Un tratament foarte popular, solicitat frecvent in cabinetele de medicina estetica, este reprezentat de injectiile cu acid hialuronic. Desi in majoritatea cazurilor, tratamentul este un succes, exista oricand riscul de a aparea situatii neprevazute, in care este necesar un „antidot” pentru aceasta substanta. Un astfel de antidot este hialuronidaza, o substanta ce poate fi injectata si poate inversa efectele acidului hialuronic. Aceasta solutie se abordeaza doar in cabinetul unui specialist. Afla mai multe despre efectele sale si cand se recomanda utilizarea sa.
Cuprins:
Acidul hialuronic este o substanta prezenta in mod natural in organismul uman, care joaca un rol important in mentinerea hidratarii si elasticitatii pielii. Este o molecula care are capacitatea de a atrage si de a retine apa in tesuturi, conferindu-le astfel un aspect voluminos si ferm. De-a lungul timpului, nivelul de acid hialuronic din piele scade, ceea ce poate duce la aparitia ridurilor si a altor semne ale imbatranirii./p>
Utilizarea acestei substante in medicina estetica este extrem de raspandita. Putem vorbi despre tratamentul ridurilor cu acid hialuronic, in principal pentru a corecta aceste linii si pentru a adauga volum si contur fetei. De asemenea, este un filler, adica are efect de umplere, motiv pentru care putem vorbi despre marirea buzelor cu acid hialuronic, despre utilizarea sa pentru a trata cearcanele, dar si pentru scopul cosmetic de a hidrata si revigora pielea uscata si terna. Acidul poate fi administrat sub forma de injectii sau poate fi inclus drept ingredient in produsele de ingrijire a pielii, cum ar fi cremele si serurile.
Hialuronidaza este o enzima care are rolul de a facilita descompunerea acidului hialuronic. Aceasta favorizeaza dizolvarea acestei substante care a fost introdusa in exces in tesuturi. Asadar, actiunea enzimei se concentreaza doar asupra acidului hialuronic cu origine sintetica, nu si a celui prezent in piele in mod natural. Hialuronidaza actioneaza prin scindarea legaturilor chimice ale acidului hialuronic, ceea ce duce la o reducere a vascozitatii acestuia si, implicit, la dizolvarea sa.
Luand in considerare efectul hialuronidazei asupra acidului hialuronic, enzima are cateva indicatii de utilizare:
Procedura de injectare a hialuronidazei este un proces simplu si rapid, desfasurat sub supravegherea unui medic specialist. Inainte de a incepe procedura propriu-zisa, este importanta pregatirea enzimei. Hialuronidaza este de obicei disponibila sub forma de pulbere, care va trebui amestecata cu ser fiziologic sau solutie salina sterila. Uneori, ea poate fi amestecata si cu un anestezic local.
Injectarea in sine implica utilizarea unei seringi subtiri cu un ac mic pentru a introduce enzima in zona ce are nevoie de tratament. Durata procedurii poate varia in functie de dimensiunea zonei de tratat, dar si de tipul de acid hialuronic utilizat. In general, procedura dureaza in jur de 15-30 de minute. Procedura este una rapida si nedureroasa, insa se poate resimti un disconfort usor in timpul intepaturilor. De aceea, medicul poate aplica o crema cu anestezic pe zona ce are nevoie de tratament.
Apeleaza intotdeauna doar la un specialist in domeniul medicinei estetice pentru a realiza aceste injectari. Astfel, vei preveni alte neplaceri si vei putea interveni in mod eficient asupra problemelor cauzate de injectarea initiala a acidului hialuronic. Un specialist iti poate oferi toate detaliile necesare si poate raspunde la toate intrebarile pe care le-ai putea avea.
Rezultatele injectarii hialuronidazei pot fi remarcabile. Enzima are efectul de a „topi” acidul hialuronic, reducand astfel orice reactii adverse pe care le-ar putea provoca acesta, cum ar fi dilatatiile, umflaturile sau asimetriile.
Dupa administrarea hialuronidazei, aspectul zonelor tratate se va ambunatati treptat, pe masura ce acidul hialuronic este descompus. Uneori, rezultatele pot fi vizibile chiar in primele ore dupa procedura insa, in unele cazuri, poate dura pana la 2 zile pana cand rezultatele vor fi complet vizibile. Fiecare pacient poate reactiona diferit la acest tratament. De aceea, rezultatele pot varia in functie de tipul de acid hialuronic utilizat, doza administrata si caracteristicile individuale ale pacientului.
In general, riscul de aparitie a reactiilor adverse in urma utilizarii hialuronidazei este foarte mic. Cu toate acestea, pot exista unele efecte secundare minore care pot aparea in unele cazuri. Dupa injectare, se pot forma uneori niste mici vanatai in zona tratata, in special daca vorbim despre regiunea cearcanelor, unde pielea este mai subtire. Este important de mentionat ca aceste vanatai nu sunt neaparat cauzate de injectarea enzimei, ci apar mai degraba pe masura ce se dizolva acidul hialuronic sau pot fi un rezultat al intepaturilor. Aceste vanatai sunt de obicei temporare si se estompeaza in cateva zile.
Odata ce ai apelat la utilizarea hialuronidazei, nu inseamna ca va trebui sa eviti complet pe viitor alte tratamente cu acid hialuronic. Insa, substanta nu poate fi administrata imediat dupa injectarea enzimei. Specialistii recomanda o perioada de pauza de aproximativ 2 saptamani, timp in care acidul hialuronic injectat initial se poate dizolva complet.
Enzima numita hialuronidaza poate avea numeroase utilizari in domeniul esteticii, corectand aspectul neplacut cauzat de injectarea necorespunzatoare a acidului hialuronic, dar si in cazurile care necesita interventii de urgenta. Nu uita sa apelezi la o astfel de solutie doar la recomandarea unui specialist. Daca este nemultumit de rezultatele unui tratament cu acid hialuronic, vino la clinica Cosmedica pentru a explora aceasta posibilitate de corectare.
Pentru programări sau consultații online, ne poți contacta telefonic la 0753.042.234 sau ne poți trimite un email pe office@cosmedica.ro
Atunci cand vine vorba de labioplastie, multe femei se simt nesigure sau au intrebari pe care le considera tabu. Procedura de remodelare a labiilor este una destul de comuna, insa ramane invaluita de multe mituri si conceptii gresite care pot …
20 noiembrie, 2024 CITEȘTEDaca iei in calcul faloplastia, probabil ca te gandesti la performanta sexuala, satisfactia ta si a partenerei, dar si la increderea in propria persoana. Toate aceste elemente conteaza enorm pentru o viata sexuala implinita. In cele ce urmeaza, te invitam …
17 noiembrie, 2024 CITEȘTEStai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a descoperi ultimele inovații în chirurgia estetică și plastică, oferte exclusive și sfaturi personalizate pentru a arăta și a te simți extraordinar.
Mulțumim!Te-ai abonat cu succes!
Eroare! Incearcă din nou!