Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Intrebari frecvente blefaroplastie

Cele mai frecvente intrebari legate de procedura de blefaroplastie – chirugia estetica a pleoapelor – utilizata in cadrul Clinicii de Chirurgie Plastica si Estetica Cosmedica.

Se pot corecta atat pleoapele superioare cat si cele inferioare in aceeasi interventie?

Da, blefaroplastia superioara si inferioara se pot efectua in aceeasi interventie. De obicei pacientii solicita remodelarea pleoapelor superioare sau inferioare. Procentul pacientilor care solicita o remodelare a pleoapelor inclina de obicei pentru blefaroplastia superioara, dar consideram ca daca pacientul se preteaza si opteaza si pentru o imbunatatire si a  aspectului  pleoapelor inferioare, efectuate impreuna creeaza un rezultat mai bun asupra regiunii perioculare.

De la ce varsta se recomanda aceasta operatie?

Varsta la care se solicita de catre pacienti blefaroplastia este in general dupa 45 ani, in functie de tesuturile fiecaruia deoarece sunt situatii cand la 60 ani poate fi nevoie doar de blefaroplastie superioara sau inferioara sau situatii cand la 35 ani poate fi nevoie de blefaoplastie pentru ambele pleoape.

Ce tratament postoperator trebuie sa respect?

Daca ne referim la blefaroplastia superioara si inferioara in aceeasi interventie, e important sa se stie daca se adauga si liftingul central al fetei, fie chirurgical sau prin fire de suspensie. In mod normal, la un pacient sanatos, fara boli cronice, daca se practica blefaroplastie superioara si inferioara e bine ca aproximativ 1 saptamana sa se evite eforturile fizice moderate si intense, sa se evite expunerile la razele solare, sa se respecte tratamentul medicamentos care poate fi constituit din instilatii corticoidice, antibiotice in functie de recomandarea medicului, purtarea de ochelari de soare, medicatie homeopata pentru suportul vindecarii si resorbtia edemelor si echimozelor, alaturi de dezinfectarea inciziilor la 2-3 zile, dupa caz.

Raman cicatrici dupa blefaroplastie?

Inciziile care se fac pentru operatia de blefaroplastie sunt in zonele care nu sunt la vedere; cea pentru pleaopele inferioare se face imediat sub gene iar cea pentru pleoapele superioare se va face la nivelul acestora astfel incat atunci cand ochii sunt deschisi, incizia va fi sub marginea suborbitara, fiind practic nedetectabila de cele mai multe ori. Tesutul de la nivelul pleoapelor este foarte delicat si cu o sutura impecabila, va avea capacitatea de a se vindeca fara cicatrici vizibile. Se intampla foarte rar ca pacientii sa se planga de cicatricile dupa blefaroplastie.

Imi afecteaza ochii/vederea o astfel de operatie?

Nu, blefaroplastia nu are nimic de a face cu vazul si in mod normal nu trebuie sa apara probleme de acest gen dupa aceasta operatie. Se intampla destul de des ca dupa blefaroplastie sa apara un edem al pleoapelor, sa apara echimoze la nivelul sclerelor, care se vor resorbi dupa 4-5 zile sau chiar mai repede, in functie de capacitatea de vindecare a fiecaruia. Nu este normal sa apara tulburari de vedere sau inflamatii ale sclerei, dar pentru a inlatura orice dubiu, inaintea operatiei este necesar un consult oftalmologic.

Dupa cat timp de la interventie pot sa-mi reincep activitatea?

In functie de profesia sau tipul de munca a fiecaruia, e important ca medicul sa stie despre acest aspect si sa recomande individualizat fiecarui pacient perioada de repaus si cea pentru reinceperea activitatii. Daca munca nu presupune factori favorizanti ai complicatiilor (caldura excesiva, frig excesiv, praf, umezeala etc) in mod normal dupa aproximativ 7-21 zile se pot relua usor activitatile obisnuite.

Eventualele tratamente medicamentoase afecteaza operatia sau rezultatul ei?

Daca pacientul prezinta anumite afectiuni cronice pentru care face tratament cu anumite medicamente care pot afecta bunul mers al operatiei sau rezultatul postoperator( anticoagulante, antidepresive, imunosupresoare, chimioterapice, corticoizi, etc) este foarte important ca medicul care efectueaza interventia sa afle de acestea si sa evalueze daca acestea pot fi intrerupte o perioada preoperator cat si postoperator sau daca operatia nu se incadreaza in parametri de siguranta si in acest caz ea va fi anulata.

Trebuie sa ma las de fumat inainte de interventie pentru a evita eventuale complicatii?

Nicotina prezenta in tigarete si trabucuri sau pipe actioneaza asupra vaselor de sange de diametru mic si foarte mic care fac parte din microcirculatie, pe care chirurgul plastic se bazeaza foarte mult pentru o vindecare rapida si fara complicatii. Aceste vase sunt ocluzionate in mod normal la pacientii fumatori. Pentru a fi in zona de siguranta cand ne gandim la orice interventie de chirurgie estetica, e bine sa stim ca abstinenta de la nicotina minim 3 saptamani preoperator si minim 3 saptamani postoperator va face ca acele vase sa devina patente si astfel sa ajute tesuturile foarte mult dupa o asemenea trauma, care este constituita de actul chirurgical.

2 Comentarii
 1. Am 37 de ani am pleoapele putin lasate ,se poate face si altceva inafara de operatie ?alt tratament ?,daca nu as dorii sa stiu cat costa operatia la ambii ochi doar pleoapele de sus ?aveti cumva clinica si la Mures ? Multumesc mult !

  • Buna ziua,

   Daca vorbiti de o laxitate si o ptoza a pleoapelor superioare, singura procedura care are beneficiile cele mai mari, este blefaroplastia. Nu efectuam altfel de proceduri in acest caz, deoarece nu au efect benefic, atata vreme cat exista un exces al pielii pleoapelor. Trebuie sa va ganditi ca acela trebuie eliminat, deoarece nu prea se poate distribui prin alte metode. Se poate efectua ridicarea sprancenelor cu fire de suspensie (nechirurgical), dar nu se va obtine un efect asupra pleoapelor.
   Blefaroplastia superioara se poate efectua in anestezie locala sau anestezie generala, in functie de dorinta pacientului.
   Costurile depind in mare masura de anestezia pentru care optati. Pretul cu anestezie locala este 500 euro, iar cu anestezie generala, 800 euro. Acesta include operatia, anestezia, cazare 1 zi, servicii, pansamente, tratament si controale pana la vindecare si ulterior.
   Clinica Cosmedica se afla doar in Baia Mare.

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Dr. Mihai Chertif

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.