Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Abdominoplastie | Totul despre aceasta operatie

Abdominoplastia este operatia prin care chirurgul estetician va reduce si totodata va intari peretele abdominal.

Astfel, operatia de abdominoplastie implica inlaturarea pielii si tesutului grasos subiacent de la nivelul abdomenului mijlociu si inferior si intarirea muschilor abdominali.

Candidati potriviti:

– persoane obeze care au slabit prin dieta

– persoane obeze cu au slabit in urma chirurgiei bariatrice

– doamnele care au nascut si abdomenul inferior prezinta iregularitati inestetice

Abdominoplastie – Variante operatorii:

Abdominoplastia redusa (miniabdominoplastia) – operatia consta in reducerea doar a unei zone restranse de la nivelul regiunii abdomino-pelviene subombilicale de piele si grasime. In acest caz ombilicul ramane in aceeasi pozitie si aici nu e nevoie de intarirea musculaturii abdominale. Ideala pentru persoanele care au facut sport si au musculatura abdominala ferma, dar prezinta in partea inferioara a abdomenului un surplus de piele usor laxa si grasime care nu se pot aranja prin liposuctie.

Abdominoplastia extinsa – in acest caz surplusul de piele inlaturat va porni imediat de sub linia lenjeriei intime si va ajunge pana deasupra ombilicului. Pielea care se afla deasupra ombilicului va ajunge jos la nivelul liniei lenjeriei intime si ombilicul va fi repus in noua sa pozitie. Disectia se face in acest caz pana sub coaste astfel incat musculatura abdominala poate fi intarita pentru a-si recapata fermitatea si abdomenul sa devina mai siluet.

abdominoplastie estinsa

Abdominoplastia combinata cu rezolvarea unui defect al peretelui abdominal (hernii sau eventratii)- exista pacienti care datorita efortului fizic (barbati care presteaza activitati de ridicat greutati sau femei insarcinte) sau efectiv datorita fenomenului de ingrasare si pierdere a tonicitatii actiunii muscultarii abdominale dezvolta o hernie ombilicala. Pe langa acestia mai exista si pacienti care in urma unei operatii de chirurgie digestiva laparoscopica sau clasica prezinta o eventratie (hernie datorata slabirii cicatricii in urma suturii abdominale).  Aceste operatii pot fi facute in asociere cu o abdominoplastie extinsa de obicei, pacientul putand beneficia pe langa corectia defectului de perete abdominal si de o remodelare a tesuturilor moi ale abdomenului. Corectia bresei la nivelul peretelui abdominal se face prin suturi speciale dar pentru o rezistenta si o scadere a riscului de recidiva in timp acestea trebuie completate cu un material de substitutie, fie artificial (plase de polipropilena) fie proprii organismului. La Cosmedica cand suntem in fata unei astfel de provocari, dupa refacerea peretelui abdominal folosim dermul pacientului obtinut de la portiunea de piele si grasime excizata care dupa o pregatire speciala se poate aplica peste sutura proaspata a peretelui abdominal, scazand in acest caz riscul unei recidive sau a unei infectii datorata unui material strain organismului.

Lipo-miniabdominoplastia – aceasta procedura se efectueaza in cazul persoanelor cu un exces de grasime la nivelul abdomenului superior (tot ce este deasupra ombilicului) si cu grasime si laxitate de piele la nivelul abdomenului inferior (tot ce este dedesubt de ombilic). In aceste cazuri daca s-ar efectua doar mini-abdominoplastia, pielea abdomenului ar fi mai intinsa, dar acesta ar ramane la fel de bombat, cu un aspect incomplet din punct de vedere estetic. Liposuctia ajuta enorm prin faptul ca stratul de grasime se subtiaza foarte mult, abdomenul devenind mai subtire si talia mai ingusta.

Lipo-abdominoplastia extinsa –  aceasta procedura se efectueaza atunci cand exista un exces de grasime considerabil la nivelul intregului abdomen si a zonelor liniei sutienului (in cazul persoanelor de sex feminin) si pielea are o laxitate mare. Operatiei de abdominoplastie extinsa i se adauga procedura de liposuctie pentru un rezultat superior al taliei abdomenului.

Abdominoplastia fleur-de-lis – aceasta tehnica este rezervata de obicei pacientilor care au beneficiat de chirurgie bariatrica si in urma slabirii excesive, pielea abdomenului atarna de peste tot oferind un aspect inestetic datorita caruia pacientilor de cele mai multe ori le este rusine sa se dezbrace in public.  In aceste situatii clasicei excizii a unei portiuni inferioare a abdomenului i se adauga o alta portiune sub forma de triunghi la nivelul abdomenului superior si central. Acesteia i se poate adauga si liposuctia in functie de preferinta medicului si/sau a pacientului.

Abdominoplastia circumferentiala fleur-de-lis –  aceasta tehnica este si ea destinata pacientilor care in urma chirurgiei bariatrice prezinta o laxitate extrema a pielii atat a abdomenului anterior, zonelor lombare  si feselor. Presupune excizia unei portiuni de piele de jur imprejurul abdomenului, completata anterior cu tehnica fleur-de-lis si posterior  de ridicarea feselor.

Pregatirea preoperatorie pentru abdominoplastie

Trebuie sa se faca de catre chirurg prin efectuarea unor analize de sange si eventual de urina, un EcoDoppler venos al membrelor inferioare, EKG si eventual o radiografie toracica. Acest gen de operatii se fac de obicei dupa ce pacientul ajunge la o greutate stabila prin dieta si uneori chirurgie bariatrica. Dupa ce greutatea este stabilizata pentru minim 3 luni si medicul nutritionist face o pregatire metabolica a pacientului, abdominoplastia se poate efectua in conditii de siguranta.

