Cuprins:
Ce este peelingul chimic
Peelingul chimic reprezinta o metoda non-invaziva de a oferi pielii un aspect imbunatatit. Acesta poate inlatura ridurile usoare, semnele de piele, precum si starile pre-canceroase si cicatricile post-acneice. Prin aceasta arsura controlata, are loc practic exfolierea profunda a pielii si stimularea refacerii stratului cutanat. Astfel, in urma procedurii, pielea poate ramane mai fina, mai stralucitoare si cu mai putine imperfectiuni.
Peelingul chimic se realizeaza de cele mai multe ori la nivelul fetei, insa procedura este potrivita si pentru zona gatului sau a mainilor. Desi metoda nu este una invaziva, ea duce la sensibilizarea pielii la lumina. De aceea, este recomandat sa optezi pentru realizarea sa in sezonul mai rece si sa eviti expunerea la soare imediat dupa. Daca acest lucru nu este posibil, protejeaza-ti fata acoperind-o cu o masca. In caz contrar, ar putea aparea pigmentarea pielii post-procedura.
Ce presupune procedura
Inainte de a incepe peelingul propriu-zis, va fi necesara curatarea tenului si asigurarea protectiei ochilor, prin folosirea unor ochelari speciali sau acoperirea lor cu un material. Apoi, daca este necesar, se poate aplica un anestezic local. Acesta se recomanda de obicei in cazul in care tipul de peeling este mai puternic sau daca se va interveni asupra unei regiuni mai extinse.
Urmatorul pas este inceperea peelingului chimic prin aplicarea substantei in cauza pe zona ce necesita tratament. In functie de tipul acesteia, ea va trebui lasata sa actioneze de la 10 minute pana la 2 ore. In decursul acestui interval, pot aparea usoare senzatii de furnicaturi si intepaturi, iar pielea va capata o culoare mai deschisa.
La final, substanta chimica utilizata va trebui indepartata de pe piele. Dupa caz, ar putea fi necesara aplicarea unei solutii aditionale, pentru a neutraliza efectul celei utilizate pentru tratament.
Care sunt efectele benefice
Apeland la un peeling chimic facial, te poti bucura de numeroase avantaje. Iata care sunt efectele acestuia asupra pielii si cum te poate ajuta:cos
- Contribuie la netezirea si estomparea ridurilor usoare si a liniilor fine, in special a ridurilor din zona ochilor si a buzelor;
- Imbunatateste culoarea pielii si ajuta la ameliorarea petelor pigmentare;
- Actioneaza impotriva cicatricilor post-acneice;
- Reducerea semnelor de imbatranire prematura, cauzate in principal de expunerea excesiva la radiatiile ultraviolete;
- Redarea volumului si tonusului pielii;
- Stimularea regenerarii stratului cutanat.
Ce tipuri de peeling exista
In functie de substantele utilizate si de intensitatea procedurii, putem diferentia intre trei tipuri diferite de peeling chimic. Solutiile chimice folosite in mod obisnuit sunt alfahidroxil acidul (AHA), acidul tricloracetic (TCA) si fenolul.
Peeling chimic superficial
Acesta este un tip delicat de peeling, in care se utilizeaza substanta AHA, pentru a patrunde doar in straturile superficiale ale pielii. Procedura este recomanda in principal pielii sensibile. Peelingul superficial ofera o piele moale si lucioasa si trateaza de asemenea si ridurile usoare, pigmentarile si cicatricile dupa acnee. Aceasta solutie, pe baza de AHA, poate fi amestecata in cremele de fata si astfel poate fi folosita zilnic.
Dupa curatarea pielii fetei, chirurgul va folosi solutia la acest nivel. Durata este de aproximativ 10 minute. Veti primi instructiuni clare despre modul de aplicare a solutiei in saptamanile urmatoare acasa. In toata aceasta perioda, va veti prezenta pentru controale de rutina, care ne vor indica daca tratamentul este eficace.
