Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Societatea Internationala de Chirurgie Plastica Regenerativa

Societatea Internationala de Chirugie Plastica Regenerativa

www.ispres.org

Societatea Internationala de Chirurgie Plastica Regenerativa – ISPRES – International Society of Plastic Regenerative Surgery

Aceasta noua societate a luat nastere dupa Congresul IPRES de la Vancouver , devenind o societate dedicata exclusiv chirurgiei plastice regenerative.

De la inceputuri, chirurgii plastici si-au dedicat mintea si indemanarea la dezvoltarea de noi tehnici si metode pentru a forma noi tesuturi sau substituenti ale acestora in cazurile de pierderi tisulare extinse, creand in acest fel imbunatatirea si modificarea functionala pe care distrugerile tisulare le-au creat.

Oricum, acum scopul si obiectivele noastre sunt de a demonstra ca exista posibilitatea descoperirii de noi metode si tehnici la care pana acum nu ne-am gandit pentru restaurarea functionala a distrugerilor tisulare dupa traumatisme sau alte afectiuni ale varstei inaintate.

Pana acum sursa de celule stem pentru regenerarea tisulara in leziunile degenerative ale nervilor, oaselor sau muschiului cardiac era reprezentata numai de tesuturile embrionare sau de maduva osoasa.

Recentele descoperiri despre tesutul adipos (grasimea umana) arata ca el reprezinta cel mai mare depozit de celule stem, fiind in situatia de a putea crea un spectru imens de conditii pentru regenerarea tisulara de neimaginat pana acum.

Chirurgii plastici au practicat injectiile cu grasime cu multe secole in urma, dar au realizat recent ca aceasta procedura inseamna mult mai mult decat o augmentare tisulara pentru anumite parti ale corpului.

Celulele stem, celule Pre-adipocite si alti termeni au intrat in mod uzual in vocabularul nostru ca si in practica zilnica, astfel incat un viitor de aur pentru noi este ca acest domeniu sa fie studiat mult mai profund. Eforturile noastre continua pentru imbunatatirea rezultatelor, vor apare noi aplicatii ale metodeleor de chirurgie plastica moderna pentru a usura procesul de regenerare tisulara.

Clinica de Chirurgie Plastica Cosmedica a fost prezenta la cele 2 congrese de chirurgie plastica regenerativa la Roma 2012 si Berlin 2013, fiind pionieri in Romania in tehnica injectarii de celule stem din grasime pentru rejuvenare faciala, reconstructie de san dupa cancer mamar, marire de sani, rejuvenarea fetei dorsale ale mainilor, marirea feselor, redimensionarea volumetrica a fetei cu rezultate foarte bune.

Dr. Chirurg Plastician CHERTIF Costache

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.