Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Labioplastia, himenoplastia si vaginoplastia

imbunatatirea vietii sexuale femei

Chirurgia estetica intima feminina este un domeniu in continua crestere, care implica o varietate de proceduri menite sa imbunatateasca sau sa rejuveneze aceasta regiune. Aceste proceduri includ labiopastia minora, labioplastia majora, remodelarea muntelui lui Venus prin metode chirurgicale sau prin liposuctie, himenoplastie, stimularea clitorisului, vaginoplastie, injectari de grasime.

Datorita numarului mare de paciente si adresabilitatii pe care am avut-o in acest sens, dorim sa insistam mai mult asupra procedurilor de labioplastie minora, labioplastie majora, stimularii clitorisului si injectarilor de grasime.

Aceste proceduri, individuale sau combinate cu cele de medicina regenerativa bazate pe injectarile de grasime,  pot sa redea respectul de sine, increderea in propria persoana, imbunatatirea vietii sexuale si aspectul estetic al regiunii intime pentru orice doamna sau domnisoara care considera ca ar putea beneficia de ajutorul lor.

Toate aceste proceduri presupun abstinenta de la actul sexual timp de minim 4 saptamani. Controalele se fac la 1 saptamana si la 1 luna. Zona trebuie dezinfectata zilnic si tratata cu o crema cu antibiotic sau antiseptic local. Se recomanda sa nu se poarte lenjerie intima compresiva , ci una larga , lejera care sa nu creeze disconfort pentru tesuturi. Procedura este una de chirurgie de zi, pacienta externandu-se in acea zi sau a 2-a zi, putand astfel sa isi reia activitatile zilnice uzuale dupa 3-4 zile, fara a face efort (alergat, inot, bicicleta, calarit) timp de minim 2 saptamani.

Labioplastia labiei mici (minora)

labioplastia minora

Labioplastia minora(labioplastie labei mici) o efectuam mult mai des decat labioplastia majora, dar si aceasta din urma a recuperat in topul preferintelor. Motivele pentru care aceste proceduri sunt in ascensiune sunt date de cresterea nivelului  de acceptare a populatiei pentru astfel de interventii, aparitia internetului care in ultimii 10 ani a revolutionat relatia si colaborarea dintre medic si pacient si cresterea adresabilitatii pentru procedurile de epilare care expun si mai mult formatiunile anatomice din regiune. Scopul acestei proceduri este sa elimine excesul de tesut al labiei mici care protruzioneaza mult inafara labiei mari si atarna inestetic. Labioplastia minora poate avea un impact psihic pozitiv enorm pentru persoanele care au fost nemultumite din cauza aspectului inestetic al labiilor mici. In plus, in situatiile in care acest exces ajungea sa protruzioneze si sa atarne excesiv care aducea o data cu el si durere si disconfort in special in timpul exercitiilor fizice si contactului sexual, o data cu  rezolvarea chirurgicala,  pacientii ne raportau o scadere semnificativa ale acestor simptome.

Hipertrofia tesutului labiei mici trebuie diferentiata de hipertrofia labiei mari. De obicei aspectul este inestetic datorita hipertrofiei celei mici in raport cu cea mare. Astfel, labia mica protruzioneaza si atarna peste cea mare spre vagin sub forma unui fluture, iar uneori in timpul efortului fizic aceasta se congestioneaza , lucru care duce la dureri, iritatie si disconfort  la purtarea unor haine mulate. Impactul psihologic este foarte mare pentru toate persoanele care isi dau seama ca in acea zona este o problema mai ales cand trebuie sa se dezbrace, cand sunt la plaja si doresc sa foloseasca un slip ingust sau cand sunt cu un partener nou.

Majoritatea pacientelor noastre doresc sa apeleze la aceasta interventie datorita aspectului inestetic exterior, un procent mai mic fiind reprezentat de cele care sunt complexate psihic si nu pot trai cu acest gand si apoi pe ultimul loc se situeaza cele care au diverse simptome de tipul disconfortului in timpul exercitiilor fizice si actului sexual, iritatie si durere.

Cauza pentru care apare de-a lungul timpului aceasta hipertrofie a tesutului labiei inferioare este necunoscut. Sunt implicati factorii genetici si factorii hormonali. Pe langa acestia mai putem aminti mersul pe bicicleta, contactul sexual, piercing-ul genital, calaritul sau varsta. Sarcina si cresterea in greutate vin in plus cu cantitatea de grasime in exces si ptoza elementelor aparatului genital feminin, in special la nivelul labiei majore. Astfel, dupa nastere sau dupa o scadere drastica in greutate , pacientii se pot prezenta pentru o astfel de procedura. Modificarile in greutate si ale aspectului labiei majora pot sa aiba un impact asupra labiei minora.

Hipertrofia labiei minore poate fi gradata in mai multe feluri:

Tipul 1- labia mica egala cu cea mare

Tipul 2- labia se afla putin peste cea mare

Tipul 3- hipertrofia labiei mici implicand si acoperisul clitoridian

Tipul 4- hipertrofia labiei mici care se extinde pana spre perineu

Pacientele care sunt active sau hiperactive din punct de vedere sexual sunt foarte complexate de aspectul inestetic al labiilor mici. Acestea se plang de dificultati in timpul actului sexual sau de grija de a evita contactul cu partenerul cand sunt dezbracate.

Procedura nu o practicam inainte de 18 ani, niciodata in sarcina sau la menstruatie.

Toate pacientele care doresc sa beneficieze de aceasta operatie sunt multumite deoarece le schimba viata din toate punctele de vedere: psihic, estetic si sexual.

Labioplastia minora se poate efectua cu anestezie locala combinata cu sedare , rahianestezie sau anestezie epidurala combinata cu sedare sau anestezie generala. Majoritatea pacientelor opteaza pentru anestezie epidurala combinata cu sedare.  Sunt situatii in care nu folosim sedarea pentru a putea colabora cu pacienta prin intermediul pozelor seriate in care aceasta poate vedea cat s-a inlaturat din tesutul labial si sa ne confirme daca suprafata de excizie este suficienta. Aceste cazuri se intampla destul de rar si sunt destinate celor care nu stiu cata cantitate de tesut vor dori sa fie inlaturata, chiar dupa ce li s-a sugerat cum va arata mai bine.  Efectuam acest gen de abordare in cazul celor indecise complet deoarece aceasta zona este foarte sensibila din toate punctele de vedere si nu dorim sa apara inconveniente.

Preoperator e nevoie de un set de analize de sange minimal, dar este important sa se efectueze un examen sumar de urina si un control ginecologic pentru a se depista o eventuala infectie urinara sau genitala.

Procedura dureaza aproximativ 45 minute, iar a 2-a zi se poate parasi clinica, urmand sa se efectueze mai departe controale la cateva zile pentru a ne asigura ca totul decurge conform expectantelor. In cazul in care pacienta nu poate veni la controale, e indicat sa stie ca trebuie sa mearga la un chirurg plastic sau un ginecolog pentru a fi urmarita pana la vindecare.  Atata vreme cat se acorda importanta cuvenita igienei locale, lucrurile ar trebui sa decurga fara nici o problema.

Igiena locala se poate face cu ser fiziologic steril cel putin o data pe zi, iar dusurile sa fie cu un sapun cu ph neutru,  urmarindu-se ca aceasta sa se faca sub forma de lavaj, fara a se freca tesutul labial si implicit si cicatricea. Dupa lavaj e indicat sa se foloseasca o crema antiseptica .Firele care se folosesc pentru sutura sunt cu resorbtie rapida,  iar reluarea activitatilor sexuale se va face dupa minim 4 saptamani, si nu inainte de un control pentru a ne asigura ca cicatricea nu este dehiscenta si prima etapa a vindecarii este finalizata.

Activitatile sportive si efortul fizic intens se pot relua progresiv dupa  aproximativ 7 zile. E bine ca zona sa fie protejata de o compresa speciala  care sa nu irite si cicatricea sa nu intre in contact direct cu lenjeria intima pana dupa minim 3 saptamani.

Aparatura de radiofrecventa Ellman 4.0 MHz de care dispunem ne ajuta foarte mult in aceasta situatie, deoarece operatia se face doar prin intermediul ei, fara a se folosi bisturiul clasic sau foarfeca. Tesutul este inlaturat cu mare precizie, sangerarea este minima sau chiar inexistenta, si in plus tesutul nu sufera ca dupa tehnicile de taiere si hemostaza obtinute prin intermediul cauterului. A 2-a zi dupa procedura nu se observa edeme, echimoze, sufuziuni hematice, tesut inflamat excesiv. Trauma datorita procedurilor cu radiofrecventa este minima.

Tehnicile de inlaturare a tesutului labial hipertrofic  pot fi sub forma de excizie eliptica, ic anterior, ic central, sau ic posterior. Aceasta dispozitie sub forma de ic este de fapt o excizie in forma de „V ” sau „W”.

Preferinta noastra este in functie de fiecare caz in parte si asta depinde foarte mult de conformatia tesutului hipertrofiat.

labioplastie-aspect preoperator

labioplastie minora- aspect preoperator

labioplastie-aspect postoperator

labioplastie minora- aspect postoperator

Labioplastia labiei mari (majora)

Problemele legate de labia mare sunt datorate pierderii cantitatii de grasime si excesului de piele. Solutia este remodelarea chirurgicala prin inlaturarea excesului de piele, coroborat de cele mai multe ori cu injectarea de grasime. De obicei daca labia majora prezinta o atrofie considerabila a grasimii din interior, labia mica este protruzionata sau o acopera si atunci pe langa labioplastia minora se practica injectarea de grasime proprie la nivelul labiei mari. Excizia tesutului tegumentar de la nivelul labiei mari o facem destul de rar, deoarece pacientele nu prezinta aceasta conditie decat in putine cazuri. Statistic, injectam aproximativ 10-15 ml de grasime procesata prin centrifugare prin tehnica Coleman pentru fiecare labie mare, din care se pastreaza dupa prima sedinta intre 40-70%.

Preoperator e indicat sa se efectueze un set de analize de sange minimal , impreuna cu un examen sumar de urina asociat daca e nevoie si cu o urocultura si un examen ginecologic pentru a depista o eventuala infectie urinara sau genitala subliminala de care pacienta nu stie.

Tehnica pe care o efectuam pentru labioplastia majora este o excizie eliptica care va lasa cicatricea in santul labial. Operatia se poate face cu anestezie locala combinata cu sedare,  anestezie rahidiana sau epidurala (peridurala) combinata cu sedare, sau anestezie generala. De obicei pacientele accepta solutia noastra care presupune anestezie peridurala combinata cu sedare, sau fara sedare daca se doreste sa se vada aspectul intraoperator obtinut dupa modelare inainte de sutura.

Firele care se folosesc sunt  subtiri si prezinta un grad de resorbtie ridicata. Postoperator pacienta ramane in clinica pana a 2-a zi daca totul este conform asteptarilor noastre, urmand ca dupa externare sa vina pentru controale si inspectii ale zonei. Igiena trebuie sa fie foarte riguroasa si pentru aceasta serul fiziologic folosit ca spalatura tip lavaj cel putin o data pe zi este cea mai buna solutie. Plaga operatorie trebuie dezinfectata si tamponata zilnic cu o crema cu antiseptica protejata cu o compresa speciala, astfel ca aceasta sa nu intre in contact cu lenjeria intima timp de minim 3 saptamani. De obicei ca si tratament postoperator recomandam anti-inflamatoare pe cale orala si 5-7 zile de antibiotic cu spectru larg.

Activitatile sexuale se vor putea relua dupa minim 4 saptamani, iar activitatile de efort fizic intens (jogging, fitness) dupa aproximativ 10 zile.

rejuvenarea labiilor mari

Remodelarea muntelui lui Venus (Monsplastia)

Muntele lui Venus a fost una din regiunile cu interes pentru noi in ceea ce priveste chirurgia estetica intima feminina.

Tehnicile pentru aceasta zona presupun supleerea zonei prin liposuctie, modelare care se poate obtine o data cu abdominoplastia la care incizia inferioara a fost coborata mai mult decat in cazul procedurii standard. Modelarea muntelui lui Venus poate fi imbunatatita doar daca se efectueaza labioplastia minora si injectare de grasime proprie la nivelul labiei mari. Pe langa acestea, o atentie speciala trebuie data clitorisului, care poate fi augmentat printr-o tehnica speciala de rejuvenare.

Ingrijirile postoperatorii si reluarea activitatilor fizice si sexuale se vor face in functie de ce tehnica se va alege pentru aceasta procedura. Cele chirurgicale vor necesita acelasi regim ca si in cazul labiopastiei. Cele care presupun doar liposuctie au un regim mai usor, nefiind nevoie de fire de sutura, de ingrijirea plagii, ci doar de un corset special pentru a ajuta compresia pielii pe structurile profunde.

himenoplastie vaginoplastie

Descoperirea clitorisului

Clitorisul este un organ sexual feminin de tipul unui buton care se afla la confluenta interioara si superioara a labiilor mici, deasupra uretrei. Reprezinta zona cea mai erogena feminina si ofera majoritatea placerii din timpul actului sexual.

Datorita hipertrofiei labiei mici, tesutul acesteia se continua superior peste clitoris de tipul unei perdele care acopera in acest fel complet clitorisul. Astfel, placerea din timpul actului sexual scade datorita acestui exces de tesut epitelial care nu permite contactul permanent si marcat al clitorisului. Procedura presupune descoperirea clitorisului prin excizia acestui tesut hipertrofic epitelial, care se efectueaza de obicei impreuna cu labioplastia minora. Clitorisul devine vizibil, fara nici un tesut in jur si posibilitatea de contact permanent in timpul actului sexual este mult mai mare, oferind in acest fel senzatii de placere diferite fata de situatia preoperatorie.

Este o procedura care o recomandam tuturor pacientelor care se prezinta pentru orice fel de cerinta care sa imbunatateasca aspectul organelor genitale externe si totodata si viata sexuala.

Fiind o procedura care se face de obicei in asociatie cu labioplastia, necesita cateva fire de sutura, care sunt foarte subtiri, nu sunt la vedere si care se vor topi intr-o perioada foarte rapida. Asadar, regimul de ingrijire postoperator la fel ca si in cazul labioplastiei.

19 Comentarii
 1. Buna ziua,
  Ma intereseaza costul total al operatiei de labioplastie minore.
  Multumesc.

  • Buna ziua dna Marina,

   Va multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru ca medicii nostri sa va poata oferi cat mai multe detalii despre situatia dvs particulara va recomandam sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata din picioare cu coapsele usor departate si din pozitie ginecologica ( intinsa pe spate cu genunchii indoiti si coapsele usor departate )
   impreuna cu cateva date despre dvs (varsta, adresa,telefon de contact, inaltime, greutate, ocupatie, istoric de boli/tratamente/operatii/spitalizari/alergii etc) la office@cosmedica.ro si dupa ce vor fi evaluate veti primi un raspuns cu sugestia noastra. Daca va fi nevoie de o discutie mai ampla sau de anumite precizari speciale, puteti fi contactat/a de unul dintre medicii nostri chiar inainte de a veni la o consultatie pentru a fi cat mai bine informat/a cu privire la conditia dvs.
   Trebuie sa stiti ca pozele pot distorsiona intr-o oarecare masura realitatea, asa ca e bine sa intelegeti ca acestea doar pot sa ne orienteze cu privire la solicitarea dvs si astfel nu pot inlocui consultatia. Daca e nevoie de mentiuni cu privire la acest lucru, medicul vi le poate explica telefonic.

   Multumim

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176
   +40-753042234

 2. Buna ziua, as dori sa stiu pretul pentru Remodelarea muntelui lui Venus. Multumesc

  • Buna ziua dna Mihaela,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs puteti sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil astfel incat sa se inteleaga cat mai bine aspectul regiunii suprapubiene.

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176

 3. Buna ziua am si eu o intrebare…Se poate micsora clitorisul si cat costa?Si unde?

  • Buna ziua dna Alina,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Va recomandam sa ne scrieti la office@cosmedica.ro exact solicitarea in detaliu la care va referiti, descriindu-ne ce considerati dvs ca nu ar fi in regula. La nivelul clitorisului se efectueaza de obicei o descoperire a sa, pentru a creste calitatea orgasmului. Dupa ce va fi evaluata de medicii nostri veti primi un raspuns cu ce va recomandam.

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-753042234

 4. Buna ziua, pentru o interventie de labioplastie, se poate efectua si plata esalonata?

  • Buna ziua,

   Din pacate nu acceptam plati esalonate pentru nici un fel de procedura sau interventie.

   Multumim

   Cosmedica

 5. Buna. As avea o întrebare. Se poate extrage gr?sime din labiile mari? Care ar fi pre?ul ? Si care e procedura? Multumesc frumos !

  • Buna ziua dna Ioana,

   Multumim pentru interesul dvs legat de serviciile noastre.

   De obicei obisnuim sa marim labiile mari cu grasime mai ales dupa ce le reducem pe cele mici.
   Pentru mai multe detalii va recomand sa ne trimiteti un set de poze stand in picioare si pe spate cu picioarele departate. Daca intr-adevar exista depozite considerabile de grasime, se poate efectua liposuctie.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-753042234

 6. As dori sa ?tiu cat costa opera?ia pt mic?orarea vaginului ?i dac? se poate face ?i în ora?ul Constan?a?!

  • Buna ziua dna Ana,

   Clinica Cosmedica isi desfasoara activitatea doar in Baia Mare.

   Pentru a efectua operatia la Constanta ar trebui sa cautati un chirurg plastic sau un ginecolog acolo.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 7. Buna seara ma numesc mihaela am 28 de anii si doua nasterii noormale si am ramas cu ruptura de perineu de la primul copil acum 9 ani as dori informatii si pret ptr a ma opera de perineu si reconstructia vaginului va multumesc!!

  • Buna ziua dna Mihaela,

   Pentru inceput e important sa va ganditi daca veti mai dori sa aveti copii, deoarece inca o nastere, chiar si prin cezariana, va slabi din nou structura perineului.
   Operatia presupune intarirea musculaturii perineale si astfel ingustarea vaginului. Necesita o perioada de recuperare de minim 3 luni care presupune limitarea efortului fizic moderat si intens si o perioada de abstinenta de la contactul intim de aproximativ 6 saptamani.

   Dr. Mihai Chertif

 8. Buna ziua.as dori sa stiu costul unei interventii al labioplastiei minore cu totul inculs va rog daca este posibil.

  • Buna ziua,

   Costul standard pentru o labioplastie minora este 800 euro cu totul inclus pentru 1 zi de cazare daca optati pentru anestezia peridurala sau 1000 euro daca optati pentru anestezie generala.
   Procedura se poate efectua si cu anestezie locala combinata cu sedare, dar de obicei pacientele doresc sa nu aiba nici cel mai mic disconfort.

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati.

   Dr. Mihai Chertif

 9. Bun,as dori sa stiu pre?ul refacerii himenului?

  • Buna ziua,

   Costul acestei proceduri este 1000 euro cu totul inclus.

   Dr. Mihai Chertif

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.