Pleoapele cazute sunt o mica problema de ordin estetic sau functional cu care se pot confrunta multe persoane. Acestea pot afecta aspectul fizic, dand impresia ca fata este mai obosita si mai imbatranita, insa pot afecta si vederea, in cazul in care obstructioneaza partial campul vizual.
Este normal sa apara pleoapele cazute? Exista vreo modalitate prin care le poti corecta? Afla ce poti face pentru a-i reda fetei tale aspectul tineresc.
Cuprins:
Fenomenul de cadere a pleoapelor poarta numele de ptoza si isi poate face aparitia atat la un singur ochi, cat si la ambii. Acesta poate fi observat sub forma de piele in exces in zona superioara, care poate acoperi partial ochiul, dar si un exces de grasime localizat in zona inferioara.
Ptoza poate fi de mai multe tipuri. Aceasta poate fi congenitala, ceea ce inseamna ca te poti naste cu pleoapele cazute, iar fenomenul poate fi vizibil fie imediat dupa nastere, fie in primii ani de viata. Insa, de cele mai multe ori, caderea pleoapelor este dobandita. Pielea din aceasta zona se lasa si are loc slabirea muschilor din diferite cauze.
De cele mai multe ori, principalul factor responsabil pentru caderea pleoapelor este inaintarea in varsta. Stim cu totii ca pielea inceapa sa isi piarda din elasticitate pe masura ce are loc pierderea de colagen. Pielea din zona ochilor este in general mai subtire, iar trecerea anilor isi poate lasa amprenta asupra sa sub forma ptozei, care poate afecta intregul aspect al fetei.
Caderea pleoapelor poate aparea si in cazul unor afectiuni prezente la nivelul ochilor sau a unor leziuni suferite in aceasta zona. Orice fel de lovituri sau traumatisme pot cauza un astfel de fenomen, precum si infectiile sau bolile ochilor, dar si tratamentele necesare in cazul acestora. De exemplu, este posibil ca pleoapele cazute sa apara in urma interventiei chirurgicale de corectare a cataractei.
Desi in majoritatea cazurilor nu ar trebui sa ai motive de ingrijorare, este posibil ca ptoza sa marcheze si afectiuni mai grave. Putem vorbi atat despre boli ale muschilor, cat si despre afectiuni neurologice. Daca acest simptom este insotit si de alte manifestari ingrijoratoare, ar putea fi vorba despre o urgenta medicala si ar trebui sa mergi imediat la medic.
In functie de gradul de severitate a ptozei, ai mai multe optiuni pe care le poti incerca. Daca problema nu este una foarte persistenta, poti opta pentru mici trucuri naturiste sau produse cosmetice. Insa, in cazul in care gradul de lasare a pielii este destul de mare, ar putea fi nevoie de o interventie chirurgicala.
Atunci cand problema nu este una foarte serioasa, iar caderea pleoapelor nu este extraordinar de vizibila, remediile naturiste ar putea ajuta la revitalizarea aspectului fetei si la retragerea umflaturii din zona pleoapei inferioare. Terapia cu temperaturi reci ar putea da rezultate, deoarece ar putea contribui la strangerea pielii.
Asadar, poti incerca sa folosesti cuburi de gheata, sa te speli pe fata cu apa rece sau sa folosesti pliculete de ceai pe care le-ai tinut in frigider. O alegere buna este ceaiul de musetel, pe care il poti aplica direct pe zona ochilor. Si aplicarea feliilor de castraveti reci pe ochi este un truc deseori utilizat pentru aceleasi rezultate.
Cand vine vorba de ingrijirea ochilor si a pielii din jurul acestora, poti incerca si anumite produse cosmetice. Desigur, indiferent de starea tenului tau, este recomandat sa folosesti mereu o crema de ochi, dedicata ingrijirii pielii subtiri si sensibile prezente in aceasta zona. Apoi, poti incerca si produse care pot contribui la ridicarea pielii si la oferirea unui aspect mai tanar.
In cazul in care lasarea pleoapelor este una proeminenta si crezi ca alte metode nu vor da rezultate, poti lua legatura cu un medic estetician pentru a discuta despre posibilitatea unei interventii chirurgicale. Procedura de chirurgie estetica a pleoapelor poarta numele de blefaroplastie.
Aceasta procedura are scop pur estetic si are rolul de a ridica pleoapele cazute prin indepartarea excesului de piele si de grasime care asigura acest efect deranjant din punct de vedere vizual. Procedura se poate realiza atat la pleoapa superioara, cat si la cea inferioara.
Interventia este una relativ usoara, care poate fi realizata chiar si cu anestezie locala. Dupa operatie, pacientii vor trebui sa aiba grija sa isi curete corespunzator zona ochilor si sa foloseasca picaturi, pentru a preveni uscarea acestora. In primele saptamani, ar putea fi prezenta o sensibilitate la lumina, insa recuperarea este una destul de rapida, iar activitatile obisnuite se pot relua intr-un timp scurt. In functie de dorintele pacientului, se pot realiza si alte interventii estetice la nivelul fetei, de exemplu liftingul facial.
Pleoapele lasate sunt o consecinta raspandita a procesului natural de imbatranire a pielii, insa poate avea si alte cauze. Daca problema este una persistenta, este recomandat sa apelezi la o interventie de blefaroplastie. La clinica Cosmedica, poti beneficia de o astfel de procedura estetica a fetei. Te invitam sa ne contactezi, pentru a discuta despre cele mai bune metode prin care poti obtine aspectul fizic dorit.
Pentru programări sau consultații online, ne poți contacta telefonic la 0753.042.234 sau ne poți trimite un email pe office@cosmedica.ro
Pentru multe femei, aspectul sanilor joaca un rol important in increderea de sine si confortul personal. Hipoplazia mamara poate afecta nu doar dimensiunea, ci si forma sau simetria sanilor, determinand multe persoane sa caute solutii pentru a-si imbunatati aspectul [1]. …
12 decembrie, 2024 CITEȘTEAtunci cand vine vorba de labioplastie, multe femei se simt nesigure sau au intrebari pe care le considera tabu. Procedura de remodelare a labiilor este una destul de comuna, insa ramane invaluita de multe mituri si conceptii gresite care pot …
20 noiembrie, 2024 CITEȘTEStai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a descoperi ultimele inovații în chirurgia estetică și plastică, oferte exclusive și sfaturi personalizate pentru a arăta și a te simți extraordinar.
Mulțumim!Te-ai abonat cu succes!
Eroare! Incearcă din nou!
Eroare: Nu am găsit formularul de contact.