decat celalalt;
sa iti imbunatatesti imaginea de sine si sa iti cresti increderea in propria persoana;
sa reconstruiesti imaginea sanilor in urma unei interventii chirurgicale survenite din diverse motive de sanatate;
Discuta cu medicul plastician motivele pentru care vrei sa faci o operatie de implant mamar.
De stiut: In cazul in care iti doresti un bust mai voluminos, dar fara interventie chirurgicala, tine cont ca medicii nostri la Clinica Cosmedica aplica si proceduri de marire a sanilor fara operatie. Mai precis, grasimea nedorita de pe anumite zone ale corpului, fese, coapse, abdomen, este transferata prin injectare la sani.
In ce consta operatia de marire a sanilor cu implanturi mamare (silicoane)?
Sanul voluptos, dar nu prea mare, dispus la o anumita inaltime pe torace, care iese usor in evidenta la contactul vizual, este modelul de referinta pentru multe femei.
Cum hipotrofia sanilor (sani mici cu dezvoltare congenitala redusa) este mult mai des intalnita decat hipertrofia sanilor (sani mari cu dezvoltare peste medie), interventia cu silicoane este o procedura devenita mai mult decat populara. In plus, daca este realizata in mod corespunzator de un chirurg plastician cu experienta, prezinta riscuri reduse de complicatii, inclusiv pe termen lung.
Etapele interventiei de augmentare a sanilor:
Operatia de implant mamar incepe cu o dezinfectie riguroasa a tegumentului, asezarea campurilor de izolare sterile si acoperirea areolelor cu protectii speciale, pentru a obtine o zona operatorie complet decontaminata.
Procedura de augmentare mamara continua cu insertia implantului de silicon printr-o incizie sub san sau in jurul areolei. Consideram ca insertia prin interiorul axilei nu este favorabila pe termen lung pentru pacienta. In plus, uneori poate prezenta riscuri destul de mari.
Se realizeaza un buzunar deasupra muschiului pectoral (sub glanda mamara – pozitionare subglandulara) ori sub muschiul pectoral (pozitionare submusculara), care dupa ce se spala cu solutii antiseptice speciale primeste implantul. Acesta nu este atins cu manusile, se introduce prin intermediul unei pungi sterile.
Operatia de marire a sanilor se finalizeaza prin sutura in straturi a planurilor pielii si tesuturilor profunde, cu fire care se topesc de la sine.
De stiut: Durata operatiei este intre 1 – 2 ore, in functie de particularitatea fiecarei paciente si tehnica aleasa.
Tipuri de implanturi mamare
Implanturile mamare sunt de mai multe tipuri si dimensiuni. Difera in functie de factori precum:
suprafata – netede, rugoase, nano texturate
forma – rotunde, anatomice, ergonomice
continut – ser fiziologic, gel siliconic coeziv
proiectie – joasa, moderata, inalta, extra inalta
De aceea denumirea populara a implanturilor mamare este cea de silicoane, respectiv operatie cu silicoane.
Implant mamar salin
Implanturile cu ser fiziologic (apa sarata sterila) sunt umplute cu o cantitate de solutie salina, care variaza in functie de forma sanului care se doreste obtinuta. Prezinta dezavantajul ca exista riscul de fisurare, caz in care sanul scade rapid in volum. Serul va fi absorbit si eliminat natural de corp.
Astazi, implanturile mamare saline au fost inlocuite de standarde mai noi. Inca din anii ‘90, ele sunt inlocuite in Europa cu implanturile cu gel siliconic coeziv. Acesta nu curge si nu migreaza daca invelisul se rupe.
Nota: Atat implantul salin, cat si cel cu gel siliconic au un invelis din silicon, continutul fiind cel care difera. In primul caz se foloseste o solutie salina sterila, iar in cel de-al doilea, un gel elastic coeziv. De aici si denumirea populara de silicoane.
