Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Marirea sanilor

Procedura de marire sani se practica de catre chirurgul estetician persoanelor care nu sunt multumite de marimea sanilor si uneori de forma acestora.

operatie estetica marire sani Operatie estetica marire sani

Marirea sanilor cu implanturi mamare este cea mai solicitata operatie de chirurgie estetica si azi, dupa mai bine de 60 ani de cand a fost introdusa in lume. Modelul care ar reprezenta feminitatea la acest nivel este cu siguranta sanul voluptos, dar nu prea mare, dispus la o anumita inaltime pe torace si care sa iasa usor in evidenta la contactul vizual. De aceea numarul mare de femei care considera ca nu se incadreaza in acest model continua sa creasca chiar si in ziua de azi.  Din experienta noastra ideea de marime, nu doar in cazul sanilor, este relativa si totodata subiectiva. Cum hipotrofia sanilor ( sani mici cu dezvoltare congenitala redusa ) este mult mai des intalnita decat hipertrofia sanilor ( sani mari cu dezvoltare peste medie ) orice femeie care se incadreaza in prima varianta, poate intelege motivul pentru care aceasta operatie este asa de mult cautata. De fapt, insertia unui implant este printre putinele operatii codificate care daca este executata corespunzator de un chirurg estetician cu experienta, poate prezenta riscuri reduse de complicatii chiar si pe termen lung.

Implanturile mamare sunt o piesa foarte importanta din grupul procedurilor efectuate la nivelul sanilor.

Un implant mamar este o „proteza” artificiala care este folosita in scopul maririi sau reconstructiei sanilor unei femei. Acestea sunt de mai multe tipuri si dimensiuni, depinzand de suprafata ( netede vs rugoase vs nanotexturate ), forma ( rotunde vs anatomice vs ergonomice ), continut ( ser fiziologic vs gel coeziv- silicon ) si proiectie ( joasa vs moderata vs inalta vs ultra inalta ). Diametrul si proiectia implantului mamar dau marimea acestuia.

Din acest motiv, denumirea populara a acestor implanturi mamare este acea de „silicoane”, respectiv „operatie de silicoane”.

Candidatii ideali

Operatia de marirea sanilor se face doar dupa varsta de 18 ani, cand sanii au ajuns la maturitate, exceptia facand cazurile cand pacienta prezinta o hipoplazie/hipotrofie congenitala sau asimetrie mamara, situatii care necesita corectarea si la varste mai mici.

Este necesar ca pacientele sa nu prezinte probleme de sanatate care presupun boli cronice decompensate sau la care nu se poate intrerupe un tratament cronic ce poate astfel crea complicatii. De asemenea e bine ca pacienta sa nu se stie cu multiple forme de alergie la diferite substante sau excipienti, care astfel pot avea repercusiuni asupra  implantului pe termen scurt, mediu si lung.

Candidatul ideal este o femeie care indiferent de varsta, este fara afectiuni cronice sau daca exista sa fie minore, cu sani mici ( hipotrofie/ hipoplazie mamara), fara piele in exces care sa fie cazuta sau daca exista ar trebui sa fie de un grad minim, cu areole destul de bine centrate pe san deasupra santurilor inframamare , cu santuri ale sanilor la acelasi nivel, fara vergeturi si fara asimetrii ale toracelui.

Acestea sunt conditiile ideale, pe care din nefericire le intalnim foarte rar in practica noastra. Marea majoritate a pacientelor prezinta mici asimetrii de volum, de proiectie, de pozitie a areolei, de dispozitie a santurilor mamare si de modificari de dezvoltare si asezare a peretelui toracic. De cele mai multe ori acestea pot fi corectate printr-o operatie si o alegere corecta a implanturilor.

Inainte de operatie

Pentru inceput cel mai important pas pe care pacientele trebuie sa il parcurga este sa citeasca foarte multe despre aceasta operatie si apoi sa isi aleaga cel putin un chirurg estetician pe care sa il viziteze la o consultatie. Consultatia este cea mai importanta deoarece in cadrul acesteia va afla alte lucruri despre operatie si totodata isi va face o parere despre medic si clinica unde urmeaza sa se desfasoare operatia. In cadrul operatiei se vor discuta aspectele despre alegerea formei ( implant de silicon rotund sau anatomic ) si marimii implantului, cum trebuie procedat inainte de operatie si dupa aceasta, cu perioada de recuperare si controalele necesare, si complicatiile care pot aparea.

Operatia necesita un set de analize de sange, de urina si o ecografie mamara.

Dupa consultatie recomandam o perioada de pregatire pentru operatie care presupune un set de analize de sange si urina si ecografia mamara. De asemenea instruim fiecare pacienta sa dezinfecteze cu o solutie antiseptica pielea de la gat pana la ombilic cu 3-5 zile inainte de operatie, in cadrul dusului zilnic si epileze axila nu mai tarziu de 48 ore inainte de operatie. In ziua operatiei pacienta nu are voie sa consume alimente sau lichide si dupa prezentarea in clinica se completeaza consimtamantul informat si apoi se efectueaza un desen preoperator cu un marker de piele care ne va ajuta in plasarea locului exact al inciziei si cu disectia propriu-zisa.

Anestezia  pentru operatia de marirea sanilor cu implanturi este generala, pacienta avand un confort maxim. Aceasta incepe printr-o medicatie in urma careia se obtine o stare foarte relaxanta, eliminandu-se complet anxietatea si ideea de operatie propriu-zisa.