Operatia de Abdominoplastie – dureaza  intre 2 si 4 ore in functie de tehnica aleasa. Echipa este formata din 3 pana la 6 membri pentru a se lucra concomitent si astfel a scadea cat mai mult perioada operatorie. Cea mai complexa tehnica va presupune inlaturarea unei cantitati minime de 3 litri de grasime, a unei portiuni de piele de deasupra ombilicului si a coastelor pana la 2 cm deasupra de pube (muntele lui Venus la doamne) de tipul unei piramide pentru abdomenul anterior si a unei portiuni de piele supraiacenta zonei lombare pana imediat deasupra feselor pentru zona posterioara.

Anestezia este generala cu intubatie oro-traheala. Suturile sunt absorbabile si drenajul este aspirativ.

Postoperator abdominoplastie – pacientul ramane in clinica de la 2 la 5 zile, in functie de tipul procedurii efectuate, timp in care este monitorizat si echilibrat prin administrare de lichide in perfuzie pentru refacerea volumul sangvin circulant. Pacientul este instruit cum trebuie sa procedeze cu miscarile, efortul, spalatul pe corp pana cand se poate reintoarce la viata sociala obisnuita. Perioada de recuperare este intre 3 si 6 saptamani in functie de tipul de procedura efectuata. Dupa operatie instruim pacientul ca e nevoie sa poarte un corset compresiv special pentru primele 6 luni, in special daca s-a intarit si musculatura abdominala.

Complicatii Abdominoplastie

Sangerare care poate sa duca la un hematom extins (necesita reinterventia), cu necesitate de administrare de sange. Disectia tesuturilor se face cu un laser de radiofrecventa sau un electrocauter care controleaza astfel fiecare minima sangerare astfel incat campul operator trebuie sa fie uscat.

Infectia care se poate intalni in cadrul oricarei operatii minime sau extinse, care poate sa apara doar la nivelul pielii sau poate fi in profunzime (necesita reinterventia).

Tromboza venoasa a venelor membrelor inferioare (pre-operator se efectueaza o ecografie a sistemului venos profund si superficial al venelor de la membrele inferioare impreuna cu montarea intraoperatorie a unor compresii pneumatice pentru mobilizarea sangelui in sens ascendent pe durata interventiei si apoi postoperator cu administrarea de anti-coagulante). Seromul – acumularea de limfa care poate sa necesite simpla aspiratie ghidata cu un ac sau chiar reinterventie. Pentru preventia seromului in ultimii ani am inceput folosirea de suturi subcutanate speciale care lipesc pielea si restul de grasime de stratul muscular pentru a nu crea spatii moarte, in care limfa se poate depozita.

Cicatrizarea-  ca si in cazul oricarei alte operatii, este imprevizibila si depinde de gradul de tensiune al tesuturilor, suturile folosite, unghiul de incizie la nivelul pielii si de capacitatea de vindecare a pacientului. Recomandam postoperator folosirea de geluri siliconice pentru cel putin 6 luni sau pana cicatricea este maturata.

Rezultatele sunt considerabile deoarece abdomenul se poate schimba complet.

operatie micsorare abdomen

Operatie micsorare abdomen

Recomandarea clinicii COSMEDICA

Abdominoplastia nu este o operatie prin care pacientul poate slabi. Ea este o operatie de remodelare corporala pentru pacientii care au slabit fie in urma dietei combinata sau nu cu chirurgia bariatrica.

Abdominoplastia intra in categoria operatiilor mari din cadrul chirurgiei estetice, dar atunci cand este necesara, nu poate fi inlocuita de alte operatii.

Experienta clinicii noastre este destul de mare in acest gen de operatii, avand o medie de 3-4 abdominoplastii/luna, procentul majoritar fiind ocupat de abdominoplastiile complete, extinse, combinate cu liposuctia sau cura eventratiei.

Preturi abdominoplastie:

Tariful pentru acest tip de interventie incepe de la 1800 de euro (mini-abdominoplastie) si poate sa ajunga la 5000 euro (lipoabdominoplastie extinsa cu plicaturare de drepti abdominali) cu toate facilitatile incluse (operatie, anestezie, corset, cazare, servicii, tratamente, controale  pana la vindecare).

Doar in cadrul consultatiei se va stabili pretul final al interventiei.

Micsorarea burtii

Operatie micsorare burta – abdominoplastie

Prezentare video operatie estetica abdomen (micsorare burta:

87 Comentarii
 1. Buna ziua!!Am si eu o intrebare: am nascut in urma cu 4luni.Pe timpul sarcinii din cauza diabetului si a altor probleme , am pus in jur de 40 kg , cu care in mare parte am ramas si pe deasupra un strat enorm de grasime abdominala(burta).Ce as putea face in aceasta situatie?

  • Buna ziua dna Cosmin,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomandam sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata,profil si spate cu regiunea abdomenului impreuna cu cateva date despre dvs (varsta, inaltime, greutate, adresa, ocupatie, istoric de boli/tratamente/spitalizari/operatii/alergii etc) si dupa ce vor fi evaluate de medicii nostri veti primi un raspuns legat de sugestia noastra.

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176

 2. Buna ziua ,sunt mamica de 6 luni si am ramas cu burtica,as dori sa imi dati detalii despre aceasta operatie si unde ar trebui sa merg sa ma consult .Locuiesc in Sibiu dar nu am medicul de familie aici,ar fi o problema asta?

  • Buna ziua dna Ioana,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomandam sa ne trimitei un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului, fara lenjerie intima, impreua cu cateva date despre dvs: varsta, ocupatie, istoric de boli/tratamente/spitalizari/operatii/ etc .
   Dupa ce vor fi evaluate de medicii nostri veti primi un raspuns cu sugestia noastra.

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176

 3. Buna seara!
  Eu as dori sa compar un corset, m-ar interesa cât costa ?i dac? as putea sa îl cump?r de la dumneavoastr?,
  Am v?zut in anun?ul dumneavoastr? ca dup? opera?ie se poarta corset, eu nu am nevoie înc? de opera?ie, vreau sa încerc cu corsetul ?i apoi dac? este nevoie poate voi face ?i opera?ie.
  Va multumesc anticipat!

