Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Riduri la ochi, gura si frunte

 Cele mai comune riduri pe care le observam mai intai, sunt cele ale ochilor. Aparitia liniilor fine in jurul ochilor atrag dupa sine si primele semne de imbatranire la nivelul fetei. Acestea apar de obicei pe marginea externa a ochilor, numite si ”laba gastii”. Dar pot sa apara si sub ochi, acele riduri mai rigide, sau la nivelul pleoapelor superioare. Insa, este si mai ingrijorator faptul ca acestea modifica expresia naturala a fetei.

Indiferent de locul unde pot sa apara riduri, exista cateva reguli simple care te ajuta sa previi aparitia ridurilor.

Riduri la ochi. Cum apar?

ridurile ochilor

In general, depinde de codul genetic, grosimea pielii, mimica fetei, sau din cauza factorilor externi cum ar fi: soarele, fumatul sau variatiile bruste ale greutatii corporale. Dar, in medie, in jurul varstei de 40 de ani, ridurile din jurul ochilor incep sa devina o problema. Bineinteles, linii fine pot sa apara si la 30 de ani. Atunci, ca si tratament timpuriu este recomandata abordarea acestora cu Botox sau umpluturi dermice cu acid hialuronic. Pe masura ce ridurile sunt mai bine definite, va fii necesara abordarea lor cu lumini laser sau chiar metode chirurgicale.

 Solutii pentru ridurile ochilor

Deci, care este primul pas pentru ridurile de sub ochi? Botoxul injectabil. Cantitati mici de Botox injectate pentru a trata muschiul din jurul ochilor pot sa iti rezolve problema. Daca nu este suficient, se poate recurge si la umplerea tesuturilor moi cu acid hialuronic. Acestea produc imbinarea acestor linii fine. Unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru liniile fine este laserul. Acesta, poate elimina practic fiecare linie de rid. Exista mai multe tipuri de lasere care pot elimina ridurile si pielea incretita din jurul ochilor. Deci, prin cele trei metode, Botox, acid hialuronic si laser functional, se pot elimina toate liniile fine de la nivelul ochilor, acestia capatand din nou conturul ferm si pielea neteda.

Desigur, exista si cateva optiuni chirurgicale pentru indepartarea ridurilor de la ochi. De exemplu, prin blefaroplastie se indeparteaza fizic pielea, ca un facelift al pleoapei.

Ridurile in jurul gurii si la nivelul fruntii

Printre cele mai nedorite riduri se regasesc si cele de la nivelul gurii, deoarece acestea te imbatranesc dramatic. Linii periorale, coduri de bare sau linii de fumat, indiferent de cum sunt numite, acestea sunt ridurile care coboara de la baza nasului si ajung pana la buza superioara. Exista si riduri care se formeaza in coltul gurii sau cele care se formeaza de la zambet. Pe masura ce se pierde calitatea tesutului, chiar si atunci cand te opresti din zambit, aceste linii sunt prezente inca acolo.

riduri la gura

Care sunt tratamentele pentru ridurile gurii?
Se recomanda cu siguranta Botoxul injecabil pentru a actiona asupra muschilor din jurul gurii si a-i repune in forma adecvata. Dar, atentie, un aspect important e si faptul ca nu trebuie sa se piarda forma buzelor. Injectarea unei mici cantitati de Botox si actionarea cu laser asupra ridurilor de la nivelul gurii, pot sa reduca semnificativ aspectul de imbatranire.

Pe masura ce interactionam in viata de zi cu zi, expresia faciala se schimba in mod constant. Fiecare miscare a fetei determina pielea sa schimbe trasaturile principale. Cand suntem tineri si pielea este foarte elastica, pliurile temporare dispar atunci cand muschii faciali sunt relaxati. Dar odata cu inaintarea in varsta, pielea isi pierde elasticitatea iar pliurile tind sa formeze riduri permanente. De aceea este foarte important sa iti ingrijesti tenul si sa apelezi cu incredere la diferitele proceduri efectuate in cadrul clinicii noastre.

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.