Cearcănele nu plac nimănui, din mai multe motive:
Cearcănele pot afecta pe toată lumea, indiferent de vârstă sau sex si tocmai de aceea tendința este aceea de a le elimina de pe chipul nostru, chiar și printr-o măsură chirurgicală dacă altfel nu se poate. Îți spunem în acest articol ce sunt cearcanele, de ce apar, prin ce metode poți scăpa de ele și în ce condiții.
Cuprins:
Cearcănele sunt zonele colorate mai închis, spre vinețiu sau brun, care apar sub ochi. Acest aspect cromatic poate să se înscrie, sau nu, într-un context patologic. Indiferent de cauză, noi percepem cearcănele ca fiind cercurile inestetice care apar în jurul ochilor.
Cearcănele se produc în urma unui proces care se numește oxidarea hemoglobinei. Este același mecanism care produce contuziile și are la bază descompunerea hemoglobinei. Fiindcă pielea din jurul ochilor este foarte fină, capilarele afectate sunt mai pronunțate.
Cearcănele pot apărea din mai multe motive precum:
Nu sunt realizate destule studii științifice, dar se consideră că un indiciu al cauzei care a dus la apariția cearcănelor îl reprezintă culoarea acestora. Astfel:
În cele mai multe cazuri însă, cearcănele sunt un semn clar al odihnei insuficiente. Trebuie să știi că în timpul somnului, pielea intră într-un proces de regenerare care este posibil în urma intensității circulației sângelui. Abuzul de alcool, cafea, dulciuri, produse fast-food suprasolicită glandele suprarenale și duc la apariția cearcănelor și la umflarea feței (apariția pungilor de sub ochi, foarte inestetice și ele).
Cearcănele pot fi ușor camuflate cu ajutorul produselor cosmetice, cele mai multe dintre acestea bazându-se pe acizii alfa-hidroxi și hidrochinona. Există, de asemenea, și o multitudine de remedii (inclusiv naturiste) pe care le poți încerca acasă:
Există și alte metode de tratare a cearcănelor, ți le prezentăm pe cele mai eficiente:
Tratamentul chirurgical pentru eliminarea cearcănelor poate să includă injectarea de acid hialuronic. Efectul acidului hialuronic durează în jur de 6 luni.
Tratamentul chirurgical pentru eliminarea cearcănelor se poate face cu injectarea de grăsime proprie, mai ales dacă cearcănele sunt adâncite. Efectul acestei modalități durează până la 1 an.
Blefaroplastia inferioară presupune întinderea mușchiului orbicular în porțiunea inferioară. Procedura se realizează prin anestezie locală cu sedare intravenoasă și monitorizare anestezică. Necesită internare nu mai mult de 12 ore. Firele de sutură se extrag după 5-6 zile de la operație.
Injectarea cu acid hialuronic sau grăsime proprie se realizează în stadiile incipiente de apariție a cearcănelor. Tehnica de injectare a acidului hialuronic poate fi făcută pentru mai multe tipuri de cearcăne. Dacă rezultatul de după intervenție nu este pe placul pacientului, medicul poate extrage acidul hialuronic și astfel se revine la stadiul inițial.
Injectarea cu grăsime proprie presupune injectarea cu cantități mici de grăsime proprie, care este recoltată din zona abdomenului de exemplu. Grăsimea este filtrată, centrifugată și apoi injectată la nivelul cearcănelor.
Complicațiile postoperatorii ale procedurii sunt minime. Procedura nu este definitivă, pentru că grăsimea la un moment dat este absorbită de organism (cam după 6 luni). Poate fi repetată ori de câte ori dorește pacientul, nu există riscuri. Se recomandă ca procedura să fie făcută de medici esteticieni cu experiență, pentru că necesită nu numai cunoștințe ci și îndemânare, este o procedură medicală de finețe. Tocmai de aceea, pacientul trebuie să respecte toate instrucțiunile medicului estetician. De asemenea, trebuie să ferească zona de traumatisme, să nu maseze acea regiune.
Costul tratării cearcănelor cu acid hialuronic sau cu grăsime proprie se stabilește în urma unei consultații inițiale și este desigur în funcție de starea pacientului și de gravitatea cazului respectiv.
Rezultatul injectării cu acid hialuronic sau cu grăsime proprie se vede imediat.
Tehnica de injectare a acidului hialuronic este o metodă fiabilă, dar este reversibilă. Se poate repeta fără probleme.
În cazul injectării de grăsime, sunt necesare mai multe sesiuni, la intervale de 6 luni. Procedura are și dezavantaje, cel mai important fiind acela că poate apărea un edem persistent în zona oculară.
Blefaroplastia inferioară înseamnă chirurgia pleoapei de jos. Procedura este necesară mai ales pentru că pielea, pe măsură ce îmbătrânește, își pierde elasticitatea și poate duce la un aspect inestetic al zonei de sub ochi. Blefaroplastia rezolvă și existența cearcănelor, prin repoziționarea grăsimii de sub ochi.
Operația de blefaroplastie (inferioară sau superioară) se face sub anestezie locală sau totală și durează între 1-3 ore, în funcție de gravitatea cazului. Durata spitalizării depinde de tipul de anestezic folosit. Dacă s-a mers pe un anestezic total, pacientul trebuie să stea o noapte în spital pentru a fi monitorizat.
După 7-10 zile, pacientul se poate întoarce la activitatea profesională, dar 2 săptămâni trebuie să evite activitățile solicitante care ar putea, de pildă, să-i crească tensiunea arterială. Persoanele care poartă lentile de contact vor fi sfătuite să le poarte după 2 săptămâni de la operație, și chiar și atunci vor resimți o anumită sensibilitate la anumite condiții meteo (soare, vânt). De aceea se recomandă purtarea de ochelari de protecție.
Privirea încețoșată poate să se mențină câteva zile după intervenție și poate fi cauzată de operație sau de unguentul folosit postoperator. Este posibil ca după operație ochii să se închidă ceva mai greu, dar efectul dispare de la sine. De asemenea, se recomandă ca pacientul să doarmă cu capul cât mai ridicat.
Cicatricile după intervenție vor avea o nuanță de roz și vor persista între 6-9 luni, după care se va observa doar o linie foarte fină și numai dacă cineva se uită cu atenție.
Costul unei blefaroplastii inferioare incepe de la 2.500 euro, fiind incluse toate facilitățile Pentru a afla costul final al diverselor intervenții, inclusiv lifting facial, solicită o consultație la clinică.
Rezultatele se văd imediat, dar trebuie să se amelioreze și semnele care apar ca urmare a unei intervenții într-o zonă cu piele extrem de sensibilă.
Dacă intervenția de blefaroplastie a fost realizată bine, in functie de tesuturile pacientului si de felul acestuia de viata, rezultatele pot sa dureze 1-10 ani, iar in unele cazuri si mai mult.
Este recomandat ca intervenția potrivită pentru nevoile tale să o alegi după consultarea unui medic specialist, singurul în măsură să evalueze gravitatea cazului și să propună cea mai bună modalitate de rezolvare a problemei.
Pentru programări sau consultații online, ne poți contacta telefonic la 0753.042.234 sau ne poți trimite un email pe office@cosmedica.ro
Ginecomastia afecteaza un numar considerabil de adolescenti. Daca esti in aceasta situatie sau cunosti pe cineva care trece printr-o perioada dificila din cauza acestei afectiuni, ai nevoie de informatii clare si corecte. Aspectul fizic devine tot mai important in adolescenta, …
23 aprilie, 2025 CITEȘTEO privire obosita iti poate afecta increderea in tine si felul in care te percep cei din jur. Cearcanele si pungile de sub ochi la barbati nu sunt doar o problema cosmetica, ci pot indica anumite dezechilibre in organism [1]. …
2 aprilie, 2025 CITEȘTEStai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a descoperi ultimele inovații în chirurgia estetică și plastică, oferte exclusive și sfaturi personalizate pentru a arăta și a te simți extraordinar.
Mulțumim!Te-ai abonat cu succes!
Eroare! Incearcă din nou!
Eroare: Nu am găsit formularul de contact.