Implant cu silicoane
Implanturile cu silicoane sunt umplute cu gel siliconic coeziv, al caror avantaj il reprezinta aspectul natural pe care il ofera sanului. Totodata, au un risc de ruptura mai mic si in cazul in care totusi are loc o fisura, gelul nu curge, el avand o textura vascoasa. Prin urmare, implantul cu silicon nu se dezumfla.
De stiut: Pentru ca implanturile mamare se prezinta sub mai multe forme si dimensiuni, astfel incat sa poata indeplini cerintele estetice ale fiecarei paciente, ele trebuie alese cu atentie. In timpul consultatiei vei fi sfatuita de specialist sa tii cont de forma corpului, forma peretelui toracic si stilul tau de viata, pentru a alege implantul potrivit tie.
Clinica Cosmedica foloseste cu succes inca din anul 2016 implanturile mamare Motiva, cea mai inovativa solutie la ora actuala. In urma experientei cu primele 100 de paciente care au beneficiat de implanturile Motiva, merita remarcate cateva diferente intre acestea si cele realizate de companiile clasice. Mai precis spus, Motiva reprezinta cea mai complexa si avansata gama de implanturi:
au o calitate a gelului de umplere mult mai buna, fiind mai moi si totodata mai sensibile (gelul de umplere este unul similar cu tesutul mamar natural);
umplu foarte bine spatiile din interiorul buzunarului sanului, mulandu-se pe tesuturile pacientei;
este prezent un numar mare de modele de forma rotunda sau ergonomica; inovatia implantului mamar ergonomic, spre deosebire de cel anatomic al companiilor traditionale, este apropierea cu forma naturala a sanului; aspectul natural al implantului exista atat in pozitia verticala a pacientei, cat si in cea orizonatala (deci implantul isi schimba pozitia in conformitate cu asezarea corpului, asemeni unui san natural);
in interior este prezent un senzor care ofera toate informatiile despre modelul de implant mamar, de care medicul ar putea avea nevoie la un moment dat;
Implanturile MOTIVA – Garantie pe viata
Compania Motiva vine in ajutorul pacientelor clinicii Cosmedica si le ofera garantie pe viata. Asta inseamna ca si dupa o perioada de 10 ani, daca implantul sufera o deteriorare de orice fel sau apare reactia de respingere, va fi inlocuit GRATUIT.
Mai mult decat atat, in baza unei garantii extinse, compania Motiva iti va acoperi si costurile operatiei de inlocuire a implanturilor. Nu mai ai nicio grija! Medicii nostri iti vor explica toate aceste detalii.
Pentru introducerea implanturilor mamare exista trei optiuni pentru efectuarea inciziei, care pot fi: inframamare, transaxilare si periareolare. Alegerea tipului de incizie depinde de anatomia individuala. Daca structura anatomica permite, locul inciziei poate fi ales in functie de preferintele pacientei.
Inframamare
Incizia inframamara (submamara) este realizata la nivelul santului submamar. Ofera cel mai bun acces si lasa o cicatrice cu aspect cosmetic foarte bun.
Transaxilare
Incizia se efectueaza in apropierea axilei. Prezinta dezavantajul unei asimetrii mamare notabile si riscul ca implanturile sa migreze spre clavicula, in special datorita contractiei musculaturii, daca sunt inserate sub muschiul pectoral.
Periareolare
Incizia se efectueaza in jurul mamelonului, cicatricea avand un rezultat cosmetic bun. Acest tip de insertie traumatizeaza tesutul glandular mamar, cu riscul de infectii si alte complicatii pe termen lung.
De stiut: Echipa Clinicii Cosmedica recomanda implanturi cu gel coeziv, cu suprafata nano-texturata si forma ergonomica, inserate prin incizie submamara, fie subfascial (deasupra muschiului, dar imediat sub membrana care il acopera) sau partial sub muschiul pectoral (tehnica dual-plane).
Beneficii implant mamar
cresterea marimii sanilor
corectarea sanilor asimetrici
remodelarea sanilor in urma sarcinii si alaptarii
reconstituirea sanului dupa o mastectomie (operatia de indepartare a sanului din cauza diagnosticului de cancer)
castigarea increderii in propria persoana
relationare la un nivel mai bun
oportunitati profesionale crescute
purtarea de haine noi
prezenta sentimentului de intinerire
Care sunt riscurile implantului mamar?