Operatia de marire a sanilor cu implanturi

Operatia incepe printr-o dezinfectie riguroasa a tegumentului, asezarea campurilor de izolare sterile si acoperirea areolelor cu protectii speciale pentru a obtine o zona  operatorie complet decontaminata  si apoi presupune insertia unui implant de silicon printr-o incizie sub san sau in jurul areolei ( nu consideram ca abordul prin interiorul axilei este facil pentru pacienta pe termen lung si de asemenea acesta prezinta riscuri uneori destul de mari ) , dupa crearea unui buzunar deasupra muschiului ( sub glanda mamara sau sub fascia muschiului pectoral) sau sub muschiul pectoral. Acest buzunar va fi spalat cu solutii antiseptice speciale inainte de a primi implantul care nu a fost atins cu manusile, el fiind introdus prin intermediul unei pungi sterile. Operatia de finalizeaza prin sutura in straturi a planurilor pielii si tesuturilor profunde, cu fire care se topesc de la sine. Durata operatiei este intre 1 si 2 ore, in functie de particularitatea fiecarei paciente si tehnica aleasa.

Exista 3 aborduri care se practica pentru insertia implanturilor mamare:

 • Submamar – este cel mai des folosit; confera cel mai bun acces si lasa o cicatrice cu aspect cosmetic foarte bun;
 • Periareolar – avantajul poate fi printr-o cicatrice cu un rezultat cosmetic bun, dar abordul acesta traumatizeaza din punctul nostru de vedere tesutul glandular mamar, care poate duce astfel la infectii si alte complicatii de temut pe termen lung;
 • Axilar – al carui dezavantaj va consta intr-o posibila asimetrie mamara notabila si riscul ca implanturile sa migreze spre clavicula, in special datorita contractiei musculaturii daca sunt inserate sub muschiul pectoral ( animatie )

Exista 3 zone principale in care implanturile pot fi inserate:

 • Submuscular complet – implantul va fi introdus sub muschiul pectoral mare si deasupra rebordului costal;
 • Submuscular partial ( dual-plane )– implantul va fi introdus intre cei 2 muschi pectorali;
 • Subglandular – intre glanda mamara si  fascia muschiului pectoral mare.
 • Subfascial- deasupra muschiului, dar imediat sub membrana care il acopera.

Dupa parerea noastra nu exista o tehnica perfecta care sa se potriveasca pentru fiecare pacienta, deoarece totul depinde de starea tesuturilor sanului, de activitatea pacientei postoperatorii, de conformatia toracelui, si nu in ultimul rand, ….. de dorinta pacientei.

Clinica noastra prefera de cele mai multe ori procedeul dual-plane, deoarece polul superior al implantului va fi mascat destul de bine de grosimea muschiului si totodata presiunea pe portiunea inferioara a implantului va fi scazuta de relaxarea tesuturilor moi care il vor acoperi fara a crea astfel tensiune pe el. De asemenea, pentru pacientele cu un tesut destul de tonic al polului superior si care presteaza activitati fizice mari cu bratele, preferam abordul subfascial.

Radiochirurgia prin tehnica radiofrecventei Ellman 4.0 MHz de ultima generatie de care dispunem ne permite o disectie atraumatica , cu o hemostaza prospectiva ( nu curge sange aproape deloc ) si cu o durere postoperatorie mult mai redusa decat in cazurile in care disectia se facea cu degetul sau cu electrochirurgia clasica ( cauterizare )

Dupa operatie

Postoperator pacienta pe perioada internarii va fi monitorizata permanent, primind calmante si antibiotice conform protocolului clinicii, pe perioada primelor 24h. La 1 zi postoperator pacienta se externeaza urmand sa vina la controale pe o perioada de 12-14 zile pentru a marca evolutia in prima etapa a vindecarii. Imediat dupa operatie pacienta primeste o bustiera speciala care va compresiona usor sanii, pentru a scadea edemul si a mentine implanturile cat mai fixe. Aceasta bustiera trebuie purtata de obicei pe o perioada de minim 2 luni postoperator.

Fiecare pacienta este instruita sa nu faca un anumit tip de efort pentru o perioada de timp, in functie de tipul implantului, zona unde a fost inserat si felul in care aceasta isi desfasoara activitatea uzual. Controalele ulterioare pe termen lung se fac la 1 luna, 3 luni, 6 luni, 12 luni si apoi anual, completate de ecografia mamara care se recomanda a se face anual. De asemenea recomandam ca si controale specifice pentru glanda mamara doar RMN-urile, mamografiile ramanand sa fie facute doar in cazuri exceptionale, datorita riscului de a se rupe implantul.

Firul de la suprafata este resorbabil si nu trebuie inlaturat deoarece se topeste de la sine.

Complicatii si riscuri

Chiar daca in ultimii ani tehnologia de fabricare si pregatire a implanturilor asociata cu tehnicile chirurgicale s-au dezvoltat considerabil, e bine sa o consideram o operatie foarte serioasa care poate avea riscuri destul de mari daca nu este adresata corespunzator si de catre un chirurg cu experienta in acest domeniu. E bine sa nu uitati ca avand in vedere ca se foloseste o proteza, complicatiile pot fi datorate atat operatiei ( tehnicii ) cat si implantului. De asemenea trebuie stiut faptul ca aceasta operatie va necesita obligatoriu inca cel putin una, deoarece implanturile trebuie schimbate dupa un anumit numar de ani, sau in cazul aparitiei unei complicatii, operatia poate necesita o revizie.

Complicatiile sunt cele de ordin general care pot aparea la fel de bine si in cazul altor operatii, pot fi legat direct de implant, sau de aspectul estetic al sanilor obtinut dupa operatie.

