Implanturile mamare sunt una dintre cele mai populare forme de chirurgie estetica, care ofera femeilor optiunea de a-si schimba marimea sanilor si de a se simti confortabil in propriul corp. Uneori, poate aparea nevoia sau dorinta de a schimba aceste implanturi, insa cand este recomandata o astfel de procedura? Cum decurge aceasta? Iata cand ar trebui schimbate implanturile mamare si de ce poate fi necesar acest lucru.
Cuprins:
Implanturile mamare sunt dispozitive medicale utilizare pentru marirea sanilor. In general, ele au un scop estetic, insa pot fi utilizate si in cadrul unor proceduri de reconstructie mamara post-mastectomie. Cele mai utilizate sunt implanturile umplute cu gel siliconic, care ofera un aspect natural. Exista si implanturi umplute cu solutie salina, insa acestea sunt utilizate din ce in ce mai rar, deoarece nu ofera aceleasi rezultate si au un risc mai mare de fisurare. Implanturile se insereaza printr-o incizie sub san sau in zona areolei.
Nu exista o perioada clara in care se recomanda schimbarea implanturilor, ci acest lucru depinde de starea lor sau de dorinta pacientelor. Este posibil ca acestea sa doreasca o dimensiune diferita sau o alta forma, caz in care implanturile din prezent vor trebui inlocuite. Pot aparea numeroase schimbari la nivelul sanilor, provocate de cresteri sau scaderi in greutate, nasteri sau orice alte fenomene ce pot afecta tesutul mamar. In aceste cazuri, ar putea fi necesara o modificare si la nivelul implanturilor.
Este posibil si ca aceste dispozitive sa se roteasca sau sa se deplaseze, caz in care aspectul sanilor este afectat, iar interventia este mai mult decat necesara. Exista si riscul de a aparea anumite complicatii ce pot avea nevoie de corectare. Pentru a minimiza riscurile, dar si a depista la timp nevoia unei reinterventii, pacientele trebuie sa revina periodic la control. Astfel, medicul poate decide daca trebuie schimbate implanturile mamare.
Iata care sunt cele mai des inalnite motive pentru care poate fi necesara inlocuirea implanturilor mamare.
Desi acest fenomen se intampla foarte rar, exista posibilitatea ca implanturile sa se rupa. Un avantaj major al implanturilor din silicon este faptul ca nu se va scurge continutul lor si, de multe ori, nu vor aparea simptome care sa semnaleze problema. Insa, este posibil sa apara si simptome precum dureri, umflaturi, schimbarea texturii sau a dimensiunii sanului, senzatii de furnicatura etc.
Diversi factori pot duce la aparitia unor diferente intre cei doi sani. Poate fi vorba despre schimbarile bruste de greutate, prezenta unei sarcini si alaptarea, dar si deteriorarea unuia dintre implanturi. Asimetria provoaca probleme de ordin estetic, asa ca va fi necesara o corectare prin inlocuirea unuia sau a ambelor implanturi.
In cazuri rare, este posibil ca implanturile sa se deplaseze, iar aspectul sanilor sa fie afectat. De aceea, va fi necesara o inlocuire.
Contractura capsulara reprezinta o complicatie a interventiei de augmentare mamara intalnita destul de rar, dar care necesita tratament imediat. Fenomenul este caracterizat de intarirea tesutului din jurul implantului sau chiar dezvoltarea de tesut nou, care este tare la atingere si poate provoca un disconfort pronuntat. Pentru ca acesta sa dispara, implantul trebuie inlocuit.
Acesta reprezinta un alt timp de complicatie caracterizata de acumularea de limfa in exces in jurul implanturilor, aparuta in urma unei posibile lezari a vaselor limfatice survenite in timpul inserarii implanturilor. Seromul poate fi asociat cu disconfort si aspect inestetic, iar inlocuirea implanturilor poate fi necesara.
Exista situatii in care pacientele ar putea dori implanturi diferite din motive pur estetice. Este posibil ca acestea sa doreasca sani mai mici sau mai mari, de exemplu in urma unor modificari de silueta.
Inainte de a urma o interventie de schimbare a implanturilor mamare, consultatia este obligatorie. In cadrul acesteia, medicul va investiga starea protezelor si va stabili daca exista complicatii sau anomalii. Deoarece este vorba despre o interventie ce necesita anestezie generala, se vor realiza analizele specifice, pentru a limita riscurile post-operatorii.
Interventia chirurgicala consta, pur si simplu, in indepartarea implanturilor vechi si inserarea celor noi. Pentru a nu crea noi cicatrici, medicul poate utiliza aceleasi incizii realizate in timpul primei interventii de marire a sanilor. Daca protezele noi sunt similare cu cele vechi, procedura va fi mai rapida. Daca acestea sunt diferite, operatia devine putin mai complexa, pentru ca tesutul existent sa poata acomoda perfect noile implanturi.
Perioada de recuperare este similara cu cea de dupa interventia clasica de augmentare mamara. Pacienta ramane sub supraveghere medicala imediat dupa operatie, iar apoi va trebui sa urmeze un tratament specific, care limiteaza riscul infectiilor. Timp de aproximativ 45 de zile, trebuie evitat efortul fizic si orice activitate care poate pune presiune pe sani. Va fi necesara si purtarea unei bustiere speciale timp de 60 de zile.
Pentru a evita aparitia complicatiilor, dar si pentru a depista din timp orice fenomen ce duce la nevoia inlocuirii implanturilor, controalele periodice sunt obligatorii. Medicul va comunica intervalul exact la care pacienta va trebui sa se prezinte la consult.
Implanturile mamare reprezinta cea mai populara forma de chirurgie estetica a sanilor. O astfel de procedura asigura rezultate naturale, de calitate, insa este posibil sa apara mici complicatii sau fenomene care afecteaza aspectul regiunii mamare si produc disconfort. In aceste situatii, ar putea fi necesara inlocuirea implanturilor. Tine implanturile sub supraveghere si mergi imediat la medic daca observi vreo schimbare.
Pentru programări sau consultații online, ne poți contacta telefonic la 0753.042.234 sau ne poți trimite un email pe office@cosmedica.ro
Decizia de a opta pentru o procedura de faloplastie este una importanta, ce poate avea un impact major asupra vietii tale sexuale si asupra increderii in sine [1]. Totusi, daca vrei sa obtii rezultate cat mai bune si sa te …
3 noiembrie, 2024 CITEȘTETrecerea timpului nu face diferente intre femei si barbati, iar daca esti preocupat de felul in care acesta si-a pus amprenta asupra chipului tau, liftingul facial ar putea fi solutia potrivita. Fata este una dintre primele zone in care se …
31 octombrie, 2024 CITEȘTEStai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a descoperi ultimele inovații în chirurgia estetică și plastică, oferte exclusive și sfaturi personalizate pentru a arăta și a te simți extraordinar.
Mulțumim!Te-ai abonat cu succes!
Eroare! Incearcă din nou!