Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Tratamentul tumorilor de piele. Tratarea alunitelor.

Cunoscute sub denumirea populara de alunite, termenul medical este de nevi pigmentari (melanocitari). Alunitele fac parte din categoria tumorilor de piele si varietatea de imperfectiuni ale pielii. Acestea pot fi de culoare maro, negru, rosiatice sau pete putin mai inchise la culoare decat pielea.

Alunitele pot sa apara oriunde pe piele, inclusiv pe scalp, urechi sau pleoape. De cele mai multe ori sunt de dimensiuni mici. Multe dintre ele devin mai inchise la culoare dupa expunerea la soare. Ca si structura, alunitele sunt compuse din melanocite, celule producatoare de pigment al pielii.

alunite

Poate fi prevenita aparitia alunitelor?

Nu. Din moment ce nu putem actiona in modificarea propriei structuri genetice, nu este posibil nici sa impiedicam aparitia alunitelor. Totusi, exista anumite masuri de a preveni agravarea structurii acestor imperfectiuni de la nivelul pielii noastre. Aceste masuri se refera in principal la evitarea expunerii la soare in intervalul orelor de varf (10 – 16). Utilizarea lotiunilor de corp cu factor de protectie solar ridicat, de asemenea. Totodata evitarea articolelor si accesoriilor care ar putea sa jeneze alunitele existente face parte din preventia agravarii structurii lor.

Tratamentul tumorilor de piele

Indepartarea alunitelor se poate face prin diferite metode, printre care, cea mai populara, procedura efectuata in cadrul clinicii Cosmedica, excizia alunitelor prin radiofrecventa. Asadar, alunitele nu vor putea fi indepartate niciodata doar prin aplicarea unor lotiuni sau creme. Procedura de scoatere a alunitelor prin interventia chirurgicala (excizie – sutura – biopsie) poate fi realizata cu usurinta, direct in cabinet. Pentru siguranta dumneavoastra, in cazul alunitelor suspecte din punct de vedere medical este recomandata indepartarea chirurgicala si examinarea tesutului indepartat.

Importanta controlului medical dermatologic

Persoanele cu alunite sau diferite pete pigmentare ale pielii, este important sa efectueze o vizita la medicul specialist pentru evaluarea acestora. Descrierile sau fotografierea alunitelor nu pot transmite suficiente informatii pentru diagnosticare. Controlul periodic in cadrul unei clinici este o parte importanta in mentinerea sanatatii si pentru stabilirea riscului de a dezvolta cancerul de piele. Avand in vedere ca alunitele existente sunt intr-o continua schimbare, si altele noi pot sa apara, este foarte importanta examinarea periodica.

O atentie deosebita trebuie acordata alunitelor situate in zone ale corpului cu grad mai mare de expunere unor agresiuni (sub sani, in jurul gatului sau la nivelul taliei). Specialistii dermatologi recomanda auto-examinarile lunare ale pielii si examinarea pielii intregului corp, ca parte a unei consultatii de rutina anuala. Controlul dermatologic periodic este de o importanta deosebita. Cancerul de piele prezinta in general sanse ridicate de vindecare daca este diagnosticat si tratat in stadiu incipient.

alunite consultatie

Medicii din Clinica Cosmedica trag un semnal de alarma asupra cresterii cazurilor de pacienti cu tumori de piele malingne. Indeosebi varstnicii se adreseaza prea tarziu medicului pentru tratamentul acestor formatiuni tumorale. Desi marea majoritate a alunitelor nu ridica probleme de sanatate, neinvestigate corespunzator si la timp, pot pune in pericol sanatatea dumneavoastra. Cancerele de piele sunt aproape intotdeauna vindecabile daca sunt depistate si tratate la timp.

Cea mai sigura masura de aparare impotriva aparitiei cancerului de piele este prevenirea!

Campanie luna Mai, – Tratamentul tumorilor de piele

In cadrul Clinicii COSMEDICA, luna MAI este dedicata tratamentului “alunitelor” si prevenirea aparitiei cancerului de piele.

Contacteaza-ne acum pentru o programare si intra in Campania lunii MAI – care se refera la Tratamentul tumorilor de piele in care poti beneficia de CONSULTATIE + TRATAMENT GRATUIT (decontat de CAS).

2 Comentarii
 1. Bun?!
  Oricine poate beneficia de aceast? campanie?
  Mul?umesc frumos!

  • Buna ziua dna Valentina,

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va asteptam la o consultatie sau puteti sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare la office@cosmedica.ro impreuna cu un istoric al starii de sanatate si al eventualelor tratamente curente sau in trecut.

   Puteti sa ne contactati la +40-771227176 sau +40-753042234

   Multumim

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.