Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Ginecomastia

Operatia de ginecomastie – micsorarea sanilor la barbati.

Operatie ginecomastie

Operatie ginecomastie – micsorare sani la barbati

Ginecomastia reprezinta o dezvoltare benigna a glandei mamare la barbati datorita proliferarii tesutului glandular. Ginecomastia este astfel, rezultatul unei disconcordante intre cantitatea de hormoni estrogeni si androgeni (testosteron) la barbati, unde cea de estrogeni o depaseste pe cea a hormonilor androgeni.

Aceasta activitate inhibitorie asupra hormonilor androgeni va avea ca rezultat o glanda mamara dezvoltata mult peste normal.

Ginecomastia apare deseori la nastere, dar majoritatea cazurilor sunt descoperite la pubertate, avand varful de incidenta intre 14 si 15 ani.

Cand este descoperita la pubertate, ginecomastia are deobicei o evolutie autolimitata, ea regresand in doi ani.

Ginecomastia poate fi fiziologica sau patologica.

Ginecomastia fiziologica este deobicei intalnita la nou-nascuti, adolescenti sau varstnici.

La nou-nascuti, estrogenii maternali stimuleaza tesutul mamar neonatal spre hipertrofie. Aceasta conditie deobicei se rezolva spontan in cateva saptamani.

Varsta medie pentru ginecomastia la adolescenti este 14 ani si dispare in jurul varstei de 20 de ani.

Ginecomastia patologica reprezinta excesul de hormoni estrogeni (care poate proveni in urma unor tumori testiculare, pulmonare, hipofizare, in urma cirozei, excesului de hormoni tiroidieni, infometarii); deficienta de hormoni androgeni (anorhie congenitala, sindromul Klinefelter, rezistenta androgena, deficiente in sinteza testosteronului) sau in urma consumului de droguri sau medicamente care interfera asupra mentinerii normale a balantei dintre estrogeni si androgeni (estrogeni, marijuana, heroina, gonadotropina).

Tratament

Inainte de a ne gandi la orice tratament este bine sa stim ca ginecomastia se poate rezolva si de la sine.

Avand in vedere conditia nesatisfacatoare din punct de vedere estetic, majoritatea barbatilor cu ginecomastie doresc sa efectueze interventia chirurgicala care le va aduce multumirea si satisfactia atat a unui nou look cat si cea psihologica pe care pentru o perioada au pierdut-o.

Majoritatea barbatilor cu aceasta afectiune care apeleaza la chirurgul plastic invoca aspectul psihologic mai mult decat cel estetic.

micsorare sani barbati

Micsorare sani barbati: Ginecomastia

Tratamentul chirurgical ramane abordarea standard acceptata mai ales in cazul pacientilor cu ginecomastie asociata cu tesut mamar fibrotic.

Metodele chirurgicale pot varia de la o simpla excizie pana la abordari mult mai complexe care implica reductie mamara pe pedicul inferior.

Cele doua metode folosite sunt: mastectomia subcutanata si mastectomia asistata prin liposuctie.

Mastectomia subcutanata 

Pentru acest procedeu sunt utilizate cateva abordari, ele facandu-se in functie de gradul ginecomastiei; aici referindu-ne si la felul cum va fi plasata incizia.

Pacientilor cu un grad minor sau moderat de ginecomastie li se poate face o incizie intra-areolara de-a lungul emisferei inferioare (incizie Webster).

Ginecomastia severa necesita o disectie larga pana la fascia muschiului pectoral mare si totodata folosirea tuburilor de dren.

Mastectomia asistata prin liposuctie

Sunt deja cativa ani de cand practicam tratamentul ginecomastiei cu liposutie prin incizie axilara.

Prin aceasta tehnica riscul compromiterii vascularizatiei areolei si complexului areola-mamelon este foarte mic, durerea este aproape inexistenta, iar alte complicatii precum sangerarea necontrolata, hematoame, infectii, seroame si distorsiuni ale areolei sunt foarte mult diminuate.

Recent, la Clinica COSMEDICA pacientii pot beneficia de un tratament modern atat pentru ginecomastie cat si pentru alte afectiuni: liposuctia tesutului mamar, asistata prin ultrasunete.

Se procedeaza in asociere cu procedeul clasic de liposuctie. Aparatul cu ultrasunete va topi tesutul glandei mamare impreuna cu grasimea adiacenta si apoi, prin tehnica liposuctiei, aceasta va fi extrasa.

Acest procedeu este foarte fiabil, iar pacientii pot pleca acasa in aceeasi zi.