  • Buna ziua dna Ionela,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Aceste corsete si dispozitive de compresie la oferim doar pacientilor nostri deoarece ele intra in costul interventiei. Nu avem voie sa vindem sau sa distribuim astfel de materiale deoarece obiectul nostru de activitate este vanzarea de servicii, nu de produse.
   Sunt sigur ca daca o sa cautati putin pe internet companii care fabrica astfel de produse, veti gasi foarte usor.

   De asemenea, daca doriti sa stiti parerea noastra despre tipul de dispozitiv care doriti sa il purtati si scopul sau, puteti veni la o consultatie si astfel sa aflati cel mai corect cum trebuie procedat.

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   Baia Mre
   +40-771227176

 4. Daca am o operatie de cezariana pe vertical,se poate face ceva sa nu mai am semnul acesta ?Imi puteti lasa o adresa de mail sa va trimit niste poze? Asi fi foarte interesata si de o abdominoplastie!pecizez si ca 1,65h am avut undeva la 60 de kg iar acum am slabit pana la 53 kg in doar 3 saptamani
  Multumesc!

  • Buna ziua dna Ioana,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomandam sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului (fara lenjerie intima sau cu aceasta foarte coborata) si dupa evaluare veti primi un raspuns de la unul dintre medicii nostri.

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176

 5. Buna ziua! Este indicata abdominoplastia daca imi mai doresc sa raman insarcinata? Am o fetita de 1 si 4luni..insa ne mai dorim un copil in viitor. Nu in viitorul apropiat. Multumesc.

  • Buna ziua dna Elena,

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului si coapselor, fara lenjerie intima si dupa evaluare veti primi un raspuns de la unul dintre medicii nostri.

   Multumim

   Clinica Cosmedica

   +40-753042234

 6. Buna ziua. Abdominoplastia se face se in cazul eventratiilor? Mamei mele i s-a scos fierea laparoscopic in 2015. La un an, a f?cut eventratie. A fost operat?, i sa pus o plasa care s-a incorporat cam greu……in 4-5 luni. Saptamana trecuta,la 6 luni de la opera?ie, a f?cut iar eventratie.dar in alt loc. Doamna doctor chirurg, a spus ca a avut mu?chii abdominali desf?cuti in dou? p?r?i. Nu i-a mai pus plas? acum deoarece la prima eventratie plasa s-a incorporat foarte greu. Mentionez ca mama are 64 ani. Va multumesc si astept un raspuns din partea dumneavoastr?.

  • Buna ziua dna Ana,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Abdominoplastia este o operatie de chirurgie estetica prin care se poate corecta excesul de grasime si laxitate a pielii de la nivelul abdomenului central si inferior, o data cu care se poate adresa si tonicitatea musculaturii dreptului abdominal.
   Daca vorbim de o eventratie, asta inseamna o hernie postoperatorie, adica o hernie care a aparut dupa o operatie care a presupus deschiderea abdomenului.
   In urma solicitarii dvs , va recomand sa luati legatura cu un chirurg generalist cu experienta care va poate oferi o solutie laparoscopica, mai ales daca eventratiile au aparut in urma unei laparoscopii pentru o colecistectomie. E bine de stiut ca eventratiile in urma unei colecistectomii laparoscopice apar foarte rar, si cand o fac, sunt de obicei la nivelul regiunii supra-ombilicale deoarece pe acolo se introduce camera video care ajuta la vizualizarea operatiei si aceea este putin mai groasa fata de restul penselor care se folosesc. Exista posibilitatea corectiei herniilor sau eventratiilor si laparoscopic, ceea ce poate fi de mare ajutor, dar e bine sa fie facuta de un chirurg care are experienta in acest sens.

   Concluzia este ca indicatia nu este pentru abdominoplastie, ci pentru cura eventratiei.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-771227176

 7. bun? ziua ..ma numesc Elena am 40 ani ?i în urma unei gre?eli medicale am r?mas f?r? ombilic…am avut o durere în zona ombilicala iar medicul a crezut ca am hernie ombilicala mi-a scos buricul ca în urm?toarele zile sa trebuiasc? sa ma recupereze pentru ca de fapt aveam un chist de uraca…. apoi am fost operata de bride enteropatietale de la buric în jos ?i asa m-am ales cu ni?te cicatrici foarte urite pe abdomen sint ?i gr?su?a ?i sint obsedata de faptul ca nu am buric de aceea va rog frumos sa îmi spune?i dac? se poate reconstruii un buric sau ceva care sa semene cu un buric pentru ca sint obsedata de faptul ca nu îl am ….a?tept un r?spuns va rog din suflet sa nu ignora?i mesajul meu …multumesc

  • Buna ziua dna Elena,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare cu abdomenul si cu o dovada a ce s-a facut la operatia precedenta.
   Se poate recontrui ombilicul in doua feluri. Fie prin operatie, fie prin tatuaj.
   Operatia presupune sa intram pe o veche cicatrice si sa facem o sutura speciala a stratului de sub pielea viitoarei zone a ombilicului, la stratul muscular astfel incat pielea sa fie retractata.
   Depinde foarte mult de ce s-a facut si cum se prezinta zona.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   office@cosmedica.ro

 8. Buna ziua
  Ma numesc daniela, lociluiesc in Bologna/ italia
  As avea nevoie de o informa?ie, ma intereseaz? sa fac o miniabdominoplastie, cred ca de asta as avea nevoie
  As vrea sa ?tii care ar fi pre?ul …
  57 kg ?i 1,55 cm în?l?ime
  As putea trimite ?i poze…
  Va mul?umesc anticipat
  Cu respect
  D.

  • Buna ziua dna Daniela,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului si dupa ce le evaluam vom reveni cu sugestia noastra de tratament.

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-753042234

 9. Bun? ziua! Dup? na?tere am r?mas cu o gaura intre peretii abdominali pt ca ace?tia nu s-au mai retras cum trebuie, vergeturi ?i un fel de „periu?a” de grasime. Men?ionez ca în timpul sarcinii am avut ?i hernie ombilicala. M-ar interesa ce se poate face pt a rezolva aceste probleme, un cost ?i o adresa de mail unde as putea sa va trimit poze.
  Mul?umesc, o zi frumoas?!