Peelingul superficial poate duce la aparitia unui mic disconfort in timpul procedurii, iar apoi pielea se poate descuama timp de cateva zile.Insa, dupa tratamentul cu AHA, va puteti relua
Peeling chimic mediu
Pentru peelingul mediu, se va folosi substanta TCA, pentru a penetra atat straturile superficiale, cat si cele mediane ale pielii. Acesta inlatura ridurile, pigmentarile si alte defecte intermediare ale pielii. De obicei, este nevoie de mai multe sedinte. Efectul dureaza mai mult decat in cazul folosirii AHA si poate fi folosit in orice parte a corpului.
Tratamentul dureaza in jur de 45 de minute, in timpul caruia puteti avea senzatia unei usoare arsuri care dureaza cateva minute. A doua sedinta se face la un interval de 2 luni. TCA cauzeaza roseata si usoare edeme care vor disparea dupa 7 zile si va veti putea relua activitatile zilnice dupa 7-10 zile.
Peeling chimic profund
Cel de-al treilea tip de procedura se foloseste de cea mai puternica solutie, fenolul, pentru a patrunde pana in profunzimea stratului median al pielii. Se inlatura astfel ridurile adanci, starile pre-maligne si defectele de piele rezultate in urma expunerii la soare. Astfel, se va produce si un aspect mai stralucitor al pielii. Peelingul profund se foloseste doar la nivelul fetei.
Tratamentul dureaza 1-2 ore. De obicei, o singura sedinta este de ajuns. Va fi nevoie ca fata sa se acopere cu un bandaj special sau cu o crema cu Vaselina. Dupa tratamentul cu fenol, regenerarea pielii va dura intre 7 si 10 zile.
Contraindicatii
Peelingul chimic nu este o procedura la care poate apela absolut oricine, exista anumite contraindicatii de care ar trebui sa tii cont. Daca ai tenul foarte inchis la culoare, este posibil ca peelingul sa nu aiba efectul dorit. De asemenea, ar trebui evitat in cazul in care ai probleme cu acneea si fie te afli sub tratament pentru aceasta, fie ai urmat un astfel de tratament in ultimele 6 luni.
Contraindicatiile tin si de prezenta unor cicatrici. Daca, de-a lungul timpului, ai avut de-a face cu tipuri de cicatrici care evolueaza pe o perioada mai lunga (cicatrici keloide), peelingul chimic este, din nou, nerecomandat. Acelasi lucru este valabil si pentru persoanele afectate deseori de iritatii sau eruptii cutanate.
Posibile riscuri sau efecte adverse
O astfel de procedura poate cauza uneori anumite efecte adverse, mai mult sau mai putin serioase. Este important sa fii informat cu privire la acestea inainte de a urma peelingul. Dupa acesta, va aparea roseata, care poate fi temporara sau mai persistenta. Uneori, pielea se poate pigmenta usor (in general dupa peelingurile superficiale) sau se poate decolora (dupa peelingurile profunde).
Alte riscuri ceva mai severe, dar rare, includ aparitia inflamatiei sau formarea unor cruste si cicatrici iar, alteori, poate aparea chiar si infectia. In cazul in care se intampla acest lucru, ia legatura cu medicul si urmeaza tratamentul pe care acesta ti-l va prescrie.
Recomandari post-procedura
Clinica Cosmedica recomanda tuturor pacientilor care vor apela la un peeling chimic sa evite pe cat posibil expunerea la soare iar, daca acest lucru este imposibil, sa poarte o masca de protectie. Inainte de a incepe tratamentul propriu-zis, acestia ar trebui sa foloseasca o serie de creme, precum Retin-A si Hydrokinona, care vor subtia stratul superior al pielii.
Cat costa un peeling chimic facial in cadrul clinicii Cosmedica
Pretul unui peeling chimic porneste de la 250 euro. Pentru mai multe informatii legate de procedura, costuri, indicatii si contraindicatii, te invitam sa ne contactezi.
Bună ziua domnule doctor !
Am 19 ani și de la 17 ani am rămas cu cicatrici post acneice. Aș dori să știu în urma informațiilor citite de pe site, dacă tratamentul „AHA” este potrivit și prețul .
