Daca te-ai gandit vreodata sa adaugi o nota de farmec fizionomiei tale, procedura estetica pentru obtinerea gropitelor in obraji ar putea fi solutia perfecta. Adesea considerate un semn distinctiv al frumusetii, gropitele in obraji pot imbunatati aspectul fetei, confering un echilibru armonios intregii fizionomii. Descopera ce presupune aceasta procedura si cum desfasoara, in cele ce urmeaza!
Cuprins:
Gropitele in obraji sunt acele mici adancituri care apar atunci cand o persoana zambeste. Aceasta trasatura faciala este adesea considerata atragatoare. Te-ai intrebat, insa, de ce apar gropitele si de ce unii oameni si le doresc? Acestea sunt, de fapt, rezultatul unei particularitati a structurii musculare faciale. La persoanele cu gropite, muschiul numit marele zigomatic se divide in doua fascicule separate. Acesta creeaza astfel un spatiu si trage pielea in jos in timpul zambetului, creand acea adancitura distinctiva.
Se crede ca gropitele sunt o trasatura genetica, ce se transmite in mod dominant. Asta inseamna ca daca unul dintre parinti are gropite, sansele ca si copilul sa le aiba sunt mari. Totusi, acest aspect nu a fost inca studiat suficient, asadar, exista posibilitatea ca si alti factori, cum ar fi mediul, sa joace un rol in formarea gropitelor.
In general, insa, gropitele sunt adesea asociate cu frumusetea, tineretea si chiar norocul, in anumite culturi. Studiile au aratat ca oamenii considera persoanele cu gropite mai atractive si mai prietenoase. Acest detaliu estetic poate face ca expresiile faciale, cum este zambetul, sa fie mai vizibile si mai expresive, transmitand mai multe informatii despre emotiile cuiva [1]. Din aceasta cauza, multe persoane isi doresc sa aiba gropite, chiar daca nu au fost inzestrate, in mod natural, cu ele. Astfel, a aparut procedura estetica de realizare a gropitelor.
Daca vrei sa te bucuri si tu de aceasta trasatura faciala atragatoare, mai intai trebuie sa consulti un chirurg plastician. Opteaza pentru un medic cu experienta si programeaza o consultatie initiala. In cadrul acesteia, veti discuta deschis despre avantaje, riscuri si posibilele rezultate pe care le-ai putea obtine. Chirurgul iti va evalua, de asemenea, anatomia faciala pentru a determina locatia ideala a gropitelor.
Procedura propriu-zisa este una minim invaziva, care se efectueaza in ambulatoriu. Pentru a-ti asigura confortul, medicul administreaza anestezie locala. Apoi, acesta foloseste un instrument special pentru a crea o mica incizie in piele (aproximativ 2-3 mm) si pentru a elimina o cantitate minima de muschi si tesut adipos. La final, specialistul introduce un fir care leaga muschiul zigomatic de derm, creand astfel indentatia dorita si fixand permanent gropitele [2].
Procesul de recuperare dupa procedura de realizare a gropitelor este, in general, simplu. Vei putea pleca acasa in aceeasi zi a procedurii. Este normal sa observi o usoara inflamatie in zona, care poate fi gestionata cu comprese reci. Majoritatea pacientilor isi pot relua activitatile zilnice in decurs de doua zile. Medicul va programa controale pentru a monitoriza procesul de vindecare si rezultatele estetice finale.
Sangerarea excesiva sau scurgerile din zona inciziilor pot indica o infectie. In acest caz, de trebuie sa consulti imediat medicul. Alte complicatii posibile includ leziuni ale nervilor faciali (care pot duce la amorteala sau slabiciune musculara), inflamatie persistenta si chiar cicatrici. Infectiile sunt, din fericire, rare si pot fi tratate cu antibiotice.
De asemenea, este important de mentionat ca rezultatul final al procedurii este permanent si s-ar putea sa nu corespunda intotdeauna pe deplin asteptarilor tale. Corectiile ulterioare pot fi dificile [2].
Pe langa procedura de realizare a gropitelor in obraji, exista o varietate de alte interventii estetice care ajuta la obtinerea unei fizionomii armonioase. Cateva dintre acestea includ:
Asadar, procedura estetica pentru obtinerea gropitelor in obraji poate fi o optiune atragatoare pentru imbunatatirea aspectul fetei, alaturi de alte interventii estetice. Pentru a obtine rezultate cat mai bune, cu un risc minim de aparitie a efectelor adverse si a complicatiilor, consulta intotdeauna un chirurg plastician cu experienta! Cosmedica iti vine in ajutor cu o echipa de profesionisti care te pot ajuta sa-ti atingi idealul de frumusete printr-o abordare personalizata! Contacteaza-ne cu incredere!
Bibliografie:
Pentru programări sau consultații online, ne poți contacta telefonic la 0753.042.234 sau ne poți trimite un email pe office@cosmedica.ro
Atunci cand vine vorba de labioplastie, multe femei se simt nesigure sau au intrebari pe care le considera tabu. Procedura de remodelare a labiilor este una destul de comuna, insa ramane invaluita de multe mituri si conceptii gresite care pot …
20 noiembrie, 2024 CITEȘTEDaca iei in calcul faloplastia, probabil ca te gandesti la performanta sexuala, satisfactia ta si a partenerei, dar si la increderea in propria persoana. Toate aceste elemente conteaza enorm pentru o viata sexuala implinita. In cele ce urmeaza, te invitam …
17 noiembrie, 2024 CITEȘTEStai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a descoperi ultimele inovații în chirurgia estetică și plastică, oferte exclusive și sfaturi personalizate pentru a arăta și a te simți extraordinar.
Mulțumim!Te-ai abonat cu succes!
Eroare! Incearcă din nou!