Desi multa vreme au fost considerate un subiect tabu, interventiile estetice din zona genitala pentru imbunatatirea vietii sexuale au inceput sa devina din ce in ce mai solicitate in cabinetele de chirurgie plastica si estetica. O astfel de procedura destul de populara printre femei este labioplastia, interventia de micsorare a labiilor.
Orice procedura chirurgicala, indiferent de cat de complexa este, vine cu nevoia pentru o perioada de recuperare, in care corpul sa aiba timp sa se refaca. Acest lucru este valabil si in cazul labioplastiei.
Cuprins:
Procedura de labioplastie este un tip de interventie chirurgicala cu scop pur estetic, insa ea poate indeplini si alte functii. In general, pacientele aleg sa isi micsoreze labiile atunci cand sunt nemultumite de aspectul acestora, cand exista un exces de tesut in zona labiilor mici sau mari si apare ptoza (adica acest tesut in exces se lasa). Orice mica problema de ordin estetic poate avea un impact asupra bunastarii si respectului de sine al pacientei, asa ca o astfel de procedura poate fi binevenita pentru anumite paciente.
Insa, labioplastia se poate recomanda si atunci cand ptoza labiilor creeaza disconfort. O dimensiune prea mare a acestora poate sa aiba un impact asupra vietii sexuale, sa deranjeze in timpul miscarilor (de exemplu, exercitiile fizice) sau sa fie vizibile la plaja, prin costumul de baie sau in timpul purtarii anumitor haine.
Procedura se poate realiza doar la pacientele majore, care nu se mai afla in crestere. Ea va trebui evitata, bineinteles, in timpul menstruatiei, dar si in timpul sarcinii.
Procedura consta in realizarea unor mici incizii pentru a indeparta tesutul aflat in exces. De cele mai multe ori, labiile mici sunt cele vizate, insa este posibil ca ptoza sa apara si la labiile mari, desi mai rar. Dupa realizarea inciziilor, se poate opta si pentru injectarea de grasime proprie in labiile mari, pentru a le conferi acestora o forma mai armonioasa si mai plina.
Procedura este una rapida, care se desfasoara deseori cu anestezie locala sau epidurala, iar pacienta se poate intoarce acasa la cateva ore dupa interventie. In primele zile, va fi prezenta o usoara inflamatie, fenomen care este perfect normal si nu ar trebui sa fie un semnal de alarma. Se pot folosi comprese reci pentru a ajuta la reducerea acesteia, iar medicul poate prescrie si medicamente antiinflamatoare.
Este posibil sa apara si mancarimi sau dureri usoare, insa toate aceste simptome vor disparea in cel mult o saptamana.
Pentru a supraveghea atent procesul de recuperare si a depista eventuale probleme, se recomanda revenirea pentru un control la o saptamana de la operatie si apoi din nou la o luna. Intre timp, pacienta ar trebui sa tina cont de cateva recomandari care sa o ajute sa se refaca intr-un timp mai scurt si sa evite complicatiile.
Este foarte important ca zona operata sa fie curatata bine si dezinfectata zilnic. Pentru dezinfectare, foloseste ser fiziologic steril, iar curatarea ar trebui realizata cu grija, fara miscari bruste, folosind produse cu pH neutru. Medicul va recomanda si un produs special, cu proprietati antiseptice, care sa fie aplicat zilnic pentru a evita infectiile, imediat dupa spalare.
Pentru a nu pune presiune pe zona operata, lenjeria intima si hainele foarte stranse nu sunt recomandate. Asadar, ar trebui ales un tip lejer de imbracaminte.
In decurs de 3-4 zile, activitatile uzuale se pot relua, insa efortul fizic pronuntat ar trebui in continuare evitat, timp de aproximativ 2 saptamani. Contactul sexual este si el contraindicat pentru o perioada mai lunga, mai precis 4 saptamani. La finalul acestui interval, daca medicul considera ca totul este in regula, pacienta poate relua orice fel de activitati fara probleme.
La fel ca orice alta interventie chirurgicala, inciziile vor lasa niste mici cicatrici. Insa, firele utilizate vor fi unele resorbabile, iar procedura de remodelare a labiilor nu va permite ca semnele sa mai fie vizibile.
In general, labioplastia poate fi considerata o interventie sigura, cu riscuri minore. Insa, la fel ca orice interventie chirurgicala, exista posibilitatea sa apara infectia, inflamarea si sangerarea, precum si persistenta durerii si a mancarimii. Daca observi orice semn de infectie sau ca celelalte simptome persista, vino imediat la medic.
Un alt potential risc al procedurii este acela de creare a unei asimetrii dupa remodelarea labiala. Insa, un medic cu experienta se va asigura ca regiunea va fi reconstruita in mod armonios si va avea grija sa nu indeparteze tesutul intr-un mod neechilibrat, care sa produca o asimetrie.
Labioplastia este o procedura ce capata din ce in ce mai multa popularitate printre femei. Daca ai observat un exces de tesut in zona labiala si acest lucru incepe sa te afecteze atat emotional, cat si din punct de vedere fizic (provoaca disconfort in timpul mersului, al contactului sexual sau al altor activitati), te asteptam la clinica Cosmedica sa discutam despre posibilitatea unei proceduri estetice de corectare a labiilor.
Pentru programări sau consultații online, ne poți contacta telefonic la 0753.042.234 sau ne poți trimite un email pe office@cosmedica.ro
Decizia de a opta pentru o procedura de faloplastie este una importanta, ce poate avea un impact major asupra vietii tale sexuale si asupra increderii in sine [1]. Totusi, daca vrei sa obtii rezultate cat mai bune si sa te …
3 noiembrie, 2024 CITEȘTETrecerea timpului nu face diferente intre femei si barbati, iar daca esti preocupat de felul in care acesta si-a pus amprenta asupra chipului tau, liftingul facial ar putea fi solutia potrivita. Fata este una dintre primele zone in care se …
31 octombrie, 2024 CITEȘTEStai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a descoperi ultimele inovații în chirurgia estetică și plastică, oferte exclusive și sfaturi personalizate pentru a arăta și a te simți extraordinar.
Mulțumim!Te-ai abonat cu succes!
Eroare! Incearcă din nou!