Mulțumesc anticipat !
Buna ziua,dle Andrei,
Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.
In urma solicitarii dvs va indic mai multe variante de tratament pentru cicatricile post-acneice:
1. Peeling chimic cu TCA 18%- cost 250 euro/sedinta.
2. Laser CO2- cost-750euro/sedinta
3. Una dintre cele 2 de mai sus asociate cu injectare de acid hialuronic combinat cu Dermapen- de la 150euro/1ml si ati avea nevoie de minim 4 ml pentru toata fata
4.Microdermabraziune- nu mai efectuam aceasta procedura momenta.
Pentru mai multe detalii va recomand sa va faceti programare la o consultatie online sau sa veniti in persoana dupa ce ati facut in prealabil o programare telefonica la +40-771227176 sau +40-753042234.
Pentru consultatia online aveti mai jos linkul care va poate ajuta pentru asta
https://www.cosmedica.ro/consultatii-online/
Multumim
Dr. Mihai Chertif
Clinica Cosmedica
Baia Mare
buna ziua
Buna ziua am ceva urme pe fata de la soare si solariu adic? pete maro am f?cut 2 ?edin?e cu laser dar nu au ie?it .Credeti ca se poate face ceva .Cit costa la dumneavoastr? injectare cu Botox in frunte am vreo doua luni pe frunte . Va mul?umesc
Buna ziua dna Renata,
Cea mai buna solutie ar fi sa va adresati catre un medic dermatolog sa vedeti daca va poate oferi alte solutii pe langa peeling-ul chimic care ar fi varianta ce v-o putem oferi noi.
Exista o sansa ca dupa tratamentul prin peeling chimic acele pete hiperpigmentare sa se estompeze sau chiar sa dispara, asa cum exista la fel o sansa ca acesta sa nu dea rezultate.
Pentru mai multe detalii ne puteti contacta in vederea unei consultatii.
Multumim
Clinica Cosmedica
Baia Mare
+40-771227176
Buna ziua. Am pe solduri niste vergeturi urate .. sunt vechi deci alb sidefii . Va rog mult daca puteti sa imi recomandati ceva mamacar putin sa le estompez pt ca se vad tare . Am auzit ca peelingul chimic ar functiona sau operatie cu laser. Va rog sa imi spune-ti ce as putea sa fac si cat m-ar costa . Multumesc !
Buna ziua dna Iulia,
Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.
Pentru vergeturi pot exista o serie de tratamente, dar e foarte greu sa va poata promite cineva ca ele se pot estompa chiar, mai ales daca sunt deja maturate.
Peeling-ul chimic poate fi o solutie, dar implica un regim post-procedura pe care trebuie sa il puteti respecta. Laserele cu IPL combinate cu anumite creme mai sunt solutii, dar nu eficiente in aceasta situatie.
Pentru mai multe detalii, va recomandam sa veniti la o consultatie.
Dr. Mihai Chertif
Clinica Cosmedica
+40-771227176
Buna ziua. Cat costa o sedinta de peeling chimic cu TCA 18%?
Buna ziua,
Costul unei sedinte de peeling cu TCA 18% costa 250 euro si include si controalele ulterioare pe perioada de epitelizare.
Multumim
Clinica Cosmedica
+40-753042234
[…] Peeling chimic […]
Buna ziua Sunt interesat în a face un peeling crezi despre negru peeling dac? da, ce propune?i. V? rug?m s? ceea ce-i pre?urile
Buna ziua Leslie,
Pentru mai multe detalii, te rugam sa ne trimiti un set de poze din fata, semi-profil si profil cu regiunea faciala sa vedem despre ce e vorba si in urma a ceea ce releva acestea te putem contacta sa iti spunem daca peeling-ul chimic ar fi si solutia noastra.
