Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Chirurgia estetica a pleoapelor

Blefaroplastia superioara si inferioara- Procedura de chirurgie estetica  de corectie a pleoapelor superioare si inferioare prin care se poate inlatura excesul de piele, grasime, muschi si totodata repozitionarea pleoapei superioare, inferioare si a regiunii faciale centrale.

operatii estetice pleoape

Operatii estetice pleoape

In timpul operatiei, surplusul de piele, grasime si muschi sunt indepartate de la nivelul pleoapei superioare sau inferioare.

Blefaroplastia superioara se adreseaza excesului de piele si grasime si totodata poate ridica pozitia unei pleoape coborate datorita slabirii si laxitatii crescute a  aponevrozei muschiului ridicator al pleoapei. E foarte important ca tehnica sa fie una bine aleasa pentru pacient si foarte important, cantitatea de grasime care se inlatura sa nu fie mare deoarece poate produce aspectul de ochi infundat in orbita, care nu este deloc estetic.

Blefaroplastia inferioara poate ajuta prin corectarea excesului de grasime de la nivelul celor 3 compartimente fie prin inlaturarea unei cantitati,  sau prin asezarea ei peste santul lacrimal dupa ce acesta a fost modelat. Santurile lacrimale (cearcanele) sunt de cele mai multe ori accentuate datorita factorilor ereditari, stressului, fumatului, deshidratarii generale ale organismului etc si pacientii doresc o imbunatatire a acestora. Cearcanele pot fi adanci atat la varste tinere cat si la adulti, la care se mai adauga si pungile de grasime la care blefaroplastia inferioara li se poate adresa foarte bine. Aspectul de cearcane adanci este dat de retractia la nivelul dermului a ligamentului orbito-malar care de multe ori este foarte mare si produce o infundare a pielii santului lacrimal. Pe langa aceasta infundare, multi pacienti prezinta si o coloratie albastruie si inchisa (hiperpigmentare) a pielii pleoapelor inferioare. Aceasta coloratie nu poate fi corectata prin operatie, doar prin tratamente de mezoterapie, peeling chimic , laser CO2 sau depigmentare a pielii. Pacientii tineri care au santul lacrimal infundat dar nu prezinta depozite adipoase, laxitate a pielii sau slabire a tonusului pleoapelor nu au nevoie de operatie, ci pentru ei o umplere cu acid hialuronic sau grasime poate fi solutia ideala. Grasimea la acest nivel trebuie folosita cu mare grija si de medici cu experienta mare deoarece poate produce multe neplaceri daca nu este procesata si injectata corespunzator. Pentru pacientii in varsta care prezinta exces de piele, depozite considerabile de grasime la nivelul celor 3 compartimente ale septului pleoapei inferioare, sant lacrimal infundat, tonus scazut al cantului lateral al pleoapei, e nevoie de o blefaroplastie inferioara extinsa, prin care se desfiinteaza insertia ligamentului orbito-malar, se repozitioneaza si transfera grasimea in exces peste marginea inferioara a orbitei, se intareste cantul lateral prin cantopexie/cantoplastie laterala si se poate ridica regiunea malara prin suspendarea muschiului orbicular la fascia temporala sau prin ancorare la orbita.

Prin chirurgie se pot repara pleoapele cazute, dar si aspectul de pleoapa inferioara “umflata”, care dau impresia unei persoane mai obosite sau mai in varsta decat in realitate.

Trebuie stiut ca aceste operatii nu au niciun efect asupra ridurilor de la marginea ochilor, pigmentarii cutanate din jurul ochilor, si sprancenelor “cazute”.

Chirurgia pleoapei se poate combina cu procedurile de lifting efectuate pentru fata si frunte.

Candidatii ideali pentru aceasta procedura sunt atat femeile cat si barbatii care prezinta exces al pielii pleoapelor, depozite de grasime in exces sau asociat cu acestea, cei care au ptoza a pleoapei. Pentru a putea obtine un rezultat cat mai bun si totodata a sigurantei statusului general al pacientului, este necesar sa nu fie prezente boli cronice decompensate : hipertensiune arteriala, diabet zaharat, insuficienta renala, ciroza etc. Atata vreme cat existenta unei sau a mai multor boli cronice care sunt compensate, in functie de caz, se poate lua decizia de a merge mai departe cu operatia.