Desi operatia cu silicoane este una dintre cele mai des intalnite interventii de chirurgie estetica, iar tehnicile de fabricare a implanturilor si cele chirurgicale s-au schimbat foarte mult fata de acum 50-60 de ani, interventia nu este lipsita de riscuri.
De aceea este important ca procedura sa se realizeze de catre un medic cu experienta, care detine acreditarile necesare care sa ii permita realizarea acestei interventii.
Complicatiile de ordin general, care se pot intalni si in cazul altor operatii sunt:
hematomul – acumulare de sange in exces in acel buzunar, pe langa implant – necesita reinterventie;
serom – acumulare de limfa in exces, din cauza lezarii indirecte a vaselor limfatice si a grasimii – uneori poate fi rezolvat conservator sau poate necesita punctie ori reinterventie);
durere cronica – intalnita destul de rar si de regula cedeaza de la sine dupa cateva luni;
cicatrizare defectuoasa – se intampla rar, de obicei cicatricile arata foarte bine, fara a iesi in evidenta;
vergeturi – sunt cauzate de expandarea rapida a pielii, in special cand se folosesc implanturi foarte mari;
infectie – se intalneste rar;
Complicatiile legate de implant care pot aparea sunt:
asimetria de volum sau de pozitie – de obicei nici inainte de operatie sanii nu sunt simetrici, de aceea este posibil ca in ciuda calculelor si a alegerii diferite a implanturilor, nici dupa operatie sa nu fie perfect simetrici;
ruptura implantului – se intampla destul de rar, iar daca apare, gelul coeziv este inofensiv si compania producatoare acopera costurile noului implant;
rippling – in polul inferior pielea ajunge sa faca pliuri peste implant – apare din cauza unui implant mare sau daca pacienta a slabit foarte mult ori dupa mai multi ani de la interventie, cand pielea s-a intins foarte mult;
rippling – in polul inferior pielea ajunge sa faca pliuri peste implant – apare din cauza unui implant mare sau daca pacienta a slabit foarte mult ori dupa mai multi ani de la interventie, cand pielea s-a intins foarte mult;
double-bubble – are loc cand polul inferior nu a fost disecat corespunzator si implantul a fost inserat submuscular – necesita reinterventie;
sindromul de tip waterfall (cascada) – apare atunci cand implantul ramane mai sus decat tesutul glandular si o parte din piele; se intalneste de obicei la pacientele care au implantul de mai multi ani, care au alaptat sau care au slabit – necesita reinterventie;
bottoming-out – implantul coboara pe torace sub locul in care ar fi trebuit sa stea;
De stiut: Singura complicatie care nu poate fi prevenita in totalitate este contractura capsulara (retractia capsulara). Este o reactie de respingere a implantului de catre organism. Se numeste sindrom sau boala Baker. Necesita reinterventie care consta in inlaturarea completa a capsulei. Riscul acestei complicatii este foarte scazut, sub 2%.
Pretul pentru marirea sanilor cu implant mamar (silicoane)
Pretul pentru operatia de marire a sanilor trebuie vazut ca o investitie pe viata in propria persoana, cu beneficii considerabile. Inhibarile, nemultumirile sau neplacerile cauzate de sanii mici vor disparea pentru totdeauna. In schimb, vei castiga incredere in propria persoana si indirect, acest lucru se va reflecta in mod pozitiv asupra palierelor vietii tale, relational, profesional.
Pretul pentru silicoane poate insemna un efort financiar considerabil, insa daca aceasta interventie este ceea ce ti-ai dorit dintotdeauna si economiile te tin pe loc, nu iti face griji. Te ajutam cu facilitarea unui credit prin banca noastra colaboratoare.
Oferim preturi corecte pentru implanturi mamare, cu toate serviciile incluse pana la videcare.