  • Buna ziua dna Catalina,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Legat de solicitarea dvs, va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului si dupa ce le evaluam vom reveni cu sugestia noastra legata de procedura si ce implica.
   Daca ati avut o hernie ombilicala care s-a accentuat sau exprimat pe durata sarcinii, trebuie sa stiti ca in jurul ombilicului pe linia alba care se afla intre cei 2 muschi drepti abdominali, exista o bresa pe unde continutul intestinal in timpul sau dupa efort poate sa protruzioneze si sa deranjeze atat estetic cat si ca dureri. In timpul sarcinii datorita expandarii peretelui abdominal, musculatura dreptilor abdominali tinde sa se deplaseze spre lateral si astfel continutul intestinal sa para ca iese prin acest spatiu. Asta nu inseamna neaparat o hernie, ci o diastaza a muschilor drepti abdominali, la care daca se mai adauga si o hernie ombilicala, peretele abdominal trebuie refacut in totalitate, din zona epigastrica pana in zona pubiana.
   Pentru asta ar trebui vazut daca nu va pretati si pentru o mini-abdominoplastie sau o abdominoplastie extinsa, care sa si intareasca neaparat musculatura.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-753042234

 10. Buna ziua !!am nascut acum 3 ani si am ramas cu burta de parca zic ca am 5 luni de sarcina !!ma puteti ajuta ?

  • Buna ziua dna Alina,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului si dupa ce le evaluam vom reveni cu mai multe detalii.

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-753042234

 11. Buna ziua,
  Sunt din Tulcea si am gemeni de un an si patru luni, in urma sarcinii am ramas cu ceva burtica pe care am incercat sa o modelez prin masaj insa am si un exces de piele care se lasa cumva pe operatie, muschii mei abdominali sunt destul de separati in jur de 2 chiar trei cm iar obilicul meu e deplasat.
  Precizez ca am 26 de ani si ma simt cam complexata din puctul asta de vedere trebuie sa port o centura sau un corset mereu.
  As vrea sa intreb ce fel de operatie as avea nevoie si ce costuri sunt, ma refer la operatia in sine si cele suplimentare.
  Am vazut mai sus ca pot trimite poze imi puteti scrie unde?
  Multumesc anticipat.

  • Buna ziua dna Cristina,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului.

   Dupa sarcina si nastere abdomenul sufera o expandare si totodata o slabiciune a musculaturii care se manifesta prin lateralizare si astfel apare diastaza de drepti abdominali. Daca exista un exces de piele si grasime in etajul abdominal inferior, e foarte important sa estimam daca va fi nevoie doar de mini-abdominoplastie sau de abdominoplastie extinsa. In principiu pentru a putea plicatura (intari) musculatura abdominala e nevoie sa disecam tesutul pana sub rebordul costal si atunci intra in discutie o abdominoplastie extinsa.

   Ramane sa ne auzim dupa ce vizualizam pozele, la care va rugam sa atasati si un nr de telefon pentru a va putea contacta. E mai facil asa.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 12. Buna ziua am fscut 2cezariene si mi so lasat foarte tare burta in jos si asi dori daca se poate sa va trimit poze asi dori din tot sufletu sa scap de burta lasata va multumesc .

  • Buna ziua,

   Puteti sa ne trimiteti cateva poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului la office@cosmedica.ro si unul dintre medici va reveni cu mai multe detalii despre situatia dvs particulara.

   Multumim

   Clinica Cosmedica

 13. Buna ziua,
  ma numesc Mihai, am 49 de ani, cantaresc 150 de kg., am diabet si asi dori sa aflu un pret pentru o interventie de eliminare a sortului abdominal si daca aceasta este decontata de casa de sanatate.

  • Buna ziua dle Mihai,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii va recomandam sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului si unul dintre medici va va contacta pentru explicatii despre operatia de abdominoplastie.

   Multumim

   Clinica Cosmedica

 14. Buna ziua….
  As dorii niste informatii de la dumneavoastra…
  Eu am 1.62 si 115 kg….ideea e ca eu am un abdomen urias fata de restul corpului…
  Am avut o perioada in care am slabit pana la 65kg insa abdomenul meu era la fel….
  Singura mea problema e respectul de sine si rusine de a iesii pe strada avand un abdomen ce ar da de inteles ca sunt insarcinata ..
  E o problema inestetica foarte mare
  Nu pot spune ca restul corpului e 90-60-90insa exista o diferenta foarte mare ….
  Ce as putea face!!!!????
  Va multumesc anticipat!!!

  • Buna ziua dna Bianca,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului pentru a estima ce e mai bine de facut.

   E foarte important de vazut daca abdomenul care spuneti ca este mare este datorita grasimii intraabdominale sau cele subcutanate.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 15. Buna ziua cum pot sa iau legatura cu dumnavoastra asi dori sa va trimit poze cu abdomen.

  • Buna ziua dna Elena,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii legat de abdomenul dvs, va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate la office@cosmedica.ro si vom reveni cu sugestia noastra de tratament.

   Dr. Mihai Chertif

 16. Daca am o operatie de cezariana pe vertical,se poate face ceva sa nu mai am semnul acesta ?Imi puteti lasa o adresa de mail sa va trimit niste poze? Asi fi foarte interesata si de o abdominoplastie!
  Multumesc!