Inainte de operatie

Pentru inceput e nevoie de o consultatie extensiva in care pacientul poate afla cat mai multe detalii despre operatie, perioada postoperatorie si riscuri. E foarte important ca tehnica sa fie bine aleasa atat pentru modelarea pleoapelor superioare cat si pentru cele inferioare. La Cosmedica explicam pacientilor ca aceste operatii estetice pentru pleoape sunt foarte delicate si e foarte important sa poata respecta regimul postoperator. Perfectiunea nu poate fi atinsa nici cu cele mai bune rezultate obtinute , dar aspectul  fetei si zonei perioculare poate fi imbunatatit considerabil, astfel incat pacientul sa considere ca a redus procesul de imbatranire cu mai multi ani.

Este nevoie de un istoric al bolilor personale si familiale si un set de analize de sange care sa acopere posibila existenta a unei infectii, inflamatii sau tulburari de coagulare.

Interventia

Pentru operatia estetica a pleoapelor superioare se face  un desen specific al lamboului care urmeaza sa fie excizat, care poate fi compus din piele, piele si muschi, sau piele, muschi si sept (tehnica open-sky), astfel incat cicatricea sa fie in viitorul sant palpebral, cat mai ascunsa in momentul in care pacientul este cu ochii deschisi si priveste drept. De obicei daca se practica doar blefaroplastia superioara, anestezia este locala, wide-awake, prin instilarea unui mix de substante care ajuta atat ca pacientul sa nu simta durere, cat si ca plaga operatorie sa nu sangereze.

Pentru operatia estetica a pleoapelor inferioare, incizia se face imediat sub insertia genelor, nivel de la care poate continua pana in apropierea   unghiului intern al ochiului, astfel ca postoperator cand cicatricea se va vindeca aceasta sa poata trece neobservata. De multe ori datorita excesului de piele, cicatricea trebuie sa fie prelungita in lateral spre zona tamplei, dar intotdeauna paralel cu ridurile de la „talpa gastei” astfel incat pe viitor aceastea sa se contopeasca. Pentru blefaroplastia inferioara mai ales daca se alege tehnica extinsa, anestezia este generala sau prin anestezie locala combinata cu sedare profunda.

Dupa operatie

Dupa chirurgie, ambii ochi vor fi bandajati. Poate aparea o minima durere in zona operatiei dupa terminarea efectului anestezicului care de obicei este cupata foarte usor cu un calmant. Va fi necesara mentinerea unei pozitii orizontale, cu capul in sus, si gheata la nivelul ochilor in primele 24-48 de ore, pentru a reduce sangerarea , vanataile si edemul zonei . Aceste efecte apar cu o frecventa variabila, cu un maxim in timpul primei saptamani dupa interventie, si cu o durata ce poate atinge 2-4 saptamani. Sufuziunile hematice si vanataile mai pot fi combatute pe langa gheata si antiinflamatorii cu geluri specifice care ajuta ca acestea sa fie reduse mai repede. Se recomanda un tratament antibiotic cu spectru larg pentru 7 zile asociat cu anti-algice pentru controlul durerii.

Firele de sutura pot fi de tip separat sau continuu, si vor fi inlaturate la 4-7 zile postoperator.

Recuperarea dupa operatie

Procesul de vindecare este progresiv. Local se vor forma cicatrici roz, in general pana la 6 luni, dupa care culoarea se va estompa spre alb respectiv spre o linie aproape invizibila.

Pacientul va fi invatat cum sa curete ochii, care ar putea avea un aspect umflat sau lipicios in prima saptamana. De multe ori se recomanda picaturi oftalmice, intrucat la inceput pleoapele vor parea uscate.

In primele saptamani, pacientul poate manifesta, de asemenea, o lacrimare excesiva, sensibilitate la lumina, si modificari temporare ale vederii, de tipul vederii in ceata sau duble.

Pacientul va fi capabil sa citeasca si sa se uite la televizor dupa 2-3 zile. Lentilele de contact sunt contraindicate in timpul primelor 3 saptamani.

