Gonartroza este o afectiune a genunchiului care poate aparea si la persoanele tinere, nu numai la seniori. In unele cazuri, afectiunea poate fi ereditara, sau poate aparea ca urmare a unui traumatism sau a excesului de greutate. In acest articol, explicam ce este gonartroza, care pot fi cauzele, cum se manifesta si mai ales care sunt optiunile de tratament. În cazul gonartrozei, terapia prin injectare de celule stem in genunchi este eficienta, sigura, reduce durerile si imbunatateste functia genunchiului. De asemenea, poate intarzia sau preveni interventia chirurgicala.
Cuprins:
Osteoartrita genunchiului, sau gonartroza, este o afectiune in care cartilajul articulatiei, care are rolul de amortizare, se uzeaza, astfel incat oasele articulatiei se freaca unul de altul, ceea ce duce la durere, inflamare, rigiditate, reducerea capacitatii de miscare, formarea de pinteni ososi si in final se ajunge la pierderea mobilitatii.
Cel mai mare risc il prezinta persoanele trecute de 45 de ani. Gonartroza se poate dezvolta la toate articulatiile, dar genunchiul este cel mai afectat. Femeile prezinta un risc mai mare decat barbatii.
Cea mai frecventa cauza a gonartrozei este inaintarea in varsta. Capacitatea cartilajului de a se vindeca scade pe masura ce persoana inainteaza in varsta. Aproape toti oamenii ajung, la un moment dat, sa dezvolte o forma de gonartroza, intensitatea simptomelor variază. Exista o serie de factori care cresc riscul de a dezvolta gonartroza la o varsta mai tanara:
Manifestarile gonartrozei pot include:
Obiectivele tratamentului pentru gonartroza sunt ameliorarea durerii si imbunatatirea mobilitatii. Planul de tratament poate fi o combinatie intre:
Terapia cu celule stem se foloseste astazi in chirurgia estetica , dar si pentru tratarea unor afectiuni, gonartroza fiind una dintre ele. Injectarea de celule stem in cazul gonartrozei poate fi o alternativa la interventia chirurgicala.
Terapia cu injectare a celulelor stem foloseste propriile mecanisme de vindecare ale organismului pentru a ajuta la repararea si încetinirea deteriorarii tesuturilor corpului (cartilajul genunchiului in cazul gonartrozei). Terapia cu celule stem pentru gonartroza are ca scop:
Niciun tratament nu se dovedeste intotdeauna eficient. Rezultatele generale ale terapiei cu celule stem sunt incurajatoare si procedura imbunatateste simptomele gonartrozei. Cu toate acestea, mai este nevoie de cercetari suplimentare pentru a se stabili dozele corecte, perioada in care tratamentul isi va face efectul si cat de des este nevoie de acest tratament.
Tratamentul cu celule stem pentru gonartroza este neinvaziv, iar efectele secundare sunt minime. Unii pacienti pot prezenta disconfort si inflamatii dupa efectuarea procedurii, dar astfel de cazuri sunt rare.
Important de stiut
Acest articol a fost realizat in baza informatiilor preluate din urmatoarele surse:
Pentru programări sau consultații online, ne poți contacta telefonic la 0753.042.234 sau ne poți trimite un email pe office@cosmedica.ro
Foliculita este o afecțiune a pielii pe care majoritatea persoanelor o experimentează cel puțin o dată în decursul vieții. În acest articol poți afla mai multe despre cauzele foliculitei, simptome și opțiuni de tratament, dar și sfaturi practice despre cum …
5 martie, 2023 CITEȘTEVaricele (venele varicoase) reprezinta dilatatii venoase, pline cu sange. Venele varicoase apar la suprafata pielii, sunt umflate si iesite in relief, au o culoare albastruie, violet sau chiar rosie si sunt adesea dureroase. Ele se intalnesc la aproximativ 25% dintre …
27 februarie, 2023 CITEȘTEStai la curent cu cele mai noi informații de la noi