  • Buna ziua dna Mihaela,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului impreuna cu un nr de telefon pentru a va putea contacta. Sunt multe explicatii de dat in cadrul unei abdominoplastii si e cel mai facil asa.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 17. Buna ziua,doresc o interventie chirurgicala,pentru a indeparta pielea lasata in urma unei slabiri.Doresc sa-mi spuneti cit costa operatie.Multumesc frumos pentru raspuns

  • Buna ziua dna Victoria,

   Pentru a va putea oferi mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului impreuna cu un nr de telefon pentru a va putea contacta. Sunt destul de multe de explicat despre operatia de abdominoplastie si telefonic ar fi cel mai facil pentru toata lumea.
   Costul unei abdominoplastii extinse cu repozitionarea ombilicului si intarirea musculaturii abdominale se incadreaza intre 2500-4500 euro cu totul inclus (operatie, anestezie, cazare 1-5 zile, corset, ingrijiri, pansamente, tratamente). Trebuie vazut daca o sa va recomandam si facem si liposuctie in aceeasi interventie, pentru a subtia tesutul moale daca va fi cazul.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 18. Bun? ziua! Ma numesc Florin, pe data de 7 Decembrie 2015 am efectuat interven?ia chirurgical? numit? GastricSleeve. Am reu?it a pierde din greutate aproximativ 87 kg. Acum, dup? doar 7 luni de la opera?ie, m? gândesc a trece le urm?torul nivel ?i anume abdominoplastia împreun? cu liposuc?ia total?. A? dori s? ?tiu ?i eu un pre? total, v? rog din suflet. Sunt foarte interesat. A?tept r?spuns pe adresa mea de e-mail. V? mul?umesc!

  • Buna ziua dle Bonciu,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs, va recomand sa ne trimiteti cateva poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului impreuna cu un nr de telefon pentru a va putea contacta daca doriti.

   Dr. Mihai Chertif

 19. Buna ziua.Eu reprezint un caz mai special. M? intereseaz? o abdominoplastie totala.Am un masa de gr?sime foarte mare ?i îmi este foarte greu.Va pot trimite un set de fotografii dup? care sa stabilim dac? este rezolvare pentru problema mea??Mul?umesc anticipat

  • Buna ziua dna Corina,

   Puteti sa ne trimiteti pozele care sa fie cat mai clare cu regiunea abdomenului, din fata, profil si spate si vom reveni cu mai multe detalii.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 20. Buna ziua as dori sa fac o operatie de abdominoplastie si liposuctie in acelasi timp am cateva kg in plus cateva mai multe.Ma intereseaza pretul si daca as putea sa va trimit cateva poze sa mi spuneti mai exact daca sr poate rezolva.multumesc anticipat eu la moment Nu ma aflu in Rominia as vrea Sa aflu si pretul

  • Buna ziua,

   Pentru mai multe detalii legate de situatia dvs, va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului si vom reveni cu explicatiile necesare.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 21. Buna ziua. Cum imi pot da seama daca burta mea este mai mult piele in exces sau grasime? Am de slabit foarte mult si nu mai reusesc. In prezent am 71 de kg, la 160 cm. Sunt la a 3-a slabire: la varsta de 14 ani aveam 77 de kg, la 22 am ajuns la 50kg. La prima sarcina am luat 27 de kg pe care am reusit sa le dau jos. Dupa 2 ani si 8 luni am nascut al 2-lea copil(greutate sarcina 21 kg).Am slabit 11 kg. Problema e ca burta mea e foarte proeminenta. Sunt intrebata tot mai des daca sunt insarcinata si parca de la burta nu se mai duce nimic din grasime. Stiu ca poate fi doar strat adipos, dar nu stiu cum sa-l recunosc.

  • Buna ziua,

   Pentru a va putea oferi mai multe detalii despre situatia dvs, va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdominala si un nr de telefon unde va putem contacta. In felul acesta vom putea stabili si explica mult mai clar aspectele pe care vi le vom propune.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 22. Buna ziua am 41de ani 1-74 120de kg pana acum 6ani greutatea mea fiind 62de kg maxAm nascut prin cezariana iar la 4ani mi.a murit bunica si dupa 6luni mama am luat in greutate foarte mult nu mananc mult si evit cat pot prajelule.Am grasime in zona abdominala spate aripioare nu stiu ce metoda sa folosesc sunt disperata si.as dori sa ma indrumati sunt din Brasov

  • Buna ziua,

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs si ce am recomanda ca si tratament, va rog sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata , profil si spate cu regiunea abdominala. Mentionez ca pentru a se intelege cat mai exact cum se prezinta zona abdominala infraombilicala si cea suprapubiana, va recomand sa nu aveti lenjerie intima in poze.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 23. Buna dimineata, as dori sa fac o operatie estetica pentru inlaturarea vergetutilor mentionez ca le am de la varsta de saptesprezece ani si acuma am varsta de 27 de ani Sub brat sunt foarte groase au o grosime de trei centimetri si coboara cu niste liniute subtiri pana langa cot am poroblema acesta la ambele brate. Va rog sa-mi ziceti daca se pot inlatura cat ma Costa si cat timp at dura recuperarea. Va multumesc!!

  • Buna ziua,

   Legat de solicitarea dvs, aveti nevoie de o brahioplastie, care inseamna operatia prin care se remodeleaza tesutul moale de la nivelul bratelor.
   Pentru mai multe detalii, va rog sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare cu bratele in pozitie de 90 grade fata de torace pentru a vedea dispozitia vergeturilor si a estima cat tesut poate fi inlaturat astfel incat o data cu acestea sa cada si vergeturile.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 24. Buna seara as dori sa stiu daca in tariful unei intervetii chirurgicale ce necesita supraveghere medicala dupa, include si spitalizarea??
  Eu sunt din Brasov si este vorba de o abdominoplastie si lipoaspiratie din ce am inteles de la medicul unde am facut consultul aici in Brasov
  Totusi as dori o a doua parere exista posibilitatea de a o obtine de la dvs?
  Va multumesc

  • Buna ziua,

   De obicei, la noi la Cosmedica o procedura de lipoabdominoplastie necesita o perioada de spitalizare de 3-7 zile, in functie de fiecare pacient in parte.
   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs, puteti sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu abdomenul si vom reveni cu mai multe detalii.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

  • Buna Anca!
   M-ar interesa si pe mine o abdominoplastie si liposuc?ie.
   Am observat ca sunteti din Bra?ov ,si eu la fel,si as vrea sa stiu daca ati f?cut aceste operatii,unde,si cum au fost?
   Astept un raspuns la adresa de mail :garceacosminalexandru@yahoo.com daca doresti.
   Multumesc