Majoritatea pacientiilor se pot intoarce la serviciu si vor putea iesi in public dupa aproximativ 10 zile sau mai mult, in functie de activitatea pe care o presteaza. Exista posibilitatea unei sensibilitati la lumina soarelui, vant si alti iritanti, pe o durata de cateva saptamani, motiv pentru care sunt indicati ochelarii de soare, si anumite tipuri de gene false special concepute pentru blocarea razelor solare.

Pacientul va primi in majoritatea cazurilor recomandarea de a reduce la minimum activitatile in primele zile, si de a evita activitatile mai intense in primele 3 saptamani. De asemenea, se indica evitarea alcoolului, care cauzeaza retentie de fluide, a fumatului si expunerii la vapori calzi.

Riscuri

Exista anumite afectiuni care cresc riscurile in urma blefaroplastiei.

Acestea sunt problemele tiroidiene (hipotiroidismul si boala Basedow), sindromul de ochi uscat, insuficienta lacrimala, hipertensiunea arteriala si alte afectiuni cardiovasculare, si diabetul zaharat. Antecedentele de dezlipire de retina si glaucom impun o atentie speciala.

Din aceste motive, candidatii la operatie trebuie sa efectueze, obligatoriu, un consult oftalmologic.

Complicatii

Complicatiile minore, care apar ocazional dupa blefaroplastie sunt:

 • vedere dubla sau incetosata in primele zile;
 • umflaturi ale colturilor pleoapelor
 • usoara asimetrie in recuperare sau cicatrizare.
 • mici zone albe pot aparea dupa scoaterea firelor de sutura. Acestea pot fi eliminate usor cu ajutorul unui ac fin.

Dupa interventie, anumiti pacienti pot avea dificultati in inchiderea completa a ochilor, chiar in timpul somnului. In mod exceptional aceasta modificare poate persista pe termen lung.

O alta complicatie foarte rara se numeste ectropion, o cadere a pleoapei inferioare. In acest caz, se impune o interventie suplimentara.

Deformari posibile

In blefaroplastia asiatica poate aparea o deformare ireversibila in cazul eliminarii unei cantitati prea mari din grasime. Metoda cu sutura sau metoda semideschisa evita aceasta complicatie.

Asimetria.

Asimetria vizibila dispare cu timpul daca marcajele au fost realizate cu grija.

Daca asimetria persista, poate fi necesara reinterventia, dupa 3-6 luni. Eliminarea asimetrica a grasimii, in special daca se indeparteaza grasimea retroorbiculara dintr-o parte si cea din zona ridicatoare din partea opusa, poate fi evitata printr-o buna cunoastere a zonelor anatomice.

Pierderea cutelor 

Aceasta apare mai rar in interventia semideschisa comparativ cu metoda deschisa (cu sutura). Modificarea procedurii si optarea pentru o metoda deschisa de tipul blefaroplastiei cu ancora (metoda Flowers) pot fi necesare.

Ptoza pleoapei vs ptoza sprancenei

Cea mai frecventa cauza a ptozei postoperatorii este neobservarea unei ptoze preexistente.

In cadrul consultatiei se incepe cu evaluarea pozitiei sprancenelor si apoi a pleoapelor. Daca exista o ptoza a sprancenelor, cu siguranta ca doar cea mai eficienta blefaroplastie superioara va produce un rezultat nesatisfacator pentru pacient deoarece pozitia sprancenei va oferi dupa cateva luni aproximativ acelasi aspect ca si cel preoperator. Repozitionarea sprancenelor va reduce considerabil de cele mai multe ori excesul pielii pleoapelor.

Exista uneori situatii in care doar ridicarea sprancenelor corecteaza si aspectul pleoapelor astfel incat blefaroplastia nu mai este necesara.

De asemenea daca exista o cadere a pleoapei in sine, doar prin inlaturarea excesului de piele si chiar si repozitionarea sprancenei nu vor oferi un rezultat bun, deoarece ptoza poate fi corectata doar separat, prin tehnici speciale. Cand exista un exces al pielii ( dermatochalazis ) care se poate sanctiona prin blefaroplastie si este prezenta si o ptoza a pleoapei, corectia acesteia se face prin accesul asupra portiunii anterioare, in urma inlaturarii pielii. Aceasta presupune o resuspendare a aponevrozei muschiului ridicator al pleoapei.

