De-a lungul vietii, barbatii se pot confrunta cu o serie de probleme care sa le afecteze performanta sexuala, iar disfunctia erectila este una dintre acestea. O astfel de problema poate avea un impact major asupra starii emotionale, insa nu este lipsita de rezolvare. Descopera mai multe despre acest fenomen si cum poate fi rezolvat cu ajutorul tratamentului cu celule stem.
Cuprins:
Disfunctia erectila inseamna imposibilitatea de a obtine si/sau mentine o erectie, manifestata in repetate randuri. Acest lucru ii va impiedica pe barbati de a intretine un contact sexual. Desi fenomenul este mai des intalnit dupa o anumita varsta, este posibil sa fie prezent si la barbati mai tineri.
Insa, exista o diferenta dintre disfunctia erectila si evenimente izolate in care nu se pot obtine erectii. Este perfect normal ca diferiti factori sa cauzeze ocazional astfel de impedimente, insa vorbim despre o adevarata problema atunci cand fenomenul persista timp de aproximativ 3 luni si influenteaza in mod negativ viata sexuala.
Barbatii care se confrunta cu disfunctia erectila nu pot obtine o erectie in ciuda stimulilor externi care ar putea determina acest fenomen. Daca, totusi, aceasta este obtinuta, contactul sexual devine imposibil deoarece ea nu este suficient de ferma sau nu poate fi mentinuta. Astfel de probleme pot duce si la scaderea libidoului pacientului.
Disfunctiile erectile pot fi de mai multe tipuri. Ele pot fi primare, caz in care apar la o varsta frageda, in contextul primelor experiente sexuale. Acestea apar de obicei pe fond emotional si tind sa dispara cu timpul. Daca vorbim, insa, de disfunctii secundare, vorbim de problemele prezente la barbatii adulti, care au alte cauze si care necesita interventie.
Factorii care determina aparitia unei erectii sunt atat de ordin psihologic si emotional, cat si de ordin fizic. Asadar, cauzele care o pot impiedica sunt incluse in aceleasi categorii. Problemele de ordin fiziologic includ diferite afectiuni cardiovasculare (hipertensiunea arteriala, ateroscleroza), probleme neurologice (boala Parkinson, accidentul vascular cerebral, scleroza multipla), diabetul, disfunctii hormonale. Alte cauze includ diferite medicamente, interventiile chirurgicale sau radioterapia, dar si diverse traumatisme.
Din categoria factorilor de ordin psihologic, putem include depresia, anxietatea, stresul sau alte probleme care pot avea un impact asupra vietii sexuale, dar si asupra calitatii vietii in general. Este posibil ca disfunctiile erectile sa se manifeste doar in anumite conditii (de exemplu doar cu anumiti parteneri, doar intr-un anumit context etc).
Varsta reprezinta principalul factor de risc in cazul acestor disfunctii, precum si prezenta unor probleme de sanatate. Lista continua cu obezitatea, sedentarismul, consumul exccesiv de tutun si alcool, dar si factori de ordin psihologic, stresul fiind un element principal in aceasta privinta.
Pentru a putea diagnostica aceasta problema, medicul va incepe cu o serie de intrebari al caror scop este acela de a identifica factorii de risc cu care se confrunta pacientul. Apoi, va realiza un examen clinic si poate recomanda o serie de investigatii aditionale pentru a identifica in mod corect cauza disfunctiei erectile. Investigatiile pot include analize de sange si de urina, dar si teste imagistice precum ecografii, CT sau RMN.
Tratamentul cu celule stem reprezinta o tehnica inovatoare cu implicatii majore in domeniul estetic. Aceasta terapie de top a devenit din ce in ce mai abordata de catre specialistii esteticieni si plasticieni, avand numeroase utilizari in cadrul chirurgiei regenerative.
Acest tip de tratament se bazeaza pe folosirea de celule stem autologe, adica celule proprii. Ele sunt extrase din corpul pacientului si apoi utilizate in tratarea a diverse afectiuni, oferind rezultate si in cazul disfunctiei erectile. Celulele stem actioneaza prin facilitarea vindecarii si refacerii unor tesuturi, motiv pentru care au o aplicabilitate atat de buna in domeniul estetic.
In cazul disfunctiei erectile, se poate utiliza metoda PRP, care utilizeaza plasma pacientului, imbogatita cu trombocite. Se va realiza o punctie venoasa pentru a colecta sange de la pacient, din care se va extrage plasma. Apoi, aceasta se va introduce intr-un aparat special de centrifugare. Dupa prelucrare, plasma urmeaza sa fie amestecata cu trombocite si apoi utilizata pentru numeroase tratamente si proceduri.
Un astfel de tratament are numeroase beneficii. Concentratul obtinut in urma amestecarii plasmei cu trombocitele contine numerosi factori de crestere. Acestia pot favoriza vindecarea sustinand conexiunile ce se realizeaza intre tesuturi, stimuleaza formarea de depozite de colagen si sustin functiile vasculare, elemente care pot fi de mare ajutor in cazul disfunctiei erectile.
Multe persoane considera ca disfunctia erectila este o problema oarecum normala dupa varsta de 50 de ani si o asociaza cu sfarsitul activitatii sexuale. Insa, cu ajutorul acestei metode inovatoare, barbatii isi pot recapata increderea in sine si pot din nou sa indeplineasca aceste functii ale organismului.
Indiferent de varsta la care incepi sa ai de-a face cu astfel de probleme, ia legatura cu un specialist si afla ce poti face in privinta lor. Cu ajutorul tratamentului cu celule stem, poti gasi o rezolvare pentru disfunctia erectila. Te asteptam la clinica Cosmedica, unde iti vom explica in detaliu despre cum decurge aceasta procedura si te vom ajuta sa ai din nou incredere in tine.
Pentru programări sau consultații online, ne poți contacta telefonic la 0753.042.234 sau ne poți trimite un email pe office@cosmedica.ro
Atunci cand vine vorba de labioplastie, multe femei se simt nesigure sau au intrebari pe care le considera tabu. Procedura de remodelare a labiilor este una destul de comuna, insa ramane invaluita de multe mituri si conceptii gresite care pot …
20 noiembrie, 2024 CITEȘTEDaca iei in calcul faloplastia, probabil ca te gandesti la performanta sexuala, satisfactia ta si a partenerei, dar si la increderea in propria persoana. Toate aceste elemente conteaza enorm pentru o viata sexuala implinita. In cele ce urmeaza, te invitam …
17 noiembrie, 2024 CITEȘTEStai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a descoperi ultimele inovații în chirurgia estetică și plastică, oferte exclusive și sfaturi personalizate pentru a arăta și a te simți extraordinar.
Mulțumim!Te-ai abonat cu succes!
Eroare! Incearcă din nou!