Fie ca iti doresti indepartarea alunitelor din motive estetice sau din motive medicale, iata cateva aspecte importante pe care ar trebui sa le iei in considerare.
Cuprins:
Alunitele sunt mici excrescente pigmentate la nivelul pielii. Acestea sunt recunoscute ca tumori benigne si sunt de mai multe tipuri: de origine embrionara sau de origine evolutiva, care apar de obicei in adolescenta si evolueaza lent. Trebuie mentionat si faptul ca exista si nevi tuberosi sub forma unui bob de zmeura sau de mura, fiind niste ridicaturi din planul pielii.
Alunitele sunt cele mai comune excrescente de la nivelul pielii. Desi majoritatea sunt benigne, este util sa arunci o privire peste ele si sa mergi la dermatolog pentru a le verifica si a vedea daca sunt sanatoase sau nu.
De cele mai multe ori, ele au aspectul unor pete maronii plate care, in timp, incep sa creasca si sa se ridice deasupra suprafetei pielii. Multe persoane iau in considerare indepartarea alunitelor cand devin foarte vizibile pe fata, gat, obraji si langa ochi. Verifica-ti alunitele periodic si vezi daca acestea isi schimba aspectul si incep sa cauzeze un disconfort.
Daca o alunita se rupe si sangereaza, exista intr-adevar un risc crescut de infectie. Insa, daca aceasta nu prezinta anumite semne (durere, roseata, mancarime), nu trebuie sa te ingrijorezi.
Alunitele pot fi scoase din motive estetice sau din cauze medicale, in special cand acestea prezinta simptome de melanom. In mare parte, aspectele care ar trebui sa ne preocupe sunt: gradul de expunere la soare, multitudinea de factori genetici (diferiti de la un invidiv la altul), stilul de viata, modul de ingrijire a pielii si anumite afectiuni interne.
Daca alunitele (indiferent de numarul acestora) isi schimba sau modifica aspectul, avem motive de ingrijorare, deoarece cele aparute la varsta adulta se pot incadra in riscul de cancere sau precancere cutanate (dar asta nu inseamna ca ruperea sau traumatizarea induce imediat aparitia cancerului de piele).
Ce ar trebui sa ne ingrijoreze la alunite:
Esti un candidat potrivit pentru indepartarea alunitelor daca ai de-a face cu una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:
Metoda traditionala de indepartare a alunitelor consta in excizia lor chirurgicala. Procedura este una rapida, necesita anestezie locala si presupune taierea si scoaterea excrescentei, urmata de realizarea unei suturi. Deoarece se indeparteaza complet tesutul alunitei, procedura permite realizarea unei biopsii si plasarea unui diagnostic exact, insa are si un dezavantaj greu de trecut cu vederea – se va forma o cicatrice.
O alta procedura rapida de indepartare a alunitelor presupune utilizarea laserului. Desi excrescenta dispare complet, in locul acesteia se va forma o rana deschisa, care nu va sangera. Insa, aceasta va avea nevoie de timp pentru a se vindeca. Deasupra sa se va forma o crusta care, cu timpul, se va desprinde, iar pielea ramasa se va vindeca.
In urma procedurii laser de scoatere a alunitelor, este important sa respecti indicatiile medicului. Rana va trebui ingrijita prin aplicarea unor solutii speciale recomandate de medic si vor trebui evitate alte produse care ar putea irita pielea. Crusta nu va trebui indepartata si, o perioada, va trebui sa eviti expunerea la soare.
O noua procedura inovatoare, care asigura rezultate impresionante, este reprezentata de scoaterea alunitelor prin radiofrecventa. Aceasta presupune utilizarea undelor radio pentru excizia alunitelor sau pentru indepartarea imperfectiunilor de pe piele.
Radiochirurgia, sau scoaterea alunitelor si a altor semne prin radiofrecventa, este o tehnica moderna de corectare a imperfectiunilor.
Acest tip de procedura utilizeaza unde radio pentru a indeparta alunitele, fara sa fie necesare suturile. Ea se bazeaza o tehnologie de radiofrecventa de 4 MHz si presupune excizia alunitelor, hiperpigmentarilor, nevilor pigmentari, carcinoamelor sau verucilor. Unda este directionata pe zona care necesita interventie, acel tesut este indepartat si, la final, pielea ramane fina, fara imperfectiuni si fara alte taieturi, semne sau sangerare.
Principalul avantaj al procedurii prin radiofrecventa este lipsa sangerarii. Acest lucru permite realizarea unei excizii “curate”, fara semne si fara potentiale complicatii. In plus, interventia este una foarte precisa, asa ca pielea poate ramane impecabila, fara vreun semn ca acolo a existat o alunita.
Iata care sunt beneficiile clare ale procedurii realizate prin radiofrecventa:
In clinica Cosmedica, utilizam metoda radiofrecventei pentru a indeparta alunitele si nevii pigmentari. Asadar, putem garanta rezultate impecabile intr-un timp scurt, fara complicatii si fara cicatrici.
Pentru programări sau consultații online, ne poți contacta telefonic la 0753.042.234 sau ne poți trimite un email pe office@cosmedica.ro
Decizia de a opta pentru o procedura de faloplastie este una importanta, ce poate avea un impact major asupra vietii tale sexuale si asupra increderii in sine [1]. Totusi, daca vrei sa obtii rezultate cat mai bune si sa te …
3 noiembrie, 2024 CITEȘTETrecerea timpului nu face diferente intre femei si barbati, iar daca esti preocupat de felul in care acesta si-a pus amprenta asupra chipului tau, liftingul facial ar putea fi solutia potrivita. Fata este una dintre primele zone in care se …
31 octombrie, 2024 CITEȘTEStai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a descoperi ultimele inovații în chirurgia estetică și plastică, oferte exclusive și sfaturi personalizate pentru a arăta și a te simți extraordinar.
Mulțumim!Te-ai abonat cu succes!
Eroare! Incearcă din nou!