Costuri: blefaroplastia superioara – de la 1000 euro cu totul inclus pana la vindecare

blefaroplastia inferioara- de la 2500 euro cu totul inclus pana la vindecare

corectia ptozei pleoapei superioare- de la 1000 euro cu totul inclus pana la vindecare

 

50 Comentarii
 1. Buna ziua , suf?r de hipertiroidism ?i pleoapele superioare mi-au r?mas umflate , se poate face ceva in acest caz ? Precizez c? sunt sub tratament intensiv de un an ! O zi bun?

  • Buna ziua dle Oltean,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru inceput e bine sa stiti ca orbitopatiile endocrine confera modificari uneori semnificative ale pleoapelor superioare si inferioare. De cele mai multe ori, protruzia este data de depozitele adipoase ale grasimii intraorbitare care trebuie adresata corespunzator.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs ne puteti trimite un set de poze cat mai clare din fata si semi-profil cu regiunea perioculara astfel incat sa se inteleaga relatia cu restul fetei impreuna cu solicitarea oficiala si dupa ce vor fi evaluate veti primi un raspuns de la unul dintre medicii nostri.

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176

 2. Bun? ziua 🙂 v? rog s? îmi spuneti cat este costul unei interven?ii de blefaroplastie superioar?(pe pleoap?)+ restul investigatilor+eventualele tratamente ,etc? …… se tot discut? despre interven?ii, dar de evit? mereu a se spune preturi….eu spun ca degeaba avem anumite dorin?e în acest sens, dac? nu ?tiu cu cati bani ,,trebuie s? pornim la drum” pentru a ne implinii visele ….mul?umesc anticipat <3
  Din experienta mea de pana acum , am v?zut ca acolo unde se posteaz? ?i costurile (chiar dac? sunt aproximative), acolo sunt ?i mai multe cauze rezolvate !!!!
  O zi frumoas? ! 🙂

  • Buna ziua dna Otilia,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Daca accesati pagina de preturi veti gasi un cost minim al fiecarei interventii.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomandam sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, semi-profil si profil cu regiunea faciala din care sa se inteleaga bine relatia pleoapelor cu fruntea si restul fetei si dupa ce vor fi evaluate de medicii nostri veti primi un raspuns cu sugestia noastra.

   Multumim

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   =40-771227176

   • Buna ziua ! Am o problema din na?tere la ochiul stâng ,pleoapa este l?sat? cu mult fa?a de cealalt? ..in principiu as dori sa ?tiu in mare parte un cost pentru o interven?ie de genu . Va Mul?umesc !

    • Buna ziua dle Ruben,

     Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

     Cel mai probabil afectiunea la care faceti referire este o ptoza congenitala a pleoapei. Solutia pentru a se corecta este procedura de repozitionare a aponevrozei muschiului ridicator al pleoapei.
     Cea mai buna varianta ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, semi-profil si profil cu regiunea faciala astfel incat sa se inteleaga relatia pleoapelor cu restul fetei impreuna cu o solicitare si cateva date despre dvs (varsta, adresa, ocupatie, istoric de boli/afectiuni/tratamente/operatii/alergii etc ) si dupa ce vor fi evaluate de medicii nostri veti primi un raspuns cu sugestia noastra.

     In general aceste proceduri le efectuam cu anestezie locala pentru a verifica intraoperator noua pozitie a pleoapei dupa ce muschiul este intarit astfel incat simetria sa fie cat mai buna.

     Clinica Cosmedica
     Baia Mare
     +40-771227176

 3. Buna ziua! As avea ?i eu o intrebare…
  Am 42 de ani ?i de la 20-25 de ani am cearcane, care cu timpul au devenit tot mai proeminente, in special când sunt obosita! ?i acum întrebarea…crede?i ca, pt problema mea ar fi ok blefaroplastia inferioar? nechirurgicala?
  Va mul?umesc!