 25. Buna ziua,am si eu o intrebare:Cat se sta fara efort fizic dupa operatie(box,sala,etc)??.Multumesc

  • Buna ziua,

   Daca vorbim despre abdominoplastia extinsa, cu plicaturarea dreptilor abdominali si a muschiului oblic extern pe toata suprafata, +/- liposuctie, perioada de recuperare ca efort (sala, box), ar trebui sa fie de minim 4 luni. E nevoie sa purtati un corset special minim 2 luni, dupa care puteti reincepe efortul fizic usor si moderat. In cazul situatiei de a merge la sala de forta sau a face box, efortul este mare pentru peretele abdominal, si suturile care s-au facut pentru a intari musculatura pot sa cedeze.
   Daca nu e nevoie de intarirea peretelui abdominal, atunci puteti reincepe mult mai repede.

   Pentru mai multe detalii, ar trebui sa ne trimiteti un set de poze pentru a vedea despre ce e vorba si atunci o sa putem spune si explica toate aspectele

   Dr. Mihai Chertif

 26. Buna ziua,
  Am nascut de trei luni, dar burta mea este destul de mare. Am fost la trei medici (chiar si la un chirurg) si mi s-a spus ca se va retrage cu sport ( nu mi-a spus nciunul ca as avea diastaza abdominala,ba chiar au spus ca n-am asa ceva). Am tot citit despre diastaza abdominala si cred ca ma confrunt cu aceasta problema, desi copilul a fost mic(2900 gr). Ceea ce ma ingrijoreaza este ca abdomenul meu este bombat si destul de tare ( nu are aspect de balon desumflat).Imi mai doresc un copil, dar ma ingrijoreaza faptul ca s-ar putea sa se complice diastaza (daca exista).Nu mai stiu cu cine sa ma consult in legatura cu aceasta problema.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!

  • Buna ziua,

   Pentru mai multe detalii si explicatii va recomand sa veniti la o consultatie unde vom stabili daca intr-adevar vorbim de diastaza de drepti abdominali sau este doar un abdomen post-partum care urmeaza sa isi revina la aspectul initial.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 27. Buna ziua. Tot mihaela sunt si am omis sa va spun ca la fiecare sarcina am avut cate 26kg in plus fata de greutatea normala. As dorii o programare pt o consultatie. Va multumesc.

  • Buna ziua,

   Puteti sa ne contactati telefonic si sa va faceti o programare pentru consultatie. Consultatia costa 100 RON

   Clinica Cosmedica

 28. Buna ziua. Am 44 de ani,inaltimea mea este de 158 si am 52 kg. Am 3 nasteri dintre care doua cezariene. Abdomenul meu prezinta vergeturi, surplus de piele si cicatrici verticale in urma operatiilor de cezariana.Credeti ca am vreo sansa sa mai repar ceva….

  • Buna ziua,

   Pentru a va putea oferi mai multe detalii legate de situatia dvs, cel mai indicat ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil impreuna cu un nr de telefon pentru ca unul dintre medici sa va poata contacta.

   In felul acesta (telefonic )va fi mult mai usor sa intelegeti totul despre interventie si noi sa aflam detaliile care ne intereseaza.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 29. Buna ziua….As vrea sa va trimit niste poze cu abdomenul meu sa imi spuneti ce se poate face si cât ar costa…..Vreau o adresa de e-mail.r

  • Buna ziua,

   Adresa de email a clinicii este office@cosmedica.ro

   Dupa ce vizualizam pozele veti primi un raspuns.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

  • A?i f?cut vreo interven?ie chirurgicala?

   • Buna ziua,

    Daca sunteti interesata de serviciile noastre, ne puteti contacta la numerele afisate pe site si sa cereti sa intrati in legatura cu unul dintre medici pentru a primi toate detaliile despre operatia de abdominoplastie.
    Ar trebui sa stiti ca aceasta operatie se efectueaza la noi in clinica de aproximativ 3 ori in fiecare luna.

    Multumim

    Clinica Cosmedica

 30. Bun? ziua .în urma na?teri am rama cu un surplus de piele pe abdomen ?i as vrea sa m? operez.nu sunt în România dar as vrea sa va întreb dac? merg în românia cât dureaz? pana pot sa fac opera?ia m? refer la analize sau timpul doctorului) eu nu prea pot sa stau decât 3 s?pt?mâni as pute sa fac opera?ia în timpul acesta?în Suceava ) pentru ca eu am feti?a aici la ?coal? ?i nu pot sa stau foarte mult plecata.va Mul?umesc ?i a?tept r?spunsul dumneavoastr?.

  • Buna ziua,

   Pentru a va putea oferi cat mai multe detalii despre situatia dvs, cel mai indicat ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, semi-profil, profil si spate cu regiunea abdomenului si un nr de telefon pentru ca unul dintre medici sa va poata contacta.
   Daca spuneti ca aveti un surplus de piele la nivelul abdomenului , cel mai probabil ca este nevoie de mini-abdominoplastie sau abdominoplastie extinsa combinata cel mai probabil si cu liposuctie. De obicei aceasta combinatie este indicata pentru a obtine o silueta cat mai buna.
   Dupa ce vedem pozele veti primi toate detaliile legate de operatie , timpul de care aveti nevoie pentru a ramane in Romania si pana sa incepeti activitatea, analize, costuri, etc

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 31. Buna ziua mar interesa si pe mine operatia as vrea sa stiu cat costa daca se poate va multunesc

  • Buna ziua,

   Cel mai indicat ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu regiunea abdominala si un nr de telefon pentru ca unul dintre medici sa va poata contacta si sa va dea toate detaliile despre perioada pre, intra si postoperatorie.
   Costul unei abdominoplastii poate sa inceapa de la 1200 euro si poate sa ajunga la 4500 euro, in functie de ce este de facut pentru a se imbunatati silueta cat mai bine.

