Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Rejuvenarea Vaginala. Chirurgia Plastica a Organelor Genitale Feminine – Dr. Costache Chertif

Asa cum femeile doresc sa devina mult mai confortabile cu ideea procedurilor elective la nivelul fetei, sanilor, pielii si asa mai departe, tot asa de bine doresc imbunatatirea si ale altor zone ale corpului prin rejuvenare sau reconstructie, cum ar fi zona intima.

De altfel, chirurgii plastici de multi ani efectueaza asemenea proceduri prin care se modifica marimea, forma, aparenta si functia organelor genitale feminine – marimea si forma labiilor mici, perineorafiile anterioare si posterioare, proceduri transexuale si refacerea marimii si formei labiilor mici la paciente adolescente pentru hipertrofia congenitala a acestora.

Procedurile neinvazive sau minim invazive pentru rejuvenarea vaginala sunt într-o continua cautate de paciente, datorita rezultatelor exceptionale si a perioadei scurte de recuperare.

De asemenea, procedurile chirurgicale pentru rejuvenarea vaginala au luat un avant foarte mare datorita descoperirilor tehnologice la nivel global, constituind o provocare permanenta pentru chirurgii plastici care doresc sa abordeze aceasta patologie si sa fie competitivi prin invatarea acestor proceduri.

 

Este foarte important sa ia decizia alegerii unui curs de specialitate profesionist cu mentori veniti din toata lumea, care isi pun la dispozitie experienta, asa cum se intampla in cadrul Colegiului European de Medicina si Chirurgie Estetica- ECAMS.

In lunile noiembrie – decembrie 2017 am participat la Atena la doua cursuri pe care le urmaream de mult timp si anume:
Master course in aesthetic genital surgery unde l-am avut ca mentor pe prof. Michael Goodman din USA – ECAMS member
Master course in non-surgical procedures for female genital unde l-am avut ca mentor pe Dr Sherif Wakil din Londra – ECAMS member.
La aceste cursuri au participat chirurgi plastici, ginecologi urologi, din Asia, Canada, Europa – Germania, Romania, Grecia si Albania. In total 10 cursanti.

Cursul s-a desfasurat in doua etape cu o componenta teoretica exhaustiva urmata de teste de verificare a insusirii cunostintelor si o componenta practica hands-on, prin care fiecare chirurg care a trecut de partea teoretica prin punctajul obtinut la test a participat la interventii atat invazive cat si neinvazive pentru rejuvenare vulvo-vaginala pentru a putea fi certificat ca poseda cunostintele teoretice si practice pentru a efectua aceste proceduri.

Cursurile au avut o inalta tinuta stiintifica, centrate numai pe chirurgia plastica si estetica a organelor genitale feminine cu discutii folositoare despre confidentialitate si mai ales pe aspectele psihologice studiind ghiduri si protocoale specifice fiecarui caz in parte.

Dr. Costache Chertif

1 Comentariu
Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.