  • Buna ziua dna Cami,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru a va putea oferi mai multe detalii despre situatia dvs va recomandam sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si semi-profil cu regiunea faciala astfel incat sa se inteleaga cat mai bine despre ce e vorba la nivelul pleoapelor inferioare.
   E bine sa stiti ca regiunea palpebrala inferioara presupune uneori tratamente si proceduri extensive combinate, sau uneori doar un singur tratament. Totul depinde de indicatie si de ce ar fi sa optati ulterior dupa ce vedeti ce inseamna. Dupa ce evaluam pozele vom reveni cu sugestia noastra.

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176

 4. Buna seara .Mm si eu o problema la ochiul stang am pleoapa foarte cazuta si o simt foarte grea …..ce este de facut ? Si unde asi putea veni ?Sau cum sa obtin mai multe informati de la dmv.Mersi anticipat !

  • Buna ziua dna Madalina,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomandam sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu regiunea faciala completa si dupa ce le evaluam vom reveni cu sugestia noastra.
   Trebuie confirmat daca vorbim de o ptoza a pleoapei sau daca exista doar o laxitate de piele.

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176

 5. Buna ziua!in 2008 de la o palma mi sa l?sat pleoapa la ochiul stâng.simteam ca s cum ar fi o semiparalizie ,ceva ce blocheaz? pleoapa sa o ridic complet.am luat milgamma n la spusele unui medic ?i ?i-a revenit în câteva luni.acum am aceea?i problema doar c? nu este de la palma ?i se datoreaza faptului c? am fost cu jet ski fara ochelari de protectie.a doua zi am observat l?sarea pleoapei ?i acelea?i simptome c? în 2008.credeti c? poate s? î?i mai revin??sau va trebui o interven?ie…v? mul?umesc!!

  • Buna ziua,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Cel mai probabil este vorba de o slabiciune a aponevrozei muschiului ridicator al pleoapei. Se cheama ptoza (cadere) a pleoapei, care de cele mai multe ori trebuie rezolvata chirurgical.
   In cazul dvs e foarte posibil sa isi revina asa cum s-a intamplat si in urma cu cativa ani. Datorita traumatismelor muschiul s-a slabit putin, dar cu timpul ar trebui sa isi revina.
   Daca in 3-6 luni nu se intampla nimic inspre ameliorare, nu ezitati sa ne contactati. In continuare va recomand sa faceti masaje usoare si exercitii active de ridicare a pleoapei pentru a repune muschiul in functiune. Asociat puteti sa luati si trofice de nerv.

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-771227176

 6. Buna seara,va cantactez in numele soacrei mele,in varsta de 58 de ani,tocmai a fost diagnosticata cu distonie orofaciala(cica ar fi un sindrom),cu cadere de ploeoape,nu le mai poate ridica,ochii sunt buni dar degeaba,are rare momente cand le poate ridica partial(in diagnostic scrie si ptoza)se poate face ceva prin operati si daca da care ar fi costu,mul?umesc mult,o zi buna.

  • Buna ziua dle Serban Mircea,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Daca vorbim de o blefaroptoza (pleoape cazute) in cadrul unui sindrom neurologic nou-aparut, ar trebui sa vedem ce spune un medic neurolog. Ideea este ca e posibil ca printr-un tratament specific, simptomele si semnele sa cedeze complet sau partial si ptoza sa nu se mai manifeste in acelasi fel.

   Pentru alte detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica

 7. Buna seara,

  Va rog frumos, am o luna de la operatia de blefaroptoza la ochiul stang, iar la ochiul drept, doar blefaroplastie.
  Ochiul stang este mai mare. Pot sa sper ca in urmatoarele lun (perioada de recuperare)i ochiul stang poate sa coboare cu 1 -1.5 mm astfel incat sa se echilbreze cu ochiul drept?

  Tocmai aceasta asimetrie m-a deranjat inainte de operetie, acum ma confrunt cu acceasi problema.