Recomandarea clinicii COSMEDICA:

Clinica Cosmedica recomanda pacientilor carora in urma consultului li se stabileste ca prezinta o ginecomastie usoara sau moderata sa obteze pentru mastectomie asistata prin liposuctie datorita beneficiilor extraordinare pe care le prezinta.

Pentru cazurile severe, mastectomia subcutanata (chirurgia clasica) este cea mai buna alegere.

Tariful pentru acest tip de interventie incepe de la 1000 de euro cu toate facilitatile incluse (cazare, masa, tratamente pana la vindecare). Doar in cadrul consultatiei se va stabili costul final al interventiei.

NOTA

In cazul in care pacientul doreste o vindecare mult mai rapida, procedura de ginecomastie poate fi completata de tratamentul cu celule stem autologe (proprii).

17 Comentarii
 1. Buna ziua, pot sa va trimit poze sa imi puteti spune ce e de facut ?

  • Buna ziua dle Albert,

   office@cosmedica.ro este emailul oficial al clinicii unde ne puteti trimite un set de poze cat mai clare din fata si profil cu regiunea toracica si dupa ce vor fi evaluate de medicii nostri veti primi un raspuns cu sugestia noastra.

   Multumim

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176

 2. Buna ziua!Ati putea cumva sa va uitati pe mail daca va trimit niste poze sa va dati cu parerea daca e necesara o consulatatie, iar mai apoi nevoie de o operatie ?

  • Buna ziua dle Eduard,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   office@cosmedica.ro este una din cele 2 adrese de email active ale clinicii, unde pacientii pot trimite poze cu regiunile interesate. Va recomandam sa incercati ca pozele sa fie cat mai clare, pe un fundal negru sau albastru.

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-753042234

 3. Bun? diminea?a! Am un b?iat de 15 ani care sufer? de ginecomastie bilaterala as dori sa ?tiu pre?ul interven?iei chirurgicale

  • Buna ziua dna Alina,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Avand in vedere ca baiatul dvs are doar 15 ani, nu va recomand o procedura chirurgicala la aceasta varsta deoarece perioada de crestere se termina undeva in jurul varstei de 20 ani. Totusi, merita certificat daca nu cumva pe langa o glanda mamara putin marita sa fie vorba si de o adipomastie (acumulare de grasime pectorala), care poate fi sanctionata prin liposuctie.
   Pentru mai multe detalii puteti sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil si dupa ce le evaluam vom reveni cu sugestia noastra.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-753042234

 4. cat costa o consultatie pentru a sti exact gradul de ginecomastie?

  Multumesc.

  • Buna ziua dle Marius,

   Costul unei consultatii pentru ginecomastie este 100 RON.

   Inainte de a veni la consultatie, cel mai indicat ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu regiunea toracica sa vedem daca intr-adevar ar fi nevoie de mastectomie pentru ginecomastie sau doar liposuctie pentru adipomastie.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-753042234

 5. Care este adresa de e-mail ??

 6. Buna ziua, ma numesc Jozsi as dori sa fac si eu operatie pt ginecomastie! Ma intereseaza pretul.

  • Buna ziua dle Jozsi,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs, va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu regiunea mamara si vom reveni cu ceea ce consideram ca trebuie facut.
   Pentru inceput trebuie estimat daca e vorba intr-adevar de o ginecomastie sau adipomastie si mai ales procentul intre acestea 2, deoarece daca glanda mamara este dezvoltata in exces, de obicei mai are pe langa ea si un exces de tesut grasos pentru care trebuie facuta liposuctie o data cu inlaturarea glandei.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 7. Buna ziua, ma numesc Ilie Marius as dori sa fac si eu operatie pt ginecomastie! Ma intereseaza pretul si perioada de programare,as dori intre 16/05/2016 si 30/05/2016 daca s ar putea. Am si radiografie mamara!

  • Buna ziua dle Ilie,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru a va putea oferi mai multe detalii despre situatia dvs particulara, va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu regiunea toracica si vom reveni cu sugestia noastra. Probabil ca ati facut o ecografie mai exact, care ne va fi foarte buna.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 8. buna ziua sant iulian si sufar de mastectomie severa am doua intrebari .cat costa operatia si in ce perioada trebui facuta operatia astept raspunsu dumneavostra va multumesc anticipat

  • Buna ziua,

   Consider ca va referiti la ginecomastie ca si afectiune. Operatia pentru aceasta este mastectomia, care in cazul dvs si practica alaturi de liposuctie prin care se corecteaza adipomastia.
   Pentru mai multe detalii va recomand sa ne trimiteti un set de poze din fata si profil pentru a vedea exact despre ce grad de ginecomastie este vorba si vom reveni cu explicatiile necesare.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.