Odata cu trecerea timpului, multe schimbari neasteptate au loc in structura pielii noastre. Datorita faptului ca fibrele de colagen si elastina devin tot mai slabe, ridurile si alte imprefectiuni incep sa isi faca aparitia, nivelul de hidratare a pielii scade si aspectul intregii fete se schimba. Din fericire, astazi exista tot mai multe posibilitati de a intarzia acest proces, datorita descoperirilor medicale din zona cosmeticii.
Una dintre cele mai eficiente metode este reprezentata de mezoterapie. Insa, ce este mezoterapia? Tratamentul clasic este cunoscut drept o metoda invaziva, deoarece sunt utilizate ace. Desi astazi aceasta procedura este una dintre cele mai utilizate in saloanele de cosmetica din intreaga lume, nu toti cunosc faptul ca primul tratament de mezoterapie a fost realizat de catre medicul estetician M. Pistor.
Pe piata exista doua tipuri de proceduri de mezoterapie. In prima procedura, mezoterapia clasica, sunt folosite ace, in timp ce a doua utilizeaza impulsuri electrice special concepute pentru a deschide porii. In cadrul clinicii Cosmedica utilizam tehnologia numita Aquaphoresis, care nu presupune utilizarea acelor.
Cuprins:
Raspunsul la intrebarea “Ce este mezoterapia?” nu este unul extrem de complicat.
Mezoterapia este un tratament nechirurgical ce implica micro-injectari multiple in mezoderm si apoi aplicarea unui amestec de substante active (cocktailul frumusetii): substante farmaceutice, vitamine si alte ingrediente.
Asadar, in cadrul acestei proceduri, se realizeaza o serie de injectari superficiale la nivelul stratului superior al pielii. Acestea permit amestecului de substante active (farmaceutice sau homeopate) aplicat de specialistul estetician sa patrunda cu usurinta la nivelul inferior al dermei, unde are loc interactiunea celulara.
Astfel, pielea ta este hranita si reintinerita de la baza pana la stratul superior, stimuland producerea de colagen si intarind fibrele de elastina, doua substante responsabile cu fermitatea si aspectul general al pielii. Tratamentul tonifica pielea, reduce ridurile fine si elimina efectele radicalilor liberi, conducand la o piele luminoasa, cu fermitate, care straluceste de tinerete si vigoare.
Totodata, clientii iubesc acest tip de tratament pentru performantele sale imediate si pentru faptul ca durata de aplicare este 30-40 de minute. Mezoterapia poarta si denumirea de “tratament de pranz”, clientul putand sa se reintoarca la birou si sa-si continue activitatile zilnice.
Mezoterapia nu contribuie doar la estomparea ridurilor, ci are si alte beneficii care merita mentionate, precum reducerea cearcanelor, depigmentarea pielii, imbunatatirea aspectului cicatricilor acneice. Tratamentul nu se realizeaza doar al nivelul fetei, asa ca mezoterapia poate ajuta si la remodelarea corporala, la reducerea celulitei si a vergeturilor.
Astfel, in urma mezoterapiei, pielea ramane cu un aspect proaspat si intinerit. De asemenea, procedura este mult mai putin invaziva comparativ cu alte tehnici de chirurgie estetica. Cocktailul de substante ajuta si la hidratarea pielii, iar acesta poate fi realizat astfel incat sa trateze mai multe nevoi specifice. Astfel, dupa o interventie rapida, felul in care arata pielea este vizibil imbunatatit.
Procedura de mezoterapie este de fapt foarte simpla. Inainte de realizarea acesteia cu aproximativ o saptamana, pacientul va trebui sa intrerupa orice tratament cu medicamente antiinflamatorii, pentru a evita formarea vanatailor si a scadea riscul de sangerare. Nu se recomanda machiajul si consumul de cafea si alcool inainte de procedura.
Apoi, mezoterapia propriu-zisa consta in prima faza din aplicarea unui anestezic local (crema) daca este nevoie, urmata de injectarea cocktailului de substante sau de utilizarea impulsurilor electrice. In functie de situatia fiecarui pacient, medicul va recomanda numarul necesar de sedinte.
Mezoterapia este o procedura cu riscuri minime, care da rezultate intr-un timp foarte scurt. Totusi, este posibil sa apara senzatii de durere, mancarimi, roseata, sensibilitatea pielii, precum si aparitia de cicatrici, pete sau eczeme.