  Va multumesc foarte mult,
  Cristina

  • Buna ziua dna Cristina,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Legat de cele mentionate, depinde foarte mult de tehnica efectuata pentru resuspendarea aponevrozei muschiului ridicator al pleoapei.
   La Cosmedica efectuam acest gen de operatie cu anestezie locala astfel incat sa putem colabora cu pacientul si gradul de asimetrie sa fie cat mai mic.Daca s-a efectuat blefaroplastie la ochiul drept consider ca trebuie efectuata si la ochiul stang, mai ales dupa plicaturarea sau rezectia unei parti din muschiul ridicator al pleoapei deoarece de obicei poate ramane un exces de piele daca deja exista unul inainte de operatie.
   Asadar, in situatia in care inainte de operatie exista un usor exces doar de piele la cele 2 pleoape, iar la un ochi exista si o usoara blefaroptoza, recomandarea mea ar fi pentru blefaroplastie prin tehnica open-sky care ar inlatura piele, muschi orbicular si o parte din sept, lasand totodata un acces foarte bun pentru corectia ptozei, care in acest caz trebuie efectuata doar unilateral.
   Daca procedeul nu a fost o supracorectie, consider ca in urmatoarele luni (6-9 luni) prin slabirea partiala a suturilor interne mai poate cobori putin pleoapa astfel incat acei 1-1,5mm care fac diferenta sa se rezolve de la sine.

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-753042234
   office@cosmedica.ro

 8. Am o problema la ochiul stg.o pleoapa din nastere e mai jos .si as vrea sa ma operez.cat costa ?si cand se poate.

  • Buna ziua dna Iuliana,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Ce descrieti dvs este o ptoza a pleoapei stangi, iar aceasta afectiune este de cele mai multe ori congenitala.
   Costul procedurii de cura a ptozei pleoapei prin repozitionarea aponevrozei muschiului ridicator al pleoapei este 1000 euro cu totul inclus. Se face cu anestezie locala pentru a putea estima intraoperator noua pozitie a pleoapei.

   Daca sunteti interesata, nu ezitati sa ne contactati pentru mai multe detalii in vederea efectuarii operatiei.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-753042234

 9. Ma numesc Dorina ,m-ar interesa pre?ul opera?ie la pleoape.De patru ani am pleoapele c?zute la ambii ochi.Va mul?umesc anticipat

  • Buna ziua dna Dorina,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu regiunea perioculara si dupa ce le evaluam vom reveni cu sugestia noastra.
   In principiu cand exista piele laxa in exces si depozite de grasime acumulate la nivelul pleoapelor superioare, solutia este blefaroplastia superioara. De asemenea, trebuie evaluat daca nu exista cumva si o ptoza usoara, astfel incat pe langa operatia estetica sa se faca si una prin care sa se suspende muschiul care ridica pleoapele.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-753042234

 10. Buna seara, la pleoapa inferioara un hematom sau lip(om de marimea unei masline,se poate rezolva si la ce pret, mersi anticipat!

  • Buna ziua dna Mihaela,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii ar trebui sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare astfel incat sa se inteleaga cum se prezinta pleoapa inferioara.
   E foarte putin probabil ca acea formatiune subcutanata sa fie un hematom, deoarece acestea se formeaza dupa un traumatism. Poate sa fie si un lipom, dar e destul de rar ca acesta sa apara in aceasta regiune.
   Daca are o culoare albastra-violacee la nivel subcutanat, poate fi vorba de un hemangiom cavernos.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif
   Clinica Cosmedica
   +40-753042234

 11. buna ziua am 37 de ani si am ambele pleoape cazute p,ractic eu nu am pleoape mobile si ma si deranjeaza mult la ochi simt achi foarte grei ,as vrea sa stui cat costa nu stiu daca a.mi permit va multumesc

  • Buna ziua dna Viorica,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru mai multe detalii ar trebui sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu ambele zone perioculare. In principiu daca nu exista o ptoza palpebrala ci doar exces de piele si grasime, procedura care trebuie efectuata este blefaroplastia superiora. Costul blefaroplastiei superioare este 1000 euro cu totul inclus.

   Dupa ce analizam pozele o sa revenim cu sugestia noastra.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 12. Am pleoapa ochiului stang mai jos din nastere as vrea sa stiu daca se poate face ceva.Este inestetic si ma deranjeaza .va multumesc.