   Dr. Mihai Chertif

 32. Buna seara!
  As dori sa aflu daca LA 120 de kg as putea sa fac aceasta operatie . mentionez ca inainte vreau sa tin o dieta. Problema este ca abdomenul este foarte lasat datorita ingrasarilor SI slabirilor succesive de la 14 ani am avut aceste probleme(acum am 24). Daca m-ati putea ajuta cu UB sfat, va multumesc anticipated!

  • Buna ziua,

   Operatia de abdominoplastie este o interventie de remodelare a abdomenului, nu una pentru a slabi.
   Va recomand sa luati legatura cu un medic nutritionist si sa incerce sa va ajute sa slabiti cat mai mult, ca apoi cand decide ca e tot ce se poate din acel punct de vedere, sa efectuam corectia surplusului de grasime si piele a abdomenului.

   Va pot recomanda pe un prieten si colaborator al meu:
   Dr. Adrian Copcea
   Clinica Asteco
   Cluj-Napoca
   http://www.nutritionistcluj.ro

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Dr. Mihai Chertif

 33. Buna seara…sunt insarcinata a doua oara, dupa prima sarcina ramanand cu diastaza de drepti abdominali, md ginecolog mi-a spus ca ar putea in timpul cezarienei sa imi suprapuna muschii drepti si daca e nevoie sa imi aplice plasa pt hernie ombilicala….credeti ca e indicat sa fie facuta imediat dupa cezariana aceasta suprapunere sau sa astept sa isi revina tesuturile si abia apoi dupa perioada de reducere a uterului si a abdomenului postpartum sa efectuez aceasta interventie de abdominoplastie?multumesc…cu stima, luminita ani

  • Buna ziua,

   In primul rand nu stiu daca medicul ginecolog are asa experienta sa efectueze intarirea abdomenului prin aducerea muschilor drepti abdominali de fiecare parte pe linia mediana. Trebuie sa va ganditi ca trebuie sa ajunga prin incizia de la cezariana pana sus, la nivelul manubriului sternal, deoarece asa se intareste corect abdomenul , pentru ca daca se face sutura doar in portiunea subombilicala, veti avea o excrescenta deaspura ombilicului cand veti sta in picioare si din profil nu va arata bine. De asemenea, nu stiu daca ginecologul foloseste in fiecare zi si de aici si experienta sa in plase de subtitutie pentru intarirea peretelui abdominal dupa o hernie. Aceste aspecte sunt foarte importante si trebuie sa le stiti foarte bine inainte.
   Din experienta mea, eu nu cred ca medicul ginecolog va ajunge cu disectia pana la nivelul rebordului costal prin incizia de la cezariana, chiar daca este facuta doar 2 cm de o parte si de alta a liniei mediane, pentru a intari musculatura abdominala, si nu cred ca stie care e cel mai bun tip de sutura pentru asta, deoarece nu cred ca face asa ceva in fiecare zi.
   Consider ca sa se puna o plasa de subtitutie, probabil supra-aponevrotic dupa ce se efectueaza cura herniei ombilicale (spuneati ca aveti si hernie ombilicala pe langa diastaza de drepti), in acelasi timp cu scoaterea nou-nascutului, si cu o disectie asa inalta, plus cura herniei, nu este ceva ce eu as indica.
   Consider ca cel mai bine este ca dupa ce ati nascut, sa asteptati 1 an, timp in care abdomenul isi va reveni la o forma si structura finala, moment in care se va putea efectua cura herniei ombilicale, diastaza de drepti si eventual o abdominoplastie sau mini-abdominoplastie. As vrea sa va fac cunoscut faptul ca daca va trebui facuta abdominoplastie sau minio-abdominoplastie, fiind chirurgi plastici, nu folosim plase sintetice, iar in acest caz, putem folosi derm din lamboul cutaneo-grasos care oricum il inlaturam in cadrul acestei proceduri si pe care il putem folosi sa intarim peretele peste zona unde se repara hernia ombilicala.

   Sunt multe detalii de discutat si lamurit, de aceea va sfatuiesc, daca doriti sugestiile noastre, sa ne auzim telefonic sau sa veniti la o consultatie daca sunteti din Baia Mare sau din apropiere.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 34. dupa nastere am ramas cu vergeturi ff mari si un exces de piele desi au trecut 3 ani nu este vreo schimbare. m-ar interesa ( imi doresc)abdominoplastia nu sunt in tara momentam as vrea sa stiu si eu in pret cat mai exact,si din cate am vazut mai sus ar trebui sa trim poze p ce email mai exact? va multumesc

  • Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.

   Pentru a va da cat mai multe detalii despre situatia dvs, cel mai bine ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil impreuna cu un nr de telefon, pentru ca unul dintre medici sa va poata contacta dupa ce le interpreteaza. In felul acesta veti putea primi cat mai multe explicatii despre procedura si pretul.

   Dr. Mihai Chertif

 35. Buna ziua as dori sa fac o operatie de abdominoplastie si liposuctie in acelasi timp am ramas cu burta dupa nastere si am cateva kg in plus cateva mai multe.Ma intereseaza pretul si daca as putea sa va trimit cateva poze sa mi spuneti mai exact daca sr poate rezolva.multumesc anticipat

  • Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.

   Pentru a va da cat mai multe detalii despre situatia dvs, cel mai bine ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil impreuna cu un nr de telefon, pentru ca unul dintre medici sa va poata contacta dupa ce le interpreteaza. IN felul acesta veti putea primi cat mai multe explicatii despre procedura si pretul.

   Dr. Mihai Chertif

 36. Bun? ziua,am nevoie de aceasta opera?ie îns? vreau sa ?tiu dac? am opera?ie de cezariana o pot face?burta nu este foarte l?sat? dar am vergeturi,m-ar interesa ce fel de opera?ie îmi trebuie.Mul?umesc.

  • Buna ziua,

   Pentru a va putea da cat mai multe detalii despre situatia dvs, ar trebui sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu abdomenul si un nr de telefon pentru ca unul dintre medici sa va poata contacta pentru eventuale intrebari si totodata explicatii din partea noastra despre procedura.

