Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Epilare definitiva

Epilare definitiva cu laser Exilite –  Cosmedica Baia Mare – singura epilare care da rezultate

Epilare definitiva axilara cu aparatul Exilite

Epilare definitiva axilara cu aparatul Exilite

Epilarea definitiva cu Laser Exilite in Baia Mare – presupune folosirea unor unde luminoase speciale care vor distruge radacina firului de par. Intensitatea va fi reglata astfel incat unda luminoasa sa isi faca datoria si sa nici nu distruga tesuturile inconjuratoare.

Orice pacient care doreste sa urmeze un astfel de tratament trebuie sa stie ca ii este interzisa expunerea la soare cateva saptamani inaintea procedurii cat si cateva luni post-procedura, deoarece bronzul si culoarea inchisa a tegumentelor vor face scazuta sau chiar imposibila sansa de reusita a tratamentului.

Cei mai buni candidati sunt cei care au par inchis la culoare si piele deschisa. Cei cu un tegument inchis la culoare, cei blonzi sau roscati au sanse destul de mici la un rezultat bun.

Cei care au diverse afectiuni, ca psoriazis, acnee sau dermatite nu sunt candidati buni pentru un astfel de tratament, iar cei care folosesc Retin-A sau Accutane sunt exclusi din start din tratament.

Acest tratament este interzis si pentru cei care au un pacemaker, pentru femeile insarcinate sau pentru cei care au inserate placi metalice in zonele de interes. Este nevoie de o serie de sedinte, deoarece rezultatele finale nu se pot obtine dupa 1-2 sedinte.

Pacientii se pot intoarce acasa imediat dupa ce sedinta s-a terminat. Nu se vor folosi creme depilatoare sau ceara pe parcursul tratamentului.

Disconfortul dupa sedinta este minim si nu este necesara folosirea antialgicelor.

Avantajele epilarii definitive cu laser Exilite sunt:

 • siguranta pe care o confera tratamentul cu laser;
 • posibilitatea folosirii pe zone mari cum ar fi pieptul, spatele, membrele inferioare, fiecare intr-o singura sedinta;
 • daca vor mai exista fire de par dupa tratament, acestea vor fi aproape insesizabile, deoarece vor aparea foarte subtiri si fine;
 • calitatea procedurii confera lipsa durerii sau un usor disconfort, in comparatie cu metodele empirice de epilare prin ceara sau electroliza;
 • epilare fara durere.

 

CARACTERISTICI GENERALE ALE SISTEMULUI EXILITE

Sistemul Exilite utilizeaza lumina intens pulsata (IPL). Sistemul Exilite este destinat pentru indepartarea parului, intinerirea pielii si diferite imperfectiuni ale pielii, cum ar fi leziuni vasculare si pigmentare si acnee. Filtre interschimbabile, racire termoelectrica si tehnologia de photorecycling, incorporate, bazate pe recapturarea de energie dispersata ce contribuie la rezultate excelente de tratament.

Dispozitivul de control a sistemului este prevazut cu un ecran tactil color, pentru a usura utilizarea sistemului. Informatiile de pe ecran ghideaza operatorul  pe durata intregului tratament. Pentru un control mai usor, aplicatorul este echipat cu butoane, permitand functionarea dispozitivului in timpul tratamentului. Un afisaj usor de citit arata parametri selectati pentru tratament.

Sistemul Exilite este  asezat intr-o carcasa special creata pentru a oferi operatorului maxim de confort si deplasarea cu usurinta a dispozitivului prin cabinet.

 

SIGURANTA TRATAMENTULUI

O atentie foarte mare trebuie acordata pentru siguranta pacientului, operatorului si a altor categorii de personal. Siguranta clientul este asigurata in primul rand de catre un personal bine instruit si de o sala de tratament bine pusa la punct. De asemenea este foarte importanta educatia clientului, inclusiv informatiile cu privire la natura tratamentului.

In perioada de proiectare a sistemului Exilite, o gandire considerabila a fost pentru a maximiza siguranta, atat pentru client, cat si pentru personal.

 • In cazul in care niciun un puls nu este declansat timp de 30 de secunde, sistemul Exilite intra in modul de asteptare, prevenind astfel emisia de lumina accidental.
 • Butonul de oprire de urgenta accelereaza inchiderea, atunci cand este necesara.
 • Operatorul acceseaza sistemul prin ecranul de autentificare, dupa introducerea unei parole. Acest lucru previne utilizarea neautorizata a sistemului.
 • Suna o alarma ori de cate ori sistemul declanseaza un impuls.

