Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Tratamentul cicatricilor

Tratamentul cicatricilor

Cicatrizarea, desi utilizeaza doua tipuri de manifestari biologice de esenta „patologica”, inflamatia si granularea, este un proces curent in biologia organismului, manifestarea a doua functii suprasistemice : adaptarea si morfogeneza.

cicatrici hipertrofice dupa arsura la nivelul mainii

cicatrici hipertrofice dupa arsura la nivelul mainii

Vindecarea tisulara este efectuata de o functie principala a oricarui organism, compusa dintr-un proces reactiv (inflamatia) si un proces constructiv (cicatrizarea). In compozitia procesului de vindecare locala, inflamatia si cicatrizarea sunt doua componente unitare si consecvente, in care reactia este urmata, logic si biologic, de reparare.

Concentrarea locala de elemente celulare plasmatice si ale apararii tisulare reprezinta esenta constituirii focarului inflamator si de corectitudinea si intensitatea ei tine eficienta reactiei de aparare. Contractia este un fenomen obligatoriu al cicatrizarii si nu apare decat in cazul cicatrizarii normale. Ea dispare in cazul imperfectiunilor sintezei de matrice, asa cum se intampla la administrarea de glucocorticoizi.

Procesul de cicatrizare complet consumat poate ajunge la rezultate deviate in sensul unei maturari prea intense, ca cicatricea „batrana”, atrofica sau poate sa se repare fara o maturizare completa si atunci rezultatul este cicatricea prelungit „tanara”, sau permanent tanara, cicatricea keloida.

6 Comentarii
 1. Buna, mar interest da stiu I cicatrice de operatie pe burta se poate face ceva, Multumesc

  • Buna ziua dle Marius,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs puteti sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare cu regiunea abdomenului si dupa ce le evaluam com reveni cu sugestia noastra.

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176

 2. Buna ziua !Eu as dori sa aflu ce sanse as avea sa inlatur cicatricile de pe corp care au fost cauzate de arsura .Pe corp am cicatrici pina la gradul 4
  Sunt o fata de 18 ani si am suferit arsuri pina la 50% si imi doresc foarte mult ca sa inlatur toate cicatricile
  Multumesc!

  • Buna ziua dna Ana,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomandam sa va faceti o programare la o consultatie deoarece discutia despre posibilitatile de imbunatatire a aspectului cicatricilor este destul de consistenta si sunt multe informatii pe care va trebui sa le intelegeti.
   O alta varianta ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare cu acele cicatrici astfel incat sa putem intelege despre ce e vorba si dupa ce vor fi evaluate de medicii nostri veti putea primi un raspuns cu sugestia noastra.

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   office@cosmedica.ro
   +40-753042234

 3. Buna ziua ! Eu am o cicatrice keloidiana pe piept , de unde pot achizitiona acele seringi vu cortizon , am facut tratament cu stratumed si contractubex dar nu a dat rezultate , am fost si la medicul dermatolog si mi a spus sa imi dau comanda de injectii dar nu gasesc , va rog din suflet sa imi spuneti unde pot gasi acele injectii ! Multumesc

  • Buna ziua dna Madalina,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii puteti sa ne trimiteti cateva poze cu acel keloid, impreuna cu un nr de telefon pentru ca unul dintre medici sa va poata contacta in vederea planului de tratament.

   Multumim

   Cosmedica

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.