Odata cu cresterea anuala a numarului de proceduri de marirea sanilor cu implanturi mamare, tot mai multe femei cauta informatii despre alaptarea dupa implant mamar. Cautarile pe Internet pot crea confuzii, de aceea dorim sa va lamurim. Anumite statistici ne spun ca, in majoritatea cazurilor, alaptarea cu implanturi nu reprezinta un risc in aprovizionarea cu lapte a mamei. Alte statistici in schimb, mentioneaza potentialele probleme ale laptelui insuficient, in functie de procedura utilizata in marirea sanilor.
Acest articol analizeaza daca alaptarea cu implanturi este posibila, modul in care implanturile mamare afecteaza alimentarea cu lapte si daca alaptarea cu implanturi este sigura pentru copilul alaptat.
Da, este posibil sa alaptezi cu implanturi mamare. Da, exista o probabilitate ca acestea sa afecteze capacitatea mamei de a produce o cantitate completa de lapte. Daca o mama va avea cantitatea totala sau doar partiala de lapte, depinde si de tipul de interventie chirurgicala si daca exista anumite cicatrici la nivelul canalelor prin care trece laptele. Conteaza foarte mult si cat de mult tesut glandular functional exista inainte de procedura de marire a sanilor.
Este de retinut faptul ca, unele femei pot avea probleme in alaptare, indiferent daca au sau nu implanturi mamare. Nu exista nici un motiv sa te simti vinovata in vreun fel. Daca te intrebi cum va decurge alaptarea cu implanturile mamare, afla ca alaptarea nu va afecta si nu va fi afectata de implantul mamar in majoritatea cazurilor.
Modul in care poate sa fie afectata alaptarea de catre implanul mamar, depinde de mai multi factori precum:
In momentul in care se face incizia de inserare a implantului, se va determina gradul de deteriorare a glandelor de lapte si a canalelor. Daca se face o incizie in jurul mamelonului si a areolei, aceasta poate sa afecteze eventual reflexul neurohormonal necesar pentru a produce si a elibera laptele matern.
Alaptarea ar putea fi afectata in cazul in care marimea implantului afecteaza presiunea din san. Sanul este compus din tesut glandular care contribuie la producerea laptelui. Daca pachetul de implant este plasat intre tesutul glandular si stratul de muschi, se spune ca este mai probabil sa exercite presiune asupra canalelor si glandelor care asigura fluxul de lapte. Dimpotriva, atunci cand implantul este plasat sub stratul de muschi, se spune ca acesta are un impact mai redus asupra productiei de lapte.
In cazul in care chirurgia cosmetica sau reconstructiva pentru marirea sanului se datoreaza dezvoltarii anormale a sanului, poate exista o absenta a tesului mamar functional. Intr-o astfel de situatie, dificultatile legate de alaptare sunt datorate direct de aceasta, mai degraba decat de implantul mamar in sine.
Diferite organizatii afirma ca nu exista dovezi cum ca prezenta implantului mamar poate dauna copilului alaptat. Thomas Hale, specialistul in alaptare, spune ca siliconul este inert si este foarte putin probabil sa fie absorbit de tractul gastro-intestinal al unui bebelus alaptat. Probabilitatea ca implantul sa ajunga in canalele prin care se scurge laptele este chiar si mai scazuta.
Asadar, implanturile mamare nu au repercusiuni asupra alaptarii. Interesant este ca exista studii care au aratat un nivel de silicon mai ridicat in formulele de lapte artificial decat in laptele femeilor cu implanturi mamare.
Implanturile mamare au posibile sanse de a comprima canalele de lapte, astfel, reducand fluxul de lapte. Tehnica chirurgicala utilizata si calitatea tesutului mamar dinainte de interventie pot sa decida fluxul si aprovizionarea cu lapte. De aceea este absolut necesar sa discutati aceste aspecte la momentul consultatiei si sa analizati eventualele riscuri.
Pentru programări sau consultații online, ne poți contacta telefonic la 0753.042.234 sau ne poți trimite un email pe office@cosmedica.ro
Multe persoane pot considera inestetic parul de pe corp, asa ca aleg sa il indeparteze prin diferite metode. Insa, deseori, se pot confrunta cu alte probleme in urma acestora, un foarte bun exemplu fiind firele de par crescute sub piele. …
30 noiembrie, 2023 CITEȘTEProaspetii parinti se confrunta frecvent cu numeroase intrebari legate de sanatatea si bunastarea micutilor lor. In cazul bebelusilor de sex masculin, o problema intens dezbatuta este cea a decalotarii. Ar trebui sau nu realizata aceasta procedura? Exista anumite beneficii sau …
22 noiembrie, 2023 CITEȘTEStai la curent cu cele mai noi informații de la noi