O mare importanta sa va acorda sigurantei pacientului si operatorului in timpul tratamentului.

Operatorii si personalul trebuie sa poarte ochelari de protectie capabili sa absoarba lumina pe o lungime de unda de la 400nm la 1400 nm si densitatea optica  ?4. Ochelarii de protectie trebuie sa fie confortabili la purtare si atingere si sa ofere un camp larg de vizibilitate. Marginea si rama trebuie sa aiba acelasi efect de protectie ca si lentilele. Clientii trebuie sa poarte capace opace pentru ochi care absorb toata lumina care vine la ochi.

Mituri si Realitati despre Epilarea Definitiva IPL

CE TREBUIE SA STIE PACIENTUL INAINTE A INCEPE TRATAMENTUL CU EXILITE

In primul rand o consultatie este esentiala in vederea stabilirii unor asteptari realiste si pentru a obtine o intelegere deplina a clientului in privinta obiectivelor tratamentului. Pacientul ar trebui sa inteleaga tratamentul, intructiunile de ingrijire pre si post tratament, asteptarile, contraindicatiile si posibilele complicatii.

STABILIREA TIPULUI DE PIELE

Testarea precisa a pielii este esentiala pentru succesul tratamentului si pentru evitarea complicatiilor. Este foarte important sa stiti ca in cele mai multe situatii tipul de piele se poate stabili in functie raspunsul la expunerea  solara in situatii anterioare, aici va avea loc o discutie cu pacientul. Unii pacienti, cum ar fi asiaticii si hispanicii, pot parea ca au o piele de tip II sau III si nu se bronzeaza niciodata, dar reactioneaza la lumina ca un tip de piele IV sau V. Prin urmare, este foarte important sa nu se stabileasca tipul de piele dupa aspect.

Nu se confunda tipul de piele cu bronzul! Tipul de piele al unei persoane este ceva cu care se naste si nu se schimba, dar gradul de bronz se poate schimba.

Fiecarui pacient i se va aplica un chestionar care va ajuta la stabilirea corecta a tipului de piele.

Fitzpatrick – Tipuri de piele

Tip     Culoare par Culoare piele si caracterul genetic  al pigmentului pielii Culoare ochi Reactie la soare
I Rosu, Alb, Blond Foarte blond (Scandinav, Nordic, Nord-European Albastri Intotdeauna se ard, niciodata nu se bronzeaza
II Rosu, Blond, Saten deschis Blond (Nord- European, Scotian, Irlandez) Albastri, Verzi Intotdeauna se ard, se bronzeaza foarte greu, tinde sa faca pistrui
III Blond rosiatic, saten Mediu (Sud-European) Caprui, Verzi, Albastri Se ard initial, se bronzeaza foarte usor
IV Saten, Negru Saten moderat, Maro inchis (Mediteraneeni, Hispanic) Caprui, Maro Arsurile sunt rareori evidente, se bronzeaza foarte usor
V Negru Saten inchis ( Asiatic, Orientul Mijlociu, Amerindian) Maro inchis, Negru Arsurile nu sunt niciodata evidente, se bronzeaza intotdeauna
VI Negru Negru (Afro-american, Indonezian) Maro inchis, Negru Arsurile nu sunt niciodata evidente, se bronzeaza intotdeauna

 

Pacientii cu  tipul de piele V apeleaza la acest tip de tratament in cea mai mica masura.  De obicei si asiaticii au o piele mai deschisa si nu au un istoric de expunere la soare. Ocazional si-au “albit” pielea cu hidrochinona. Tratandu-i ca tip de piele III sau IV pe baza aspectului lor, ar putea duce la un risc mai mare de complicatii. Initial, toti asiaticii trebuie tratati ca avand tipul de piele V pana ce reactia la lumina a fost determinata. Nu toate persoanele cu pielea neagra au acelasi grad de nuantare desi sunt asemanatoare  si poate exista tendinta de a clasifica acesti clienti ca nivel inferior.

