Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Chirurgia tumorilor tesuturilor moi

Chirurgia tumorilor tesuturilor moi – tratamente la Clinica Cosmedica.

De la tratamente subcutanate pana la interventii chirurgicale asupra tumorilor musculare si malformatii vasculare, procedurile Clinicii Cosmedica sunt descrise cuprinzand foarte multe informatii pentru pacienti.

Chirurgie tumori benigne subcutanate:

Lipomul

Este o tumora benigna a tesutului subcutanat, fiind o dezvoltare aberanta a unor celule grasoase care s-au organizat intr-un conglomerat. Este cea mai frecventa tumora din acest grup.

Maladia Madelung

O hiperdezvoltare anarhica a unor lipoame, gigante, pe zone extinse ale corpului, benigne, simetrice, in special in zona din jurul gatului si a pelvisului.

Leiomiomul

Este o tumora benigna a tesutului muscular neted.

Tratamente tumori maligne subcutanate:

Liposarcomul

Este o tumora maligna a tesutului grasos. Desi lipomul are tendinta de a aparea oriunde la nivelul organismului, liposarcomul apare cu predilectie la nivelul treimii supero-mediale a coapselor.

Tumori mesodermale

Sunt un grup de tumori ale pielii, atat benigne cat si maligne, care sunt denumite tumori fibrohistiocitare.

Histiocitomul fibros benign

Sunt destul de des intalnite si apar ca noduli netezi sau papule, de obicei la nivelul extremitatilor, dar orice parte a corpului poate fi implicata. Sunt considerate tumori benigne si de obicei in urma unei excizii corecte, ratele de recidiva sunt foarte scazute.

Dermatofibrosarcommul protuberans

Unul dintre formele maligne de histiocitoame fibroase. Tratamentul este chirurgical, dar trebuie luate in considerare tehnici de Chirurgie Moh care sa asigure o excizie larga, cu tesuturi peri-tumorale libere, deoarece rata de recurenta locala este peste 50%.

Chirurgie tumori musculare:

Leiomiomul

Este o tumora benigna a tesutului muscular neted. Apar ca niste noduli, de obicei la nivelul extremitatilor si ferm aderente la tegument.

Leiomiosarcomul

Este o tumora maligna a tesutului muscular moale si nu apare aproape niciodata singura la nivelul pielii.

Chirurgia tumorilor vasculare

Glomul tumoral

Formatiune reprezentata de o malformatie vasculara, care contine sunturi arterio-venoase. Se intalneste cu predilectie la nivelul patului unghial. Tratamentul este chirurgical, prin excizie sau prin chiuretaj, radiofrecventa sau cauterizare.

Glomul piogenic

Considerata ca fiind o tumora vasculara sau, considerat de unii, un tesut de granulatie care poate sa apara in urma unei infectii sau traume.

Tarament chirugical Malformatii Vasculare

Malformatiile vasculare rezulta din structuri vasculare anormale atat ca dimensiune cat si ca numar. Aceste malformatii vasculare se manifesta de obicei ca si „semne din nastere” si au o clasificare vasta, care produce implicit o serie de confuzie de termeni. Tumorile vasculare si malformatiile vasculare apar de obicei la varste mici.

Hemangiomul – este o tumora vasculara care se dezvolta prin hiperplazia endoteliului. Aproximativ 30% sunt vizibile la nastere, restul de 70% apar intre 2-4 ani.

1 Comentariu
Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.