Procedura nu este recomandata in cazul femeilor insarcinate sau care alapteaza, a celor care sufera de afectiuni cutanate, cancer, boli cronice sau in urma unui tratament pe baza de steroizi. Medicul va discuta toate aceste aspecte cu pacientul inainte si ii va comunica acestuia daca este un candidat potrivit pentru mezoterapie.
Asadar, utilizarea mezoterapiei nu este una limitata. Aceasta este utilizata pentru diferite scopuri, de la eliminarea celulitei, eliminarea vergeturilor, la reducerea ridurilor, depigmentarea pielii, dizolvarea grasimilor, la remodelarea corporala, hidratarea si recapatarea elasticitatii pielii, rejuvenarea faciala sau eliminarea pungilor de sub ochi.
De obicei, acest tratament este combinat cu microdermabraziunea, care este realizata la inceputul tratamentului, tocmai pentru exfolierea celulelor epiteliale moarte si pregatirea pielii pentru patrunderea cocktailului de substante active.
Cat despre celulita, aceasta afecteaza aproximativ 90% dintre femei, indiferent de varsta si greutate. Ea este cauzata de un cumul de factori: hormonali, inflamatorii, alimentari, circulatori (hidratarea si drenajul lichidelor), etc. Mezoterapia este o solutie pentru eliminarea celulitei, pentru ca imbunatateste circulatia sangelui si drenajul limfatic si, totodata, dizolva tesuturile adipoase, acestea fiind ulterior arse de organism.
Din experienta noastra, recomandam ca tratamentul de mezoterapie sa cuprinda 8-10 sedinte pentru a obtine rezultatele dorite. In prima saptamana sunt recomandate 3 sedinte, in a doua saptamana 2 sedinte si apoi cate o sedinta pe saptamana.
La fiecare 10 sedinte de mezoterapie achizitionate primesti 10 sedinte gratuite de drenaj limfatic (in valoare de 250 lei). Tratamentul complet de mezoterapie (10 sedinte) poate fi achitat in doua rate egale de 1000 lei, tariful unei sedinte fiind de 200 lei.
Odata ce ai aflat ce este mezoterapia si ce beneficii grozave are, nu mai ramane decat sa ne contactezi pentru o programare! Nu ezita sa apelezi la acest tratament pentru a avea o piele mai frumoasa si mai stralucitoare. Pentru mai multe informatii si programari, ne poti contacta la numarul de telefon 0262.219.521 sau pe office@cosmedica.ro.
Pentru programări sau consultații online, ne poți contacta telefonic la 0753.042.234 sau ne poți trimite un email pe office@cosmedica.ro
Pentru a-i reda chipului un aspect intinerit, ferm si revigorat, multe persoane apeleaza la liftingul facial. Combinarea acestei interventii cu alte proceduri estetice poate duce, insa, la rezultate spectaculoase. O astfel de abordare amplifica efectele liftingului facial si poate corecta …
7 octombrie, 2024 CITEȘTEImbatranirea este un proces natural, care ne afecteaza pe toti si lasa urme vizibile pe fata: pielea isi pierde din elasticitate, muschii incep sa se lase si ridurile devin tot mai profunde. Din fericire, insa, tehnicile moderne de chirurgie estetica, …
2 octombrie, 2024 CITEȘTE[…] WishPro se bucura de beneficiile unei mezoterapii fara ace, intrucat ajuta la penetrarea in profunzime a ingredientelor active si a nutrientilor esentiali […]
[…] WishPro se bucura de beneficiile unei mezoterapii fara ace, intrucat ajuta la penetrarea in profunzime a ingredientelor active si a nutrientilor esentiali […]
[…] non-invazive sunt cele cosmetice profesionale, de suprafata care includ Pelleve (radiofrecventa), mezoterapie fara ace si sedinte de laser BTL. Cele mini-invazive includ injectari de acid hialuronic, injectari de […]
Stai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a descoperi ultimele inovații în chirurgia estetică și plastică, oferte exclusive și sfaturi personalizate pentru a arăta și a te simți extraordinar.
Mulțumim!Te-ai abonat cu succes!
Eroare! Incearcă din nou!