Complicatiile de ordin general care se pot intalni si in cazul altor operatii sunt hematomul (acumulare de sange in exces in acel buzunar pe langa implant, care necesita reinterventie), serom (acumulare de limfa in exces datorita lezarii indirecte a vaselor limfatice si a grasimii – care uneori poate fi rezolvat conservator sau poate sa necesite punctie sau reinterventie), durere cronica ( se intampla destul de rar si de obicei cedeaza de la sine dupa cateva luni ), cicatrizare defectuoasa (rar, de obicei cicatricile arata foarte bine, fara a iesi in evidenta), vergeturi ( datorate expandarii rapide a pielii, in special cand se folosesc implanturi foarte mari ), infectie  ( rar ). Cele care sunt legate de implant si pot aparea, sunt asimetria de volum sau de pozitie ( de obicei nici inainte de operatie sanii nu sunt simetrici, de aceea e posibil ca in ciuda calculului si a alegerii diferite a implanturilor nici dupa operatie sa nu fie perfect simetrici), ruptura implantului  ( destul de rar se intampla, dar chiar daca apare, gelul coeziv este inofensiv si compania producatoare acopera costurile noului implant ), rippling  ( in polul inferior pielea ajunge sa faca pliuri peste implant datorita cudarii acestuia si astfel se simte la palpare- apare datorita unui implant mare, daca pacienta a slabit foarte mult, sau dupa multi ani de la implantare, cand pielea s-a intins foarte mult ), animatie ( cand implantul este pus sub muschi si acesta nu a fost disecat corespunzator astfel incat atunci cand pacienta incorda bratele implanturile urca temporar spre clavicula- necesita reinterventie daca situatia nu se imbunatateste o data cu trecerea timpului sau daca pacienta este deranjata de acest aspect ), double-bubble ( cand polul inferior nu a fost disecat corespunzator si implantul a fost inserat submuscular- necesita reinterventie), sindromul de tip „waterfall”- cascada  ( cand implantul ramane mai sus decat tesutul glandular si o parte din piele care vor cobori peste acesta- se intampla de obicei la pacientele implantate de mai multi ani care au alaptat sau care au slabit- necesita reinterventie ).

Toate aceste complicatii pot fi prevenite sau cel putin pot fi amintite ca pot sa apara in anumite cazuri. De aceea e bine ca pacienta sa primeasca toate informatiile despre acestea, mai ales daca una sau mai multe pot aparea datorita unor conditii pre-existente ale sanilor.

Singura complicatie care nu poate fi prevenita in totalitate, sau cel putin pentru care inca in lume nu s-a descoperit o modalitate de a o preveni este contractura capsulara ( retractia capsulara ). Se considera ca micro-infectia, scaderea imunitatii sau plurialergiile pot declansa biofilmul (o cantitate microscopica de germeni ) care se fixeaza pe implant, si la un moment dat capsula implantului isi modifica structura devenind patologica.

Aceasta este o reactie de respingere a implantului de catre organism. Felul in care acesta face acest lucru este ca incearca sa izoleze implantul de restul corpului, modificand structura capsulei care in mod normal se formeaza in primele 3 luni postoperator, la fiecare pacienta. O data cu aparitia biofilmului in cantitate uneori destul mare, organismul recunoaste implantul ca fiind un corp strain si incearca sa-l izoleze si sa-l elimine. Pentru aceasta, capsula normala din jurul sau devine una patologica. Aceasta entitate poarta numele de sindrom sau boala Baker, care se imparte in 4 grade, in functie de felul cum se manifesta capsula din jurul implantului. Aceasta conditie debuteaza uneori lent, momentul care poate aduce pacienta inapoi la medic putand sa apara dupa ani de zile, dar intotdeauna necesita reinterventie. Aceasta consta in inlaturarea completa a capsulei si daca situatia locala o permite, reinsertia implantului initial sau a altui implant.Avand in vedere tehnologia implanturilor fabricate in ultimii ani peste 10 ani, e bine sa stiti ca aceasta complicatie este sub 1%. Aceasta inseamna un risc foarte scazut.

Ca un scurt istoric pentru a intelege mai bine si ultima complicatie despre care e necesar sa amintim: la inceput, implanturile au fost umplute cu ser fiziologic si carcasa lor era neteda. Apoi au aparut implanturile cu gel coeziv, dar tot cu carcasa neteda. In aceste cazuri, rata de contractura capsulara era de aproape 40%  pentru unele implanturi. Incepand cu anii ’90, companiile au inceput sa dezvolte implanturile cu carcasa rugoasa ( texturata ) si rata de contractura capsulara a scazut foarte mult, pana in jur de 2%. Dar, deoarece nimic nu e perfect pe lumea asta, au inceput sa apara in lume si sa fie dovedite, primele cazuri de limfom cu celule anaplastice ( un tip de cancer limfatic ). Pana in acest moment s-a demonstrat ca acest tip de cancer ar fi legat de structura carcasei implantului. Din punct de vedere clinic, pacienta nu are nici o durere, nici un disconfort, doar ca observa ca unul dintre sani s-a marit de volum, inexplicabil. Aceasta crestere in volum ar fi data de aparitia in buzunarul din jurul implantului a unui lichid care poate avea celule anaplastice care apartin acestui tip de limfom. Pacientele care s-au prezentat la timp si au fost diagnosticate corect, au facut tratament si prognosticul de supravietuire este foarte bun. Din pacate au fost si unele care au decedat deoarece nu s-au prezentat la timp deoarece nu au dat importanta acestei modificari. Concluzia a fost ca suprafata implantului care a fost inserat de multi ani ( in medie de peste 8-10 ani ) datorita frictiunii intre el si capsula sa, au modificat structura histologica a capsulei, provocand aparitia acestei afectiuni. Daca multi ani am folosit implanturi texturate, din momentul in care a aparut aceasta confirmare , am hotarat sa incepem sa folosim implanturi de generatie noua, cu suprafata nano-texturata, care nu vor produce cu nici un procent in plus contractura capsulara, vor avea un risc foarte scazut de serom si totodata gradul de frictiune intre el si capsula sa va fi asemenea unui implant neted.

 

Recomandarea clinicii COSMEDICA:

La final, ca o concluzie, Clinica Cosmedica recomanda implanturi cu gel coeziv, cu suprafata nano-texturata si forma ergonomica, inserate subfascial sau partial sub muschiul pectoral ( tehnica dual-plane ), prin abord submamar.

