Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Intrebari Raspunsuri Botox

Cele mai intalnite intrebari si raspunsuri primite din partea pacientilor sau a persoanelor interesate de injectarile cu botox, procedura nechirurgicala de chirurgie estetica.

Ce face toxina botulinica la nivelul ridurilor?

Toxina botulinica de tip A (Vistabel, Dysport, Botox,) are rolul de a bloca placa neuro-motorie, pentru o perioada de cateva luni. Efectul acesteia va duce la oprirea conducerii fasciculelor nervoase la nivelul muschiului. Nervul prin axonul sau ajunge sa isi elibereze substanta care va stimula muschiul, care astfel se va contracta. Toxina botulinica blocand acest proces, va produce relaxarea muschiului prin oprirea contractiei acestuia, contractie care produce ridurile in mod normal. Muschiul se va relaxa si ridul va disparea.

Durata?

Procedura dureaza in jur de 15 minute, timp in care medicul dumneavoastra va va cere sa schitati anumite expresii faciale pentru a intelege cum lucreaza muschii de la nivelul fetei. Medicul va utiliza apoi  un ac foarte subtire pentru a injecta produsul diluat in muschiul corespunzator.

La ce ma astept?

Dupa 5-10 zile veti incepe sa vedeti efectul. Daca exista momente in care va ingrijoreaza tratamentul aplicat, contactati medicul pentru a primi sfaturi.

Cat dureaza efectul ?

Efectul de netezire al tratamentului dureaza pana la 4 luni, deci repetarea tratamentului va fi necesara pentru a mentine efectul. Vistabel trebuie sa fie injectat doar de un medic experimentat care a fost instruit corespunzator in privinta utilizarii produsului.

La ce efecte secundare ma pot astepta?

 • Alegerea unui medic experimentat va minimiza (dar nu elimina) riscul efectelor secundare.
 • In cazul in care apar efecte sedundare, acestea vor fi de obicei temporare si usoare pana la moderate.
 • Majoritatea au legatura cu injectiile, cum ar fi durerea resimtita la injectare, inrosire sau umflare.
 • Alte efecte secundare cum ar fi caderea pleoapei superioare pot fi cauzate de raspandirea injectiei in muschii din apropiere, dar sunt temporare.
 • Exista un risc foarte mic pentru ca toxina botulinica de tip A, sa cauzeze un efect nedorit departe de locul injectiei. Daca aveti dificultati de respiratie, inghitire sau vorbire, mergeti de urgenta pentru ingrijiri medicale.
6 Comentarii
 1. Buna ziua,

  interventia chirurgicala nu o consider, cel putin momentan, o alternativa, situatia nu este asa de grava.

  Daca ati folosi Vistabel, incat sa se obtina aceeasi concentratie ca si la Dysport si acelasi rezulatat, care ar fi costurile totale pt. injectarea ambelor axile (chiar daca sunt costuri aproximative/ estimative)?

  Multumesc frumos,

  Corina

  • Buna ziua,

   Avand in vedere ca mai avem pe stoc o fiola de Dysport, daca sunteti interesata, va putem oferi injectarea cu acest produs deoarece consider ca este mai bun decat Vistabelul. Costul injectarii unei fiole de Dysport este 500 euro.

   Din pacate in Romania nu se mai aduce acest produs.

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Dr. Mihai Chertif

 2. Buna ziua,

  As dori sa stiu daca injectati Botox impotriva hiperhidrozei. Daca da, as dori sa stiu cat m-ar costa.

  Multumesc frumos.

  • Buna ziua,

   Daca va referiti la hiperhidroza palmara, injectiile cu toxina botulinica sunt o varianta buna, dar doar temporara, in schimb daca vorbim de hiperhidroza axilara, varianta chirurgicala are o rezolvare definitiva.
   Ar trebui sa ne dati mai multe detalii.

   Pretul pentru o fiola de toxina botulinica (Dysport) este 2000 RON

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Dr. Mihai Chertif

   • Buna ziua,

    Ma refer la hiperhidroza axilara. Am mai avut odata o asemenea interventie si m-a ajutat foarte mult. De aceea as vrea sa stiu cat costa aceasta procedura si la d-voastra. Ajunge o fiola de Dysport la pretul de mai sus?

    Multumesc

    Corina

    • Buna ziua,

     In acest moment in Romania nu se mai comercializeaza produsul Dysport.
     Mai exista produsul care se cheama Vistabel, care este tot toxina botulinica, dar pentru tratamentul hiperhidrozei axilare veti avea nevoie de mai multe fiole deoarece nu este la fel de concentrat ca si Dysport.

     Daca doriti sa faceti ceva mai eficient pentru hiperhidroza axilara, va recomand interventia chirurgicala. Aceasta se poate face prin liposuctie cu o canula speciala sau printr-o mini-incizie prin care se inlatura glandele apocrine de la nivelul regiunii.

     Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati

     Dr. Mihai Chertif

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.