Medicii nostri te vor consulta si iti vor confirma ca esti o pacienta ideala pentru aceasta interventie: acest lucru inseamna ca ai sani mici, hipotrofici/hipoplazici, posibil cu o usoara asimetrie, fara ptoza. Apoi veti stabili impreuna tipul de implant dorit, rotund sau ergonomic.
Pretul pentru o operatie de silicoane in 2021, cu implant rotund este 2900 euro.
Pretul pentru o operatie a sanilor cu implant ergonomic este 3200 euro.
Trebuie sa stii ca pretul pentru implanturi este final. Altfel spus, nu mai ai nicio grija. Ne ocupam noi de tot pentru tine. Costurile mentionate acopera operatia cu implantul propriu-zis, anestezia, cazarea cu toate serviciile incluse, tratamentele, bustiera si controalele pe perioada vindecarii.
– consultatie in persoana ( e necesar sa ne contactati la +40-771227176 sau +40-753042234 ) – colegele mele de la receptie vor fi foarte bucuroase sa va poata ajuta.
Va multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.
Pentru ca medicii nostri sa va poata oferi cat mai multe detalii despre situatia dvs particulara va recomandam sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare
SANI- din fata si profil stanga si dreapta, de la 1m distanta, pe un fundal mai inchis la culoare (perete/perdea) astfel incat sa se inteleaga cat mai bine legatura cu realitatea
impreuna cu cateva date despre dvs (varsta, adresa,telefon de contact, inaltime, greutate, ocupatie, istoric de boli/tratamente/operatii/spitalizari/alergii etc) la office@cosmedica.ro si dupa ce vor fi evaluate veti primi un raspuns cu sugestia noastra. Daca va fi nevoie de o discutie mai ampla sau de anumite precizari speciale, puteti fi contactat/a de unul dintre medicii nostri chiar inainte de a veni la o consultatie pentru a fi cat mai bine informat/a cu privire la conditia dvs.
Trebuie sa stiti ca pozele pot distorsiona intr-o oarecare masura realitatea, asa ca e bine sa intelegeti ca acestea doar pot sa ne orienteze cu privire la solicitarea dvs si astfel nu pot inlocui consultatia. Daca e nevoie de mentiuni cu privire la acest lucru, medicul vi le poate explica telefonic.
Multumim
Clinica Cosmedica
Baia Mare
+40-771227176
+40-753042234
Abonează-te la Newsletter
Stai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Clinica Cosmedica
CHE. COSMEDICA SRL, J24/457/2002
CIF: 14836023
Strada George Coșbuc 52, Baia Mare 430032
Acest site web este deținut și operat de Clinica Cosmedica (CHE. COSMEDICA SRL, CUI: 14836023). Adresa înregistrată: Strada George Coșbuc 52, Baia Mare 430032 *Disclaimer general - Rezultatele depind de circumstanțele fiecărui pacient și pot varia semnificativ. De asemenea, rezultatele pot fi afectate de o varietate de factori, inclusiv stilul de viață, greutatea, aportul nutrițional, starea generală de sănătate și alți factori. Pentru mai multe informații, consultați chirurgul plastic specializat. Aceste detalii sunt de natură generală și nu sunt destinate să fie sfaturi medicale sau să constituie o relație medic-pacient. Riscurile și complicațiile chirurgicale sunt acoperite în detaliu în timpul unei consultări. *Disclaimer fotografii - cu excepția cazului în care fotografiile sau imaginile noastre sunt marcate cu un semnal de copyright și numele sau grupul chirurgului, acestea sunt fotografii autorizate, nu pacienții reali. Pentru imagini ale pacientului, vizitați Galeria noastră foto înainte și după procedurile chirurgicale. Notă: rezultatele pot varia de la pacient la pacient și toate intervențiile chirurgicale invazive prezintă riscuri. Asigurați-vă că vă informați și cercetați înainte de a continua.