   Dr. Mihai Chertif

 37. am ramas cu vergeturi f urate ,iar pielea imi atarna f rau la burta.daca va trimit fotografii imi puteti da un raspuns ce e de facut sau daca necesit o abdominoplastie???tin sa mentionez ca dupa nastere am slabi fff mult

  • Buna ziua dna Mihaela,

   De obicei, o data cu sarcina cand pielea de la nivelul abdomenului ajunge sa fie foarte expandata, si apoi cu nasterea si alaptarea, cand organismul sufera modificari considerabile si uneori ireversibile, apar aceste vergeturi, care semnifica ruperea si distructia completa sau partiala, dar ireversibila a fibrelor elastice din constitutia dermului. Din pacate nu prea exista tratamente remarcabile, care sa estompeze complet vergeturile, decat, chirurgical, daca se poate. Aici intra in discutie abdominoplastia, daca se indica si daca , o data cu ea se poate scapa si de vergeturile din etajul abdominal infraombilical.

   Daca ati slabit foarte mult dupa nastere, si piele din abdomenul inferior atarna sau este foarte flasca, atunci va puteti gandi la acest gen de operatie, dar pentru a va putea da cat mai multe detalii despre situatia dvs, cel mai bine ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil impreuna cu un nr de telefon pentru ca unul dintre medici sa va contacteze si sa va raspunda la intrebarile pe care le aveti.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

   • Buna zioa as putea sa va trimit poze sa vedeti despre ce este vorba? Am ramas cu vergeturi de la nastere si am asteptat sa imi treaca 3 ani si tot nu miau trecut Mar interesa pretul.Va multumesc !

    • Buna ziua,

     Emailul la care puteti trimite pozele este office@cosmedica.ro
     Incercati ca pozele sa fie cat mai clare, facute din fata, profil si spate.
     Dupa ce le evaluam, vom reveni cu mai multe detalii.

     Multumim

     Dr. Mihai Chertif

 38. Buna ziua,in urma nasterii am ramad cu vergeturi foarte urate pe abdomen(desii am luat 10 kg.in sarcina) iar pielea atarna putin…abdomenul meu arata ca un balon desumflat…am 28 ani si 62 de kg.m-ar interesa mai multe detalii ,nu locuiesc in Ro.momentan dar as apela la clinica dvs.Va rog sa imi spuneti si daca optez pentru abdominoplastie si decid ulterior sa am al 2lea copi pot exista probleme? Va multumesc!

  • Buna ziua,

   Multumim pentru mesaj.

   Vergeturile sunt niste complicatii ale expandarii tisulare relativ rapide, in care fibrele elastice din piele se intind si se rup. Acestea pot aparea in sarcina sau dupa episoade de acumulare in greutate intr-un timp relativ scurt, si mai ales la cei care si au predispozitie pentru ele. Exista creme speciale care se pot folosi pe perioada sarcinii, dar uneori, chiar si cu acestea, sunt persoane care dezvolta vergeturi foarte urate. Acstea sunt de mai multe grade si trebuie interpretate cu atentie. Tratamentele non-invazive pot sa dea rezultate doar in cazul celor incipiente, sau moderate, iar aceste efecte sunt doar de estompare. Daca sunt localizate in etajul abdominal subombilical si se poate discuta de o abdominoplastie extinsa, completa, atunci exista posibilitatea ca o data cu excesul care va disparea, sa dispara si vergeturile.

   Pentru a putea vedea care este situatia dvs, indicat ar fi sa ne trimiteti niste poze cat mai clare din fata si profil cu abdomenul, impreuna cu un nr de telefon pentru ca unul dintre medici sa va poata contacta si sa va ofere detaliile legate de ce putem face sau ce va recomandam.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 39. Am neaparat nevoie de aceasta operatie.Am 67 de ani .Nu e riscant la varsta mea?

  • Buna ziua,

   Operatia de abdominoplastie are rolul de a remodela abdomenul daca exista exces de tesut adipo-tegumentar in zona inferioara, dupa cure de slabire sau dupa nastere. Este o operatie de remodelare, nu una de slabit, iar de cele mai multe ori, o combinam cu liposuctia pentru a obtine un aspect estetic superior al abdomenului.
   Ea se poate face ca mini-abdominoplastie, abdominoplastie completa, abdominoplastie extensiva, abdominoplastie circumferentiala si/sau lipoabdominoplastie.
   Avand in vedere ca este o interventie de chirurgie estetica care dureaza de obicei in medie intre 2-4 ore, sunt multi parametri care trebuie verificati pentru a ne asigura ca totul decurge in zona de siguranta. La clinica Cosmedica siguranta pacientului este pe primul plan.
   Din punctul nostru de vedere, varsta nu este un impediment, daca pacientul nu are probleme de sanatate semnificative, iar orice mica problema este controlata corect.
   Pentru mai multe detalii despre situati dvs, puteti sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil impreuna cu un nr de telefon pentru ca unul dintre medici sa va poata contacta. In acest fel vom putea discuta toate aspectele pana sa veniti pentru o consultatie.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 40. Se poate face o operatie de lipoabdominoplastie la 14 ani?

  • Buna ziua,

   Operatia de lipoabdominoplastie este o interventie chirurgicala pentru remodelarea abdomenului prin aspiratia grasimii, excizia tesutului adipo-tegumentar in exces si intarirea musculaturii abdominale daca este cazul. Asadar, adbominoplastia combinata sau nu cu liposuctie, nu este o operatie de slabit.
   La varsta de 14 ani, nu se fac astfel de operatii, deoarece se pune in discutie un regim alimentar. Cate kg si ce inaltime are tanarul(a)? la aceasta varsta tonusul pielii este foarte ridicat, persoana este in crestere, iar excesul de tegument restant dupa procesul de slabire in greutate ar trebui sa existe doar in cazuri speciale, de obezitate morbida.

   Pentru orice alte detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Dr. Mihai Chertif

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.