Preturi implanturi mamare:

La clinica Cosmedica tariful pentru operatia de marirea sanilor cu implanturi  este 2700 -3000 euro cu totul inclus pana la vindecare

Exista posibilitatea procedura de marire a sanilor sa fie ajutata de tratamentul cu celule stem autologe (proprii) prin imbibarea buzunarului disecat care va gazdui implantul, cu gel plachetar, obtinut prin recoltarea sangelui propriu. Procedura presupune recoltarea si centrifugarea prin metode speciale a sangelui din plica cotului pentru obtinerea plasmei bogate in trombocite ( PRP ) care apoi prin alta tehnica se recombina in gel plachetar cu care apoi se stropesc peretii buzunarului implantului. Sangerarea, echimozele, durerile, edemul sau inflamatia sunt mult mai reduse decat in mod normal.

Galerie foto:

Marirea sanilor, imagini inainte si dupa operatie:

Operatie estetica de marire sani

Operatie estetica de marire sani

Chirurgie plastica: marire de sani

Chirurgie plastica: marire de sani

sani chirurgie plastica

Chirurgie plastica: cresterea sanilor in volum, imagini inainte si dupa

Marire de sani chirurgie estetica

Cresterea sanilor: chirurgie estetica Baia Mare Romania

Chirurgie plastica: marirea sanilor

Marirea sanilor cu implanturi mamare

Clinica marire sani Romania

Marirea sanilor cu grasime proprie in Romania: inainte si dupa operatie

marire sani inainte

marire sani inainte

 

marire sani, imagine dupa

marire sani, imagine dupa

 

imagine sani fara implanturi mamare

imagine sani fara implanturi mamare

imagine sani cu implanturi mamare

imagine sani cu implanturi mamare

 

sani mici, inainte de marire cu implant

sani mici, inainte de marire cu implant

sani mai mari cu implanturi

sani mai mari cu implanturi

foto femeie sani inainte de operatia estetica de marire

sani inainte de operatia estetica de marire

foto sani dupa de operatia estetica de marire sani cu implanturi mamare

foto sani dupa de operatia estetica de marire sani cu implanturi mamare

 

79 Comentarii
 1. Buna ziua, as dorii o programare la chirurgie mamara cu implant silicon in luna August, se poate ?

  • Buna ziua,

   Va multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.
   Pentru ca medicii nostri sa va poata oferi cat mai multe detalii despre situatia dvs particulara va recomandam sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil stanga si dreapta, de la 1m distanta, pe un fundal mai inchis la culoare (perete/perdea) astfel incat sa se inteleaga cat mai bine legatura cu realitatea impreuna cu cateva date despre dvs (varsta, adresa,telefon de contact, inaltime, greutate, ocupatie, istoric de boli/tratamente/operatii/spitalizari/alergii etc) la office@cosmedica.ro si dupa ce vor fi evaluate veti primi un raspuns cu sugestia noastra. Daca va fi nevoie de o discutie mai ampla sau de anumite precizari speciale, puteti fi contactat/a de unul dintre medicii nostri chiar inainte de a veni la o consultatie pentru a fi cat mai bine informat/a cu privire la conditia dvs.
   Trebuie sa stiti ca pozele pot distorsiona intr-o oarecare masura realitatea, asa ca e bine sa intelegeti ca acestea doar pot sa ne orienteze cu privire la solicitarea dvs si astfel nu pot inlocui consultatia. Daca e nevoie de mentiuni cu privire la acest lucru, medicul vi le poate explica telefonic.

   Multumim

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176
   +40-753042234

 2. Bun?!
  Doresc ?i eu o interven?ie la d-voastr? pentru m?rirea sânilor.Eu mai am o opera?ie tot la d-voastr? în clinic? ?i când am fost 100% convins? c? voi face pasul ?sta,am ?tiut din prima secund? c? v? voi realege!V? voi recomanda mereu!Profesionalism ?i ni?te domni!Ca s? nu mai zicem de condi?iile de nota 10 din clinic?.
  V? mul?umesc înc? odat? pentru ajutorul de atunci.
  Acum am doar o întrebare…Doresc ?i eu implanturi cu gel coeziv,tip lacrim?…Îmi pute?i spune un pre? ?i care ar fi durata opera?ie ?i dup? recuperarea?Eu locuind în afara ??rii am nevoie s? ?tiu cât a? putea lipsi de aici.
  V? mul?umesc anticipat.

  • Buna ziua dna Oana,

   Multumim pentru aprecieri si ne bucuram ca ati ales sa apelati in continuare la serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii va recomandam sa ne trimiteti un set de poze din fata si profil cu regiunea sanilor impreuna cu cateva date despre dvs (varsta, adresa, ocupatie, inaltime si greutate, istoric de boli/afectiuni/operatii/tratamente/spitalizari/alergii etc ). Daca aveti o preferinta la un anumit medic, ne puteti confirma pentru a sti cui sa directionam imaginile.

   In acest moment clinica Cosmedica foloseste doar implanturile Motiva care sunt cele mai fiabile de pe piata. Puteti citi mai multe despre ele. Aveti posibilitatea aici sa optati pentru varianta de Ergonomix deoarece medicii nostri le recomanda de cele mai multe ori. Sunt de generatie noua si ofera o proiectie foarte naturala.

   Multumim

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176

 3. Buna ziua! Ma numesc cristina si sunt stabilita in anglia dar in luna decembrie am sa merg in concediu in baia mare pentru 3 saptamani. Vreau si eu sa stiu dak este posibil sa beneficiez de o operatie la sani pentru ca am sanii asimetrici si cam cat m-ar costa, si dak as putea sa ma operez la ambii sani pt o forma frumoasa. Multumesc!

  • Buna ziua dna Cristina,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu regiunea sanilor. Dupa ce le evaluam vom reveni cu sugestia noastra.

