Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Tumori benigne subcutanate

Chirurgia tumorilor benigne subcutanate, interventii la Clinica Cosmedica

Lipomul

Este o tumora benigna a tesutului subcutanat, fiind o dezvoltare aberanta a unor celule grasoase care s-au organizat intr-un conglomerat. Este cea mai frecventa tumora din acest grup.

Dispozitia lor poate fi la nivelul intregului organism, dar de obicei tind sa apara la nivelul gatului, spatelui, brate, coapse. Varsta la care apar cel mai frecvent este intre 30-40 ani. Apar de obicei ca o mica formatiune sub piele si pot sa creasca de-a lungul mai multor ani, putand sa ajunga la dimensiuni impresionante.

Sunt moi, nedureroase, mobile, neinfiltrative, rareori aderente la planul dermic, avand uneori o capsula subtire care le inconjoara.

Tratamentul lipomului o data ce a fost confirmat prin diagnosticul clinic si paraclinic-ecografie, este chirurgical cand acesta este extirpat in urma unei incizii si explorari, poate fi extras prin liposuctie sau poate fi inlaturat prin asocierea dintre cele 2, cand lipomul a fost de dimensiuni mari, motiv pentru care tegumentul supraiacent a fost expandat pentru o perioada mai lunga de timp si in urma liposuctiei ramane tegument in exces, care va trebui excizat si modelat.

Aceasta situatie de lipoame gigante, se intalneste in cazul lipoamelor infiltrative, cand acestea se insinueaza printre fasciile musculare creandu-si travee si distorsionand anatomia locala.

O entitate foarte interesanta si greu de tratat este maladia Madelung, care reprezinta o hiperdezvoltare anarhica a unor lipoame, gigante, pe zone extinse ale corpului, benigne, simetrice, in special in zona din jurul gatului si a pelvisului.

In aceste situatii, tehnicile de liposuctie sunt preferate celor de rezectie.

Leiomiomul – este o tumora benigna a tesutului muscular neted.

 

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.