Nasterea unuia sau a mai multor copii ori alaptarea isi pot pune amprenta asupra corpului unei femei, de aceea body contouring (uneori numita si “body sculpting”) poate fi solutia pentru a reveni la forma pe care femeia o avea inainte de a naste.
Oamenii care reusesc sa scape de un numar mare de kilograme se simt adeseori plini de energie, mai sanatosi si mai zvelti. Cu toate acestea, este posibil ca pielea corpului lor sa pastreze amintirea kilogramelor in plus, motiv pentru care isi pot dori sa isi (re)modeleze anumite zone ale corpului – solutia in acest sens fiind tot body contouring.
Nu in ultimul rand, semnele trecerii timpului pot fi estompate si multi oameni isi pot redobandi silueta de odinioara prin intermediul aceleiasi proceduri – body contouring.
Indiferent de motivul pentru care ai vrea sa incerci o astfel de interventie, in randurile ce urmeaza iti prezentam cateva informatii utile atat despre body contouring, cat si despre chirurgia bariatrica si legatura dintre ele.
Ca termen general, body contouring reprezinta o serie de proceduri chirurgicale de modelare a corpului dupa o pierdere insemnata de kilograme si consta in indepartarea excesului de piele si grasime.
Body contouring imbunatateste in acelasi timp si forma tesutului de sustinere a pielii, care isi poate pierde din elasticitatea necesara noii conformatii a corpului.
Rezultatul acestei proceduri este o silueta mai bine proportionata, cu contururi mai fine.
Procedurile de body contouring pot include lifting-ul facial (modelarea falcilor, a gusei ori a pielii gatului), liftingu-l sanilor, indepartarea pielii excesive care atarna peste abdomen, lifting-ul feselor, al coapselor exterioare sau interioare sau lifting-ul bratelor.
Chirugia bariatrica este considerata in zilele noastre cel mai eficient tratament al obezitatii morbide, potrivit conferintei “NIH Consensus Conference: Gastrointestinal surgery for severe obesity” sustinute in anul 1991.
Tehnicile operatorii care vizeaza eliminarea obezitatii sunt grupate sub denumirea de operatii bariatrice si apartin chirurgiei generale.
Printre obiectivele chirurgiei bariatrice se numara scaderea durabila in greutate, imbunatatirea starii de sanatate si cresterea calitatii vietii pacientilor.
Tehnicile de chirurgie bariatrica diminueaza aportul alimentar si determina organismul sa consume energie din rezervele acumulate. Diminuarea depozitelor de energie inseamna reducerea tesutului adipos, pierderea in greutate, recapatarea unei siluete normale, precum si eliminarea sau o ameliorare vizibila a maladiilor determinate de obezitate. Pacientii care sunt supusi unor astfel de interventii slabesc treptat si ajung, de obicei, la o greutatea convenabila in circa 8-12 luni.
In general, candidatii potriviti pentru proceduri de remodelare corporala sunt adultii care:
Liposuctia ramane cea populara metoda la care apeleaza americanii pentru a scapa de grasimea nedorita de pe abdomen, brate sau coapse (potrivit “Societatii Americane de Chirurgie Plastica Estetica”– ASAPS).
Progresele inregistrate in efectuarea acestei proceduri au reusit sa reduca la minim sangerarea si cicatricile care apareau in trecut in timpul acestei interventii.
Practic, se folosesc niste canule, adica niste tuburi subtiri care, atunci cand sunt atasate la o pompa de vid, aspira grasimea. Cu ajutorul vibratiilor, procedeul se desfasoara rapid si fara complicatii. Exista canule de forme si dimensiuni potrivite pentru fiecare parte a corpului din care se doreste extragerea grasimii suplimentare.
Mai mult, liposuctia asistata de apa face posibila folosirea grasimii extrase pentru injectarea in alte parti ale corpului dorite de pacient.
Potrivit lui David Shafer, un chirurg plastician din New York, desi metodele non-invazive de indepartare a grasimii necesita un timp scurt sau egal cu 0 pentru recuperare, rezultatele acestora nu se pot compara cu liposuctia. Totusi, precizeaza el, liposuctia implica un timp de recuperare cu repaos de la efort, spre deosebire de procedurile non-invazive.
Se mai numeste si lifting pentru stomac si consta in indepartarea pielii care atarna peste abdomenul pacientilor care au pierdut semnificativ in greutate. Pentru ca pannusul stomacului retine umezeala, pacientul poate suferi de iritatii din cauza bucatilor de piele care se freaca intre ele. Pentru solutionarea problemei, se efectueaza o interventie numita “panniculectomy” prin care se indeparteaza excesul de piele. Chirurgii executa si o lipectomie pentru indepartarea grasimii prin aspiratie, cu scopul de a se obtine contururi netede ale zonei afectate. Practic, in timp ce se indeparteaza pielea in exces de pe abdomen, se scoate si grasimea aditionala.
Micsorarea stomacului (cum este cunoscuta “popular” aceasta tehnica) are ca principiu de baza restrictionarea aportului de alimente si reducerea absorbtiei hranei in stomac si intenstine.
Ea poate fi realizata prin 3 metode, toate tintind modificarea capacitatii de rezervor a stomacului.
Aceasta modificare poate fi reversibila – prin montarea unui inel de silicon, sau ireversibila, prin ceea ce se numeste gastrectomie longitudinala (Sleeve Gastectomy ? SG) sau gastroplastie verticala (Vertical Banded Gastroplasty ? VBG).
Metoda cea mai potrivita se stabileste de catre medic impreuna cu pacientul si grupul de suport al acestuia (foarte important in demersul terapeutic al pacientului).
Oricare ar fi metoda de micsorare a stomacului aleasa, aceasta presupune o remodelare post-operatorie, pentru indepartarea “derivatelor” rezultate din aceasta interventie: piele care atarna sau grasime ramasa pe abdomen.
Daca esti in cautarea unei solutii complete de remodelare corporala dupa ce ai fost supus unei tehnici de chirurgie bariatrica, o poti gasi la Cosmedica.
Aici, zonele care prezinta surplus de piele ori grasime isi pot recapata contururile netede de altadata prin excizia pielii si a grasimii, prin liposuctie si prin intarirea muschilor care vor contribui, dupa efectuarea interventiei, la pastrarea elasticitatii pielii.
Pentru mai multe detalii, te invitam sa accesezi articolul despre Body Lifting.
Pentru programări sau consultații online, ne poți contacta telefonic la 0753.042.234 sau ne poți trimite un email pe office@cosmedica.ro
Venirea pe lume a unui copil este un moment minunat, insa experienta poate lasa urme asupra corpului tau, mai ales in zona abdomenului. Dupa nastere, multe femei se confrunta cu o burtica persistenta, iar procesul de revenire la silueta initiala …
19 februarie, 2025 CITEȘTEVergeturile rosii sunt o problema comuna pentru multe persoane, indiferent de varsta sau de stilul de viata. Ele pot aparea pe diverse zone ale corpului si, desi nu sunt periculoase pentru sanatate, pot fi un motiv de disconfort estetic [1]. …
17 februarie, 2025 CITEȘTEStai la curent cu cele mai noi informații de la noi
Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a descoperi ultimele inovații în chirurgia estetică și plastică, oferte exclusive și sfaturi personalizate pentru a arăta și a te simți extraordinar.
Mulțumim!Te-ai abonat cu succes!
Eroare! Incearcă din nou!
Eroare: Nu am găsit formularul de contact.