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-753042234

 4. Buna ziua, as dori sa stiu cat costa o sedinta de marire sani cu grasime proprie si approximative cu cat ar creste dupa. Mentionez ca port cupa A. As putea ajunge la B dupa o singura sedinta? Va multumesc

  • Buna ziua dna Adriana,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu regiunea sanilor si din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului pentru a vedea de ce strat de grasime dispuneti. In principiu dintr-o singura sedinta, daca este suficienta cantitate de grasime, ar trebui sa putem creste proiectia cu o cupa fata de starea preoperatorie.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-753042234

 5. Buna seara,puteti va rog sa imi spuneti cat ar costa o interventie de marire sani cu grasime proprie.Va multumesc.

  • Buna ziua dna Mihaela,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului si din fata si profil cu regiunea sanilor. In felul acesta vom putea vedea daca sunteti o candidata buna pentru aceasta procedura. Conditiile obligatorii presupun posibilitatea recoltarii unei cantitati de grasime consistente si de calitate de pe abdomen sau coapse si cel mai important, sanii sa fie mici sau relativ mici si fermi, fara existenta unei ptoze considerabile.

   Costul acestei proceduri este intre 2500 si 3000 euro, cu totul inclus.

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 6. Buna ziua.As if interesat? de m?rirea sânilor cu implant de Silicon ?i de o liposuc?ie abdominala, ?in sa precizez ca am doua na?teri.As fi interesat? sa ?tiu care ar fi pre?ul aproximativ, dac? opera?iile se efectueaz? an Baia Mare pt ca eu as dori sa vin an vacan?a anul viitor an luna Iulie pt a r?mâne o luna ?i as vrea sa ?tiu dac? e posibil an perioada aceasta sa fac ambele opera?ii.Va rog mult un r?spuns ?i dac? se poate chiar de acum o programare.Multumesc.

  • Buna ziua dna Andrada,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, profil si spate cu regiunea abdominala si a feselor si din fata si profil cu regiunea sanilor. Dupa ce le evaluam o sa revenim cu sugestia noastra legata de fiecare in parte si ce presupune.

   Dr. Mihai Chertif

 7. Buna ziua .
  In luna Noiembrie as dori sa va vizitez pentru ca imi doresc implanturi mamare , eu sunt din Deva si nu Mi-ar fi confortabil sa fac mai multe drumuri , va pot deranja cu un telefon luna viitoare ? Chiar doresc o programare . Va multumesc o zi frumoasa !

  • Buna ziua dna Codruta,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu sanii pentru a vedea daca va pretati bine pentru aceasta, impreuna cu un nr de telefon pentru a va putea contacta in vederea explicatiilor despre operatie.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 8. Buna ziua,
  Va rog sa imi spuneti daca lucrati cu implanturi mamare de 1000-1200 cc as fi interesata sa achizitionez o pereche si sa beneficiez de procedura la clinica dumneavoastra.
  Multumesc.

 9. Buna seara .am 37 ani 2 copii cezariana si sani mici aproape ca nu se mai vad…as dori sa stiu cat m.ar costa o marire de sani cu implanturi….ma tot uit pe clinici si vad niste preturi exagerate pt femeile care au nevoie de o astfel de operatie

  • Buna ziua dna Steluta,

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu regiunea toracica si unul dintre medici va reveni cu explicatiile despre sugestia oferita.

   Multumim

   Clinica Cosmedica

 10. Doresc aceast? opera?ie de m?rire a sânilor,unde anume e clinica dv ?i care sunt procedurile?

  • Buna ziua,

   Clinica Cosmedica se afla in Baia Mare.

   Pentru a va putea oferi mai multe detalii, puteti sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil facute de la 1,5 m distanta si un nr de telefon pentru a va putea contacta. In acest fel o sa va pot explica procedura mult mai usor.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 11. Buna ziua,as dori si eu sa stiu daca marimea implanturilor influenteaza si pretul si daca vergeturile de pe sani pot fi inlaturate ? Multumesc anticipat.

  • Buna ziua,

   Costul nu este modificat in functie de marimea implantului. Acesta se poate stabili in urma unor poze cat mai clare (fata si profil facute de la 1,5m distanta) sau in urma unei consultatii.
   Daca aveti vergeturi in acest moment, e foarte important sa stiti ca o expandare a pielii data de un implant, mai ales daca este destul de mare, va intensifica vergeturile.

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Dr. Mihai Chertif

 12. Buna ziua, as dori sa stiu care este aproximativ, timpul necesar, de la prima visita, la obtinerea rezultatelor analizelor necesare interventiei, pana la operativa in sine. Asta pentru a ma putea organiza cu timpu, dat fiind ca ma gasesc in strainatate. Multumesc anticipat

  • Buna ziua,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru inceput am dori sa vedem daca sunteti o candidata buna pentru marirea sanilor si astfel avem nevoie de un set de poze cat mai clare din fata si profil cu regiunea toracica, de la 1m distanta.

   Dupa ce ajungeti la consultatie, putem efectua interventia in decurs de 1-2 zile, timp in care se pot face analizele de sange, urina, ecografia si a se comanda implanturile daca nu sunt in stocul clinicii.

   Pentru alte detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 13. Buna ziua, cat timp trebuie sa astepti ca sa poti zbura cu avionul dupa interventie? Locuiesc in Canada si nu prea pot sa petrec mult timp in Romania.

  • Buna ziua dna Andreea,

   Depinde totul pana la urma de cate zile veti putea beneficia deoarece zborul cu avionul nu va fi o problema, dar ar fi indicat sa va putem vedea la 10-14 zile postoperator pentru a putea marca prima etapa a vindecarii. Chiar daca operatia de marire a sanilor cu implanturi a devenit uneori o operatie de weekend, recomandarea noastra pentru pacientii de departe este de a ramane langa noi pentru a veni la controale pana se atinge aceasta perioada.

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Dr. Mihai Chertif

 14. Bun? ziua!as putea avea,va rog,lista cu analizele obligatorii preliminare interven?iei de m?rire a sânilor astfel încât locuiesc în afara tarii ?i as vrea sa le fac aici pentru a economisi timp!?i totodat? voiam sa ?tiu disponibilitatea domnului doctor în luna mai,asta bineîn?eles dac? se poate prin e-mail sau necesita contactare telefonic?