Multumim
Clinica Cosmedica
Buna ziua as avea nevoie de un peeling pentru petele fordyce situate intim, se poate la clinica dvs? Câte sedinte si cu ce solutie ar fi posibil? înl?turarea lor. Mul?umesc
Buna ziua,
Daca va referiti la acele mici excrescente care apar la nivelul glandului si al santului coronal, o solutie pe care o putem oferi este tratamentul cu radiofrecventa, dar pentru mai multe detalii pentru a ne elucida daca sunt leziuni maculare/papulare si de asemenea pentru a vedea localizarea lor exacta, puteti sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare la office@cosmedica.ro si vom reveni cu un raspuns.
Multumim
Dr. Mihai Chertif
Clinica Cosmedica
+40-753042234
buna ziua am pete maronii pe frunte in jurul ochilor si au inceput sa se intinda si pe obraji, credeti ca mar ajuta peelingul facial . am si tenul foarte uscat si imbatranit . am 30ani.
Buna ziua,
Aceste pete de hiperpigmentare cel mai probabil, pe care le descrieti, pot fi estompate prin peeling chimic. Acesta poate fi facut cu TCA 18 % (acid tricloracetic) sau cu o emulsie care exfoliaza tegumentul speciala pentru acestea. Ideea e ca trebuie sa intelegeti ca e posibil sa fie nevoie de 2-3 sedinte. Sunt unii pacienti la care tenul raspunde foarte bine dupa prima sedinta, dar sunt unii care necesita mai multe.
In plus, daca doriti si o consiliere la ce puteti sa faceti pe viitor pentru tenul uscat si imbatranit, va putem spune mai multe la o consultatie. Sunt mai multe solutii pe care le avem pentru aceasta situatie pe termen lung si e bine sa le intelegeti pe fiecare in parte.
Multumim
Dr. Mihai Chertif
buna ziua! un peeling chimic adanc poate fi util si la o cicatrice dobandita in urma unui accident de circulatie? Pentru interventie chirurgicala mi s-a spus ca este prea ingusta…
Buna ziua,
Daca cicatricea nu se preteaza la excizie deoarece este prea ingusta, atunci un peeling poate fi de ajutor.
Daca sunteti interesata de aceasta procedura, puteti sa ne trimiteti cateva poze cat mai clare cu acea cicatrice si eventual sa va faceti o programare pentru consultatie si/sau procedura.
Multumim
Dr. Mihai Chertif
[…] Peeling chimic […]
Buna ziua domnule doctor. Am 26 ani si de la aproximativ 18 ani am ramas pe fata cu cicatrici, urme ale cosurilor. Din ce am citit in aceasta pagina cred ca un tratament AHA ar fi suficient pentru problema mea. Ati putea sa imi spuneti pretul unui asemenea tratament? Dar al unui TCA in cazul in care acest lucru se impune? De asemenea as dori sa stiu daca in urma acestora se impune a nu iesi din casa pentru o perioada mai mare de 7-10 zile?
Astept un raspuns.
Va multumesc anticipat.
Buna ziua,
Pentru a va putea oferi cat mai multe detalii si explicatii cu sugestiile noastre referitor la situatia descrisa, va rugam sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare cu regiunea faciala.
Multumim
Dr. Mihai Chertif
Peeling-ul chimic cu fenol se efectueaza la centrul dumneavoastra? Daca da, la ce pret? Multumesc 🙂
Buna ziua,
La Cosmedica efectuam peeling chimic cu acid tricloracetic (TCA) 18 %.
Pretul unei sedinte cu totul inclus pana la vindecare este 250 euro.
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati
Dr. Mihai Chertif
Stai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a descoperi ultimele inovații în chirurgia estetică și plastică, oferte exclusive și sfaturi personalizate pentru a arăta și a te simți extraordinar.
Mulțumim!Te-ai abonat cu succes!
Eroare! Incearcă din nou!
CHE. COSMEDICA SRL, J24/457/2002
CIF: 14836023
Strada George Coșbuc 52, Baia Mare 430032
office@cosmedica.ro
CHE. COSMEDICA SRL, J24/457/2002




CIF: 14836023,
Strada George Coșbuc 52, Baia Mare 430032
Înapoi sus
Eroare: Nu am găsit formularul de contact.
Eroare: Nu am găsit formularul de contact.