CHE. COSMEDICA SRL, J24/457/2002
CIF: 14836023,
Strada George Coșbuc 52, Baia Mare 430032
Acest site web este deținut și operat de Clinica Cosmedica (CHE. COSMEDICA SRL, CUI: 14836023). Adresa înregistrată: Str. George Coșbuc, nr. 52, Baia Mare *Disclaimer general - Rezultatele depind de circumstanțele fiecărui pacient și pot varia semnificativ. De asemenea, rezultatele pot fi afectate de o varietate de factori, inclusiv stilul de viață, greutatea, aportul nutrițional, starea generală de sănătate și alți factori. Pentru mai multe informații, consultați chirurgul plastic specializat. Aceste detalii sunt de natură generală și nu sunt destinate să fie sfaturi medicale sau să constituie o relație medic-pacient. Riscurile și complicațiile chirurgicale sunt acoperite în detaliu în timpul unei consultări. *Disclaimer fotografii - cu excepția cazului în care fotografiile sau imaginile noastre sunt marcate cu un semnal de copyright și numele sau grupul chirurgului, acestea sunt fotografii autorizate, nu pacienții reali. Pentru imagini ale pacientului, vizitați Galeria noastră foto înainte și după procedurile chirurgicale . Notă: rezultatele pot varia de la pacient la pacient și toate intervențiile chirurgicale invazive prezintă riscuri. Asigurați-vă că vă informați și cercetați înainte de a continua.
Folosim cookie-uri și tehnologii asemănătoare pentru a-ți îmbunătăți experiența pe acest website, pentru a-ți oferi conținut personalizat și pentru a analiza traficul și audiența website-ului. Înainte de a continua navigarea pe website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Termeni și Condiții și al Politicii de GDPRAccept
Bună ziua mar intera si pe mine o operație pentru mărirea sânilor când ma puteți programa
Buna ziua, dna Andreea,
Multumim pentru solicitarea dumneavoastra.
Pentru o programare va pot oferi mai multe variante:
– consultatie online
https://www.cosmedica.ro/consultatii-online/
– consultatie in persoana ( e necesar sa ne contactati la +40-771227176 sau +40-753042234 ) – colegele mele de la receptie vor fi foarte bucuroase sa va poata ajuta.
Dr. Mihai Chertif
Clinica Cosmedica
Baia Mare
Buna .nevastãmia este interesatã de mãrirea sînilor .cît costã..mulțumesc
Buna ziua,
Va multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.
Pentru ca medicii nostri sa va poata oferi cat mai multe detalii despre situatia dvs particulara va recomandam sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare
SANI- din fata si profil stanga si dreapta, de la 1m distanta, pe un fundal mai inchis la culoare (perete/perdea) astfel incat sa se inteleaga cat mai bine legatura cu realitatea
impreuna cu cateva date despre dvs (varsta, adresa,telefon de contact, inaltime, greutate, ocupatie, istoric de boli/tratamente/operatii/spitalizari/alergii etc) la office@cosmedica.ro si dupa ce vor fi evaluate veti primi un raspuns cu sugestia noastra. Daca va fi nevoie de o discutie mai ampla sau de anumite precizari speciale, puteti fi contactat/a de unul dintre medicii nostri chiar inainte de a veni la o consultatie pentru a fi cat mai bine informat/a cu privire la conditia dvs.
Trebuie sa stiti ca pozele pot distorsiona intr-o oarecare masura realitatea, asa ca e bine sa intelegeti ca acestea doar pot sa ne orienteze cu privire la solicitarea dvs si astfel nu pot inlocui consultatia. Daca e nevoie de mentiuni cu privire la acest lucru, medicul vi le poate explica telefonic.
Multumim
Clinica Cosmedica
Baia Mare
+40-771227176
+40-753042234
Stai la curent cu cele mai noi informații de la noi
CHE. COSMEDICA SRL, J24/457/2002
CIF: 14836023
Strada George Coșbuc 52, Baia Mare 430032
office@cosmedica.ro
CHE. COSMEDICA SRL, J24/457/2002

CIF: 14836023,
Strada George Coșbuc 52, Baia Mare 430032
Înapoi sus