  • Buna ziua,

   Luna mai, imediat dupa Sarbatorile Pascale este o perioada buna pentru a programa operatia.
   Analizele de care aveti nevoie sunt:
   – Hemoleucograma completa
   – Coagulograma completa
   – VSH, PCR
   – Glicemie, TGO,TGP, uree, creatinina
   – AgHbS, Anti-HCV, Anti-HIV
   – examen sumar de urina
   – urocultura
   – ecografie mamara

   E important sa va faceti programare la laboratorul unde urmeaza sa mergeti pentru analize si sa ii intrebati protocolul de recoltare a urinii deoarece e important.

   Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta la 0040753042234

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 15. Buna seara! A? putea sa imi maresc sanii la 15 ani, avand in vedere ca am 15 ani si sufar de sindromul Poland?

  • Buna ziua,

   Pentru mai multe detalii va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu ambii sani, pentru a vedea cum se prezinta situatia.
   Daca este intr-adevar sindrom Poland, procedura care se face in prima faza este o expandare tisulara si apoi implant mamar. E importanta de inteles si de vazut cat mai creste si dezvolta sanul contralateral, deoarece implantul va trebui sa substituie aproximativ aceeasi marime.

   Sunt multe de explicat, dar in principiu se poate face.

   Dr. Mihai Chertif

 16. Buna ziua as dori niste lamuriri in legatura cu marirea sanilor cu grasime proprie avand in vedere declaratiile unor medici din romania care fac aveste procedeu dar spun ca in cura de 2 ani sanii se reduc la jumatate si ca grasimea respectiva poate cauza cancer..reusiti sa imi dati si dumneavoastra un raspuns?

  • Buna ziua,

   Din experienta mea de pana acum cu injectarea de grasime, as putea sa va spun ca intr-adevar o parte din grasimea injectata la fiecare sedinta se va pierde datorita insuficientei posibilitatilor de vascularizatie. Grasimea se obtine prin liposuctie , apoi poate fi procesata prin centrifugare pentru a se elimina uleiul si sangele care se afla pe langa ea. Ulterior prin acest proces se obtine grasime pura care poate fi injectata in tesutul dorit.
   La nivelul sanilor grasimea se injecteaza submuscular, intramuscular, subfascial si subcutanat.
   Personal nu sunt de acord cu ce scriati dvs. Procedeul de liposuctie pe care il facem este bazat pe liposuctia asistata cu jet de apa, iar procesarea prin centrifugare o facem printr-o tehnica standard, care este sau poate fi la indemana oricarui chirurg plastic care injecteaza grasime sau are experienta in medicina regenerativa. Asadar, pacientele noastre ne-au raportat ca o data cu trecerea timpului daca s-au ingrasat, au observat ca si grasimea de la sani a crescut o data cu cresterea in greutate si depunerea acesteia in alte zone. Mitul ca grasimea se va pierde de-a lungul timpului este destul de improbabil daca dvs nu tineti diete serioase pentru a slabi.
   Deci dupa o astfel de procedura daca nu faceti ceva special sa slabiti, nu ar trebui sa aveti probleme.
   Al doilea aspect cum ca grasimea poat provoca cancer este iarasi ceva nedemonstrat inca in lume. Legat de aceasta este un aspect pe care personal il consider obligatoriu pentru orice pacient, si anume ca preoperator sa se faca un RMN de catre acelasi medic radiolog pe care pacientul il va alege pe viitor ca medic care sa interpreteze urmatoarele RMN-uri pentru profilaxia tumorilor de san. Chiar daca se face centrifugarea grasimii pentru a se elimina uleiul, tot va mai ramane o cantitate infima de ulei care se poate conglomera si poate sa creeze anumite chisturi uleioase care pe explorarile ulterioare (RMN, Mamografie) pot sa apara sub forma de tumori multiple si medicul daca nu stie ce s-a facut si ca acelea sunt de fapt niste chisturi uleioase le poate interpreta ca niste metastaze.

   Atata vreme cat procedura se face tehnic in planurile corecte si se face un RMN preoperator si apoi cate unul anual, daca pacienta nu prezinta contraindicatie si doreste transferul de grasime, atunci nu ar trebui sa apara probleme de acest gen.

   Pentru mai multe detalii care includ complicatiile care pot aparea, care pot sa tina de orice alta procedura sau daca sunteti interesata de serviciile noastre, nu ezitati sa ne contactati

   Dr. Mihai Chertif

   • As dori o m?rire de sâni cu gr?sime proprie si m?rirea feselor tot cu gr?sime .

    • Buna ziua,

     Pentru a va putea oferi mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu sanii si din fata, profil si spate cu regiunea abdomenului si feselor, impreuna cu un nr de telefon pentru a va putea contacta.

     Aceste 2 proceduri, marirea sanilor si feselor cu grasime, fac parte din procedeele de medicina regenerativa care inseamna chirurgie fara operatie.
     Procedura presupune liposuctie cu jet de apa, recoltarea grasimii intr-un colector steril care trece printr-un filtru inainte de a ajunge in colector si injectarea acesteia printr-o tehnica anume cu niste canule speciale la nivelul tesutului dorit: fata, san, fese, maini, etc..
     Se fac doar niste mici intepaturi pe unde vor intra canulele sa aspire grasimea si unele pe unde se va infiltra grasimea.

     Puteti citi mai multe la sectiunea Medicina Regenerativa din cadrul procedurilor.

     Multumim

     Dr. Mihai Chertif

 17. Buna ziua! Am 15 ani si sufar de simdromul Poland. Am citit mai sus ca as putea face operatia inainte de a implini 18 ani, e adevarat? Daca da, cam cat ar costa aceasta inerventie deoarece am citit si pe ale bloguri ca daca as face interventia la o clinca de stat ar fi gratuita.
  Multumesc si o zi buna!

  • Buna ziua,

   Daca doriti sa faceti interventia gratuita, cel mai indicat ar fi sa va indreptati catre o clinica de stat.
   Ar trebui sa stiti ca in principiu pentru sindormul Poland ca si tratament se foloseste un expander intern care se monteaza printr-o incizie periareolara sau submamara care apoi vine umflat cu ser fiziologic o perioada de 2-3 luni, pentru ca ulterior sub tesutul expandat sa se puna un implant cu gel coeziv. Pentru ambele operatii, atat expanderul cat si implantul au un cost care nu stiu daca este decontat de stat.

