Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

CATEGORII DE PACIENTI CARE DEPASESC NIVELUL DE COMPETENTA AL CLINICII

Compartimentul de chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva este o specialitate extrem complexa si variata, incluzand ca obiecte de activitate atat chirurgia reconstructiva posttraumatica si postexcizionala tumorala, chirurgia mainii, microchirurgia reconstructiva, cat si chirurgia estetica si arsurile.

Patologia de care se ocupa aceasta specialitate se situeaza la granita cu alte specialitati chirurgicale si nu numai, astfel incat ea isi gaseste locul foarte bine intr-un spital de urgenta.

Clinica COSMEDICA nu presteaza servicii medicale in regim de urgenta deoarece structura functionala aprobata de Ministerul Sanatatii nu permite aceste lucru, neavand UPU/CPU sau camera de garda.

In acest caz exista categorii de pacienti care depasesc nivelul de competenta al clinicii, spre exemplu (urgentele de chirurgie plastica):

  • Traumatisme ale mainii si membrului superior: arsuri ale membrului superior de gradul III aproximativ 9% si leziuni complexe, mutilante cu defecte de parti moi, amputatii digitale, ale mainii, antebratului si bratului.
  • Traumatisme ale membrului inferior – fracturi deschise ale gambei cu defecte tegumentare si de parti moi sau leziuni vasculare ce pot duce la amputatie in lipsa revascularizarii; fracturi inchise ale oaselor gambei cu sindrom de compartiment.
  • Arsuri peste 10% grad III care prezinta soc postcombustional.

Pentru transferul pacientilor exista contract colaborare cu SC. EUROMEDICA HOSPITAL S.A. si Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare.

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.