 

PREGATIREA PAS CU PAS A PACIENTULUI INAINTE DE TRATAMENTUL IPL

 • Inainte de orice tratament cu sistemul Exilite, pacientii ar trebui evaluati pentru orice dovada recenta de auto-bronzare, expunere la soare sau expunere la solar. Clientul nu ar trebui sa expuna zona de tratat timp de 3-4 saptamani si sa nu foloseasca auto-bronzant pentru 7-10 zile.
 • Parul din zona de tratament  trebuie ras (cu lama) inainte de tratament. Parul crescut nu trebuie sa fie mai mare de 0.5mm. Daca pacientul epileaza deobicei zona de tratament cu ceara/epilator/penseta va trebui sa astepte 3 saptamani de la ultima epilare pana la inceperea tratamentului de epilare definitiva.
 • Clientul trebuie pozitionat in conformitate cu zona tratata. Pozitia trebuie sa fie confortabila pentru client si in asa fel incat operatorul care efectueaza tratamentul sa sa aiba acces la zona care urmeaza sa fie tratata si la ecranul aparatului.
 • O curatare usoara ar trebui facuta pentru a elimina orice murdarie, machiaj sau umiditate din zona tratata.
 • Se aplica gelul incolor intr-un strat de 2-3mm grosime pe zona care trebuie tratata. Gelul trebuie utilizat impreuna cu sistemul Exilite pentru o mai buna indepartare a caldurii, pentru o buna cuplare optica si lubrifiere pentru alunecarea cristalului de safir pe piele.
 • Se determina limita de raspuns a clientului prin tratarea unei zone de test.

Tratarea unei zone de testare

Tratarea unei zone de testare inainte de a incepe tratamentul va determina limita de raspuns a pacientului si va ajuta la stabilirea parametrilor de tratament sigur si eficient.

In cazul in care tratamentul se face pe fata, incepe testarea in zona pre-auricular cu aplicatorul aliniat vertical cu pielea.

Selectarea setarilor de testare.

 • Se aplica gelul si se declanseaza un impuls.
 • Se sterge gelul si se observa zona de test pentru 10-15 minute. Pe pielea non-faciala poate dura mai mult timp sa reactioneze: prin urmare, va fi necesar mai mult timp pentru observarea testului. Cu fototip V si mai mare, poate fi necesar sa observati zona de testare dupa 24 ore. Daca semnele dorite sunt observate fara efecte adverse, tratamentul poate continua pana cand zona de tratament este completa.
 • Daca semnele nu se observa si nu sunt efecte adverse, tratamentul poate continua in conditii de siguranta.
 • Daca reactia la pulsul de test este prea severa (eritem intens, o culoare violet-albasta (purpura), se prezinta imediat pe piele o culoare alb sau gri ), intensitatea ar trebui scazuta si mai apoi continuat tratamentul

EVALUAREA ZONEI DE TEST

Dupa tratarea zonei de testare, se verifica urmatoarele semne:

 • Miros de succes – parul are un miros foarte usor atunci cand este incalzit
 • Edem folicular usor si eritem (se retrage in aproximativ de 1-4 ore de la tratament)
 • Clientul are un usor discomfort

 

RECOMANDARI DE TRATAMENT

 • Parul pentru a fi tratat ar trebui sa fie ras. Parul nu trebuie sa fie epilat cu ceara cu 3 saptamani inainte de tratament.
 • Parul tratat poate dura pana la 7-14 zile pentru a exfolia din folicul si poate parea a fi “in crestere” in aceasta perioada. Este posibil sa se rada zona tratata. Nu trageti de firele de par.
 • Tratamentele sunt de obicei efectuate pe o perioada de 4-8 saptamani. Pentru a realiza reducerea parului pe termen lung, pot fi necesare 6-8 tratamente.
 • In cazul in care nu se observa nici o schimbare in cadrul vizitei de monitorizare, parametrii tratamentului trebuie schimbati. Daca se observa o reducere partiala a parului in cadrul vizitei de monitorizare, tratamentul trebuie sa continue in aceeasi parametri.
 • In cazul in care apar efecte adverse, tratamentul trebuie intrerupt pana cand zona de tratament s-a vindecat.
3 Comentarii
 1. Cat cost? o sedinta de epilare definitiva a picioarelor de jos pana sus ?

  • Buna ziua dna Lucia,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru a sti mai multe despre situatia dvs particulara care inseamna o interpretare a tipului de piele si de pilozitate, cea mai buna solutie ar fi sa veniti intai la o consultatie. In felul acesta am putea stabili un program de sedinte.
   In mod normal, la o persoana cu pilozitate standard (fara modificari ale culorii sau fara modificari hormonale notabile), costul unei sedinte pentru ambele membre inferioare ar fi 350 RON. Ati avea nevoie de minim 6 sedinte. E bine sa retineti ca fiecare pacient are o particularitate si aceste detalii sunt informative. Doar in urma consultatiei putem stabili exact cum vom aborda lucrurile.

   Daca sunteti interesata sa stiti mai multe sau pentru o programare, nu ezitati sa ne contactati.

   Multumim

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.