   La noi costul primei interventii este undeva in jur de 1000 euro care cuprinde expanderul, operatia si controalele ulterioare. Pentru operatia de inserarea a implantului costul este cam la fel.

   Pentru mai multe detalii, daca sunteti interesata de serviciile noastre, va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil pentru a putea vedea in mare despre ce e vorba.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 18. M-a intereseaz? cât costa un implant va multumesc

  • Buna ziua,

   Costul pentru o interventie de marirea sanilor este intre 2300-2500 pentru o procedura standard cu totul inclus (operatie, anestezie, cazare 1 zi, corset, pansamente, tratamente, controale) pana la vindecare.

   Pentru mai multe detalii, cel mai indicat ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil impreuna cu un nr de telefon pentru a putea fi contactata de unul dintre medici.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 19. Buna ziua.Am si eu o intrebare.Cat dureaza recuperarea dupa marirea sanilor cu injectare de grasime?Adica dupa cat timp pot sa imi reiau activitatile zilnice?Va multumesc

  • Buna ziua,

   Depinde foarte mult de ce fel de activitati vorbim.
   In principiu daca nu sunteti angajata intr-un efort fizic mare zilnic, perioada de recuperare este minim 2 saptamani. Dupa aceasta perioada se poate reveni la activitatea zilnic uzuala daca nu implica efort excesiv.
   Daca vorbim de efort fizic ridicat, atunci e bine sa asteptati minim 2 saptamani, in functie de situatia particulara.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 20. Buna seara! Am 15 ani si am sindromul Poland. Desigur,ca ma complexeaz? acest lucru. Am doar o singura întrebare, la câ?i ani as putea face o opera?ie de reconstruc?ie? Si daca da, m-am documentat si am aflat ca in loc de proteza mamar?,se poate sa se ia din alte p?r?i ale corpului, cum ar fi burta sau picioare ori bra?e.
  Mul?umesc!

  • Buna ziua,

   In principiu ar trebui sa vedem in ce grad ar fi incadrat sindromul Poland pe care il aveti. Adica sa vedem daca muschiul pectoral este prezent si cat de bine este reprezentat. Sunt situatii in care pentru un sindrom Poland se poate folosi doar un implant mamar definitiv. In schimb, daca tesuturile trebuie expandate, se poate folosi un expander intern sau o procedura de expandare externa, care pot fi combinate si cu injectare de grasime proprie.
   Totul e sa va putem examina si sa si primiti explicatiile legate de procedura pe care v-o propunem.

   Daca sunteti de departe, puteti sa ne trimiteti in prima faza un set de poze cat mai clare din fata si profil (stanga, dreapta) cu sanii si vom reveni cu un raspuns dupa ce le evaluam.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 21. Buna ziua! As dori sa programez o consultatie la clinica cosmedica. Daca se poate in periada, dintre 19 august si 03 septembrie. Perioada cand ma intorc in tara. Va multumesc anticipat.

  • Buna ziua,

   Va rog sa ne confirmati data exacta cand puteti ajunge pentru consultatie.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

   • As putea sa vin pe data de 20 august. Va multumesc!

    • Buna ziua,

     Nu mai stiu daca ne-ati trimis poze pe care sa le fi vizualizat si sa va spunem ce putem face, dar ideea e ca daca vorbim de marirea sanilor cu implanturi, atunci ar fi bine sa luam legatura telefonic pentru a va putea da mai multe detalii.

     Dr. Mihai Chertif

 22. Buna ziua.Cat costa consultatia?Sunt Interesata de o marire de sani.Multumesc

  • Buna ziua,

   O consultatie de chirurgie estetica la Clinica Cosmedica este 100 RON.

   Multumim

   Clinica Cosmedica

 23. Buna …am si eu o intrebare in iulie am concediu toata luna si as vrea sa imi pun implanturi dar sa si imi repar cateva carii …se poate in acelasi timp facute amandoua sau afecteaza ? Multumesc

  • Si am uitat sa precizez daca aveti clinica in tg mures ?

  • Buna ziua,

   Nu va indicam sa facem operatia de marire a sanilor cu implanturi mamare in timp ce faceti lucrari dentare, deoarece o data cu acestea se produce o bacteriemie destul de serioasa in organism, si de aici poate rezulta o infectie si la nivelul implantului. Nu suntem de acord cu asa ceva.
   Va recomand sa le efectuati pe cele de la dinti in prima faza si ulterior, dupa 3 luni, cand nu sunt focare active la acel nivel, putem sa punem implanturile.

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Dr. Mihai Chertif

 24. as vrea sa fac o programare la dumneavoastra cat mai curand posibil pentru ridicarea sanilor si implant cu silicon. care este pretul si daca pot face analizele in orasul in care sunt pt a nu pierde timpul acolo si ce analize sunt necesare si cand putem face acea interventie. Va multumesc si astept cat mai curand un raspuns de la dumneavoastra.

  • Buna ziua,

   Pentru a va putea oferi cat mai multe detalii despre situatia dvs si despre costurile operatiei, cel mai indicat ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu sanii, si un nr de telefon la care sa fiti contactata de unul dintre medici. In felul acesta veti putea afla ce sugestii avem ca si operatie si restul aspectelor care o implica.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 25. Buna ziua ma numesc crisan roxana si as dori sa stiu daca se poate face o programare pentru un implant mamar…momentan sunt in germania si vreau sa stiu daca pot de aici,si cam cat m-ar costa..va multumesc..o zi buna

  • Buna ziua dna Crisan Roxana,

   Pentru a va putea da cat mai multe detalii despre situatia dvs legata de marirea sanilor cu implanturi, cel mai indicat ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil si un nr de telefon unde unul dintre medici va poate contacta pentru a va lamuri. In acest fel procesul merge mult mai rapid si facil.