  • Buna ziua dna Iuliana,

   Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil cu regiunea faciala astfel incat sa se inteleaga cat mai bine despre ce e vorba.
   Ce aveti dvs este o ptoza a pleoapei, congenitala. Operatia presupune resuspendarea muschiului ridicator al pleoapei, printr-o incizie in santul palpebral, asociata sau nu cu o blefaroplastie. Merita facuta cu anestezie locala astfel incat sa putem compara intraoperator diferenta dintre cele 2 pleoape, invitandu-va sa inchideti si deschideti ochii alternativ.
   Costul standard care include doar corectia pleoapei fara blefaroplastie este 1000 euro cu totul inclus.

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 13. Buna ziua. Am o ptoz? congenital? la ochiul stâng ?i m? gândesc s? m? operez pân? la urm?… Am dou? întreb?ri:
  Cât cost? în mod normal opera?ia?
  Exist? ?ansa s? poat? fi acoperit? de asigurarea de s?n?tate?

  • Buna ziua dna Ana-Maria,

   Multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Aceasta ptoza congenitala a pleoapei poate fi tratata doar chirurgical, prin repozitionarea aponevrozei muschiului ridicator al pleoapei.
   Aceasta operatie are un cost de 1000 euro si nu este decontata de CAS.

   Dr. Mihai Chertif

 14. Buna ziua!
  Deoarece nu am gasit informatii elocvente cu privire la
  Problema mea, am hotarat sa scriu aici: exista vreo interventie prin care as putea sa imi modific aspectul fruntii? Este destul de plata, iar chestia asta ma complexeaza. Asadar, pot sa imi
  Bombez fruntea? Practicati acest tip de interventie?
  Multumesc!

  • Buna ziua Angie,

   Referitor la solicitarea dvs, solutia pe care o putem oferi este data de injectarea de grasime proprie.
   Pentru mai multe detalii, puteti sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, semi-profil si profil si vom reveni cu sugestia noastra.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 15. buna ziua … am o problema si nu stiu daca se poate rezolva 🙁 ochii mei sunt egali dar pleoapa ochiului drept este putin lasata si deaceea pare ca nu am ochii egali este foarte inestetic 🙁 ce imi recomandati ???? Multumesc mult.

  • Buna ziua dna Ioana,

   Cel mai probabil poate fi vorba de o blefaroptoza (pleoapa cazuta), care poate fi congenitala sau sa apara la varste mai inaintate daca nu se detecteaza alte probleme neurologice.
   Operatia care se face consta in repozitionarea aponevrozei muschiului ridicator al pleoapei.

   Daca sunteti interesata sa stiti mai multe, puteti sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil (bilateral) si vom reveni cu detaliile necesare.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

   • Multumesc mult pentru raspuns!!! o sa ve trimit poze. Imi doresc din suflet sa se poata rezolva aceasta problema eu am doar 22 de ani. Exista riscuri sa iti pierzi vederea daca o sa fac aceea operatie? Multumesc!

    • Buna ziua,

     Nu exista nici un risc sa se piarda sau sa se slabeasca vederea dupa operatia de repozitionare a muschiului ridicator al pleoapei pentru afectiunea de ptoza a pleoapei.

     Dr. Mihai Chertif

   • Bun? ziua. Am pleoapele pu?in c?zute ?i as dori cumva ?i o ridicare (scuze nu ?tiu cum sa o numesc) de la codita ochiului c?tre tâmpl?…sper sa ma în?elege?i. Doresc sa ?tiu unde mai exact va pot g?si pt a veni la o examinare ?i sa aflu ?i costurile interven?iei.

    • Buna ziua dna Cristina,

     Multumim pentru interesul dvs legat de serviciile noastre.

     Pentru mai multe detalii despre situatia dvs va recomand sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, semi-profil si profil cu regiunea perioculara pentru a putea estima cum se prezinta pleoapele superioare.

     Clinica Cosmedica se afla in Baia Mare.
     +40-753 042 234

     Puteti sa ne trimiteti un nr de telefon unde va putem contacta pentru mai multe explicatii despre procedura pe baza pozelor.

     Multumim

     Dr. Mihai Chertif

 16. buna ziua numele meu este mihai si asi dori sa stiu daca se poate face ceva in legatura cu problema cu care ma comfrunt .inca din nastere am avut o probleme la ochiul stang aveam o ploapa mai lasata ….pe la varsta de 9 -10 ani am facut o operatie care mi s-a ajustat sa zic asa ploapa in prezent am 17 ani si tin un ochi mai deschis si unul mai inchis din cauza ploapei daca ma uit in oglinda pot sa ma controlez sa am ambi ochi la fel …in schimb daca nu ma mai uit in oglina si stau relaxat ploapa imi ajunge cu aproximatie pe la jumatate ochiului asi dori sa stiu daca se poate rezolva aceasta problema .o sa va trimit pe email o serie de poze sa vedeti despre ce este vorba .astept rspuns

  • Buna ziua dle Mihai,

   Problema pe care o descrieti dvs se cheama blefaroptoza congenitala. Pentru ca pleoapa sa fie ridicata, e nevoie de un muschi care se cheama ridicatorul pleoapei. Operatia presupune o repunere a aponevrozei acestui muschi la nivelul tarsului. In principiu e bine sa se faca cu anestezie locala pentru a evalua intraoperator diferenta fata de pleoapa normala.

   Pentru mai multe detalii si confirmare va rog sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata si profil. La cele din fata, incercati sa faceti una in statica (va uitati la poza normal) si una in dinamica (atunci cand incercati sa ridicati si pleoapa cazuta) sa vedem gradul de ptoza.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

   • Am o intrebare ezista vrun chat ceva in care sa va pot contacta sau sa va trimit poze ?

    • Buna ziua,

     Va recomand sa ne trimiteti pozele pe adresa office@cosmedica.ro impreuna cu un nr de telefon pentru ca dupa ce le evaluam sa va putem contacta. In felul acesta va putem oferi mai multe detalii despre ce va vom sugera si oferi ca posibilitate de remodelare a pleoapelor.

     Multumim

     Dr. Mihai Chertif

 17. Bun? seara! Se pare ca am pu?in pleoapa stânga mai l?sat? de ceva timp , nu ?tiu dac? e?te din na?tere sau dobandita , se obs mai tare când sunt obosita .Acum 2 ani, dup? ce am nascut ,am început sa am.probleme cu vederea,descoperind de curând ca am ?i asigmatism la ochiul respectiv. Ar putea fi ceva ?i mai mult decât estetic?

  • Buna ziua,

   In primul rand daca se pune problema de defect de vedere (astigmatism), cea mai buna solutie este sa mergeti la un consult oftalmologic.
   Daca in schimb exista o diferenta de fanta de deschidere a pleoapei stangi fata de cea dreapta, e posibil sa fie vorba de o ptoza palpebrala care daca va deranjeaza , se poate rezolva chirurgica.
   Operatia consta in avansarea aponevrozei ridicatorului pleoapei, care se poate face cu anestezie locala.

   Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa ne contactati

   Dr. Mihai Chertif

 18. am 21 de ani si din nastere ochii mei sunt mai mici fata de o alta persoana cu ochii normali. Ca sa va zic pe scurt: si cand ma uit in oglinda parca imi da o stare de oboseala a fetei….parca as fii sa zic asiatic . Problema asta o am din nastere si ma deranjeaza pentru ca nu am un aspect placut al fetei, din cauza ca globul ocular nu se vede asa in intregime cum se vede la o persoana normala, cand se vede asa tot ochiul. Si as vrea sa vin sa ma examinati putin si sa imi spuneti ce este de facut ca sa pot fii ca oricare alta persoana normala…. si ce pret ar avea o astfel de interventie? Raspundeti-mi pe email dac se poate , multumesc.

  • Buna ziua,

   Legat de cele mentionate de dvs, e posibil sa aveti o ptoza palpebrala, care poate fi corectata chirurgical. E putin probabil sa aveti o laxitate si exces tegumentar al pleoapei superioare astfel incat sa fie asa probleme cu ochii.
   De obicei, o data cu corectia ptozei palpebrale se poate face si blefaroplastie superioara.