Multe persoane pot considera inestetic parul de pe corp, asa ca aleg sa il indeparteze prin diferite metode. Insa, deseori, se pot confrunta cu alte probleme in urma acestora, un foarte bun exemplu fiind firele de par crescute sub piele. Acestea sunt fire de par care nu reusesc sa iasa la suprafata pielii si raman in interiorul foliculului pilos, sub stratul cutanat. Astfel, poate aparea iritatia, inflamatia si disconfortul de ordin fizic si estetic. Un specialist in medicina estetica te poate ajuta cu sfaturi de a rezolva o astfel de problema si cu solutii pentru a preveni cresterea firelor de par in acest mod.
Cuprins:
Un astfel de fir de par poate fi identificat cu usurinta prin niste semne vizuale specifice. De obicei, acesta poate cauza o mica umflatura rosie in zona in care a crescut, asemanatoare cu un cos. In unele cazuri, se poate observa si un punct negru in centrul umflaturii, reprezentand capatul firului de par care a crescut sub piele. Aceste semne pot fi destul de evidente si pot indica prezenta unor astfel de fire. Pe langa semnele vizuale, un fir de par crescut sub piele poate provoca si simptome fizice precum mancarime sau durere in zona afectata. In unele cazuri mai severe, pot aparea pustule sau chisturi, care pot fi destul de dureroase si incomode.
Firele de par crescute sub piele apar adesea in zonele unde pielea este frecvent epilata, cel mai frecvent pe picioare sau in regiunea inghinala. Acest lucru se datoreaza faptului ca epilarea poate duce la intreruperea cresterii normale a parului, iar firul de par poate incepe sa creasca sub piele in loc sa iasa la suprafata.
Firele de par crescute sub piele reprezinta o problema comuna, care poate afecta atat bărbatii, cat si femeile. Acestea apar, de obicei, atunci cand parul este indepartat si, in loc sa creasca in exterior, se curbeaza si intra inapoi in piele. Asadar, firul de par ajunge sa se dezvolte lateral sub piele, in loc sa creasca vertical, asa cum ar fi normal.
Metodele de epilare pot determina aparitia firelor de par crescute sub piele. Utilizarea lamelor de ras este o cauza importanta, deoarece taierea parului foarte aproape de piele permite acestuia sa se retraga in foliculul pilos. Daca orificiul foliculului se inchide, firul de par poate fi fortat sa creasca sub piele. De asemenea, aceasta problema poate aparea adesea si dupa epilarea cu ceara sau utilizarea epilatorului.
Acumularea unui strat de piele moarta la suprafata pielii contribuie si ea in acest sens. Acesta poate bloca foliculul, determinand cresterea firului in directia gresita si impiedicandu-l sa iasa la suprafata. Foliculii pot fi blocati si de excesul de sebum, care poate bloca si porii, asa ca firul de par nu poate iesi prin piele.
Un factor de risc important in acest sens este cel genetic. Unele persoane pot avea o predispozitie catre aceasta problema, fiind asociata in general cu parul mai gros, negru sau cret. Aceste fire de par au tendinta de a se incurca mai usor, ceea ce poate duce la cresterea sub piele.
In majoritatea cazurilor, problema firelor de par de sub piele se rezolva rapid, fara sa apara un disconfort mult prea mare. Insa, exista si riscul de aparitie a unor complicatii. Iata cateva dintre ele:
Aceste complicatii sunt posibile, dar nu sunt intotdeauna prezente in cazul firelor de par crescute sub piele. Ingrijirea corecta a pielii si evitarea traumatizarii zonelor afectate pot ajuta la prevenirea acestor fenomene.
In majoritatea cazurilor, firele de par de sub piele nu provoaca un disconfort semnificativ sau complicatii grave, asa ca o metoda buna poate fi sa astepti ca acestea sa iasa singure de sub stratul cutanat. De obicei, acestea se vor elibera in mod natural intr-un timp relativ scurt.
Daca, totusi, doresti sa favorizezi „extractia” acestora, poti apela la exfolierea mecanica a pielii. Astfel, contribui la indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii, ceea ce permite firului de par sa poata creste normal. Poti utiliza un scrub sau o lotiune exfolianta, dar ai grija sa nu folosesti produse prea puternice sau sa folosesti miscari prea agresive, pentru a nu irita pielea.
Pentru a nu avea de-a face cu posibilele complicatii si a evita disconfortul fizic si estetic, este recomandat sa iei masuri de prevenire a aparitiei acestor fire de par. Asigura-te ca iti ingrijesti pielea in mod corespunzator, pentru a preveni acumularea de sebum si de celule moarte si blocarea foliculilor de par. In multe cazuri, firele pot creste sub piele si in urma contactului cu diferite tesaturi sau haine prea stramte, care pot cauza frecare si iritare. Opteaza pentru haine mai largi, care nu sunt confectionate din materiale sintetice, pentru a permite pielii sa respire si pentru a evita frecarea excesiva.
Insa, o modalitate permanenta de a rezolva aceasta problema este epilarea definitiva. In cadrul acestei proceduri non-invazive, foliculii de par sunt distrusi, asa ca firele de par vor disparea complet. Procedura se poate realiza prin intermediul tratamentelor laser si IPL (lumina intens pulsatila). Pentru a putea obtine rezultatele dorite, vor fi necesare mai multe sedinte, al caror numar va fi stabilit de catre specialist pe baza tipului de par a pacientului si a altor situatii particulare. Aceste proceduri trebuie realizate doar in cabinetul unui medic estetician.
Firele de par crescute sub piele sunt o problema comuna, cu care se confrunta un numar mare de persoane. Intelegerea acestui subiect este esentiala pentru a putea preveni complicatiile si disconfortul si a lua masurile potrivite de tratament. Vino la clinica Cosmedica pentru a gasi impreuna solutia cea mai potrivita pentru tine!
Pentru programări sau consultații online, ne poți contacta telefonic la 0753.042.234 sau ne poți trimite un email pe office@cosmedica.ro
Atunci cand vine vorba de labioplastie, multe femei se simt nesigure sau au intrebari pe care le considera tabu. Procedura de remodelare a labiilor este una destul de comuna, insa ramane invaluita de multe mituri si conceptii gresite care pot …
20 noiembrie, 2024 CITEȘTEDaca iei in calcul faloplastia, probabil ca te gandesti la performanta sexuala, satisfactia ta si a partenerei, dar si la increderea in propria persoana. Toate aceste elemente conteaza enorm pentru o viata sexuala implinita. In cele ce urmeaza, te invitam …
17 noiembrie, 2024 CITEȘTEStai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a descoperi ultimele inovații în chirurgia estetică și plastică, oferte exclusive și sfaturi personalizate pentru a arăta și a te simți extraordinar.
Mulțumim!Te-ai abonat cu succes!
Eroare! Incearcă din nou!