   Dr. Mihai Chertif

 26. As Vrea sa schimb protezele Mai Mari acum am 255 netrelle as Vrea un 350 ca am multa piele cam cat ar costa

  • Pentru a va da mai multe detalii despre situatia dvs si daca vi s-ar potrivi marimea 355, ar trebui sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil impreuna cu un nr de telefon pentru a putea fi contactata de unul dintre medici dupa ce le evalueaza.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 27. as vrea sa stiu daca dupa o operatie de marirea sanilor se poate calatorii cu avionul , in ce conditii?
  multumesc mult

  • Buna ziua,

   Pentru operatia de marire a sanilor indiferent daca doriti implanturi de silicon sau implant de grasime, nu interfereaza in nici un fel cu avionul. Se poate calatori fara nici o problema. Toata lumea se gandeste la presiunea de la inaltime, dar avionul este presurizat exact ca si presiunea de pe sol. Majoritatea pacientelor noastre care isi efectueaza marirea sanilor cu implanturi vin si pleaca cu avionul si nu au nici o problema.

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Dr. Mihai Chertif

 28. Buna in primul rand,as avea si eu o intrebare.am avut o operatie de marire a sanilor in urma cu 2 saptamani si nu stiu e normal ca sa doara sfarcurile sa le simt sensibile si dureroase?si daca da pana cand ar dura asta? Va multumesc anticipat

  • Buna ziua,

   Daca nu ati efectuat interventia la noi, cel mai bine ar fi sa incercati sa cereti parerea celui care a facut operatia.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 29. As dori sa stiu daca implantul facut cu grasime proprie trebuie repetat dupa o anumita perioada de timp,ca si in cazul celor cu silicon, si daca o scadere in greutate duce inclusiv si la scaderea dimensiuni sanilor, in functie de variatiile corpului ex.ingrasare sau slabire .Va multumesc !

  • Buna ziua,

   Procedura de injectare de grasime de obicei necesita repetare, deoarece nu toata cantitatea injectata la prima sedinta se va pastra.
   In mod normal, grasimea ca sa fie acceptata trebuie sa fie vascularizata. Asadar, cu cat se injecteaza mai mult intr-un anumit tesut sau zona, nu toata cantitatea de grasime va putea fi vascularizata. Cea care nu va fi vascularizata se va necroza si absorbi.
   De aceea este bine sa va ganditi ca procedura, in principiu, trebuie repetata.

   De aproximativ 4 ani de cand am inceput sa efectuam cu succes in clinica procedurile de medicina regenerativa cu ajutorul Liposuctiei cu jet de apa prin procedeul Aqua-Shape, avem o serie buna de pacienti, care sunt foarte multumiti de cata grasime s-a pastrat si spun ca nu mai au nevoie de o alta sedinta.

   De obicei, o data cu slabitul se pierde din volum (la nivelul sanilor, feselor, fetei, mainilor) tesuturilor si daca va referiti la sani, este probabil ca acestia sa scada in volum, dar nu obligatoriu. Acestea sunt niste aspecte subiective care depind foarte mult de persoana si de conditiile in care slabeste si ce regim de viata are dupa aceea.

   Daca sunteti interesata de o procedura care presupune medicina regenerativa, puteti sa ne scrieti si sa ne trimiteti niste poze ca sa vedem ce s-ar putea face din punctul nostru de vedere.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 30. Mi-ai putea da un pre? pentru schimbarea sanilor. Acum am 290 gr.as dorii sa le schimb cu unele de 450gr daca va fii posibil si va arata frumos bineîn?eles. Mul?umesc frumos.

  • Buna ziua,

   Multumim ca ne-ati contactat.
   Ne cerem scuze ca va raspundem cu o mica intarziere.

   Procedura de inlocuire a implanturilor mamare este una foarte delicata si trebuie interpretata de un specialist cu experienta. Chiar daca pare o procedura banala la prima vedere, deoarece despre marirea sanilor se vorbeste peste tot , aceasta nu trebuie minimalizata.

   Daca spuneti ca aveti 290 grame, asta ar insemna ca aveti implanturi Allergan, deoarece ei le au exprimate in grame.

   Asadar, operatia se poate face fara probleme, dar ne intereseaza cateva detalii despre dvs si procedura initiala de marire a sanilor.

   De aceea, pentru a fi cat mai practici, cel mai bine ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil si un nr de telefon unde unul dintre medici va poate contacta pentru a afla cat mai multe detalii despre dvs si procedura initiala de marire a sanilor.

   In felul acesta lucrurilor vor merge mai usor si dvs veti intelege mult mai bine atat ce presupune aceasta procedura, detalii despre aspectele colaterale cat si costurile.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 31. Oare cu suplimente gen Brestfast se pot obtine asemenea rezultate?

  Multumesc!

  • Buna ziua,

   Nu cunoastem aceste suplimente de care amintiti, dar putem spune cu siguranta ca daca orice produs de acest gen ar fi dat rezultate cel putin la fel sau apropiate cu cele dupa marirea de sani cu implanturi sau grasime toata lumea ar fi aflat de ele si nimeni nu si-ar mai fi facut aceste interventii.

   Marirea sanilor cu implanturi sau grasime proprie este o operatie de chirurgie estetica pura, in urma careia rezultatul se vede imediat, iar daca medicul care o efectueaza are experienta pe de o parte si pacienta sau pacientul a inteles ce urmeaza din toate punctele de vedere, efectul este unul extraordinar. Trebuie sa va ganditi ca exista situatii de tinere care au atrofie congenitala a sanilor, ceea ce poarta numele de sindromul Poland, iar prin folosirea unui expander tisular intern si apoi a unui implant isi recapata forma si aspectul sanului mult visat, aspect care nu se poate obtine altfel.

   Un alt lucru pe care trebuie sa il stiti este ca orice medicament sau supliment are sau poate sa aiba si efecte adverse de orice fel pe care trebuie sa le stiti.

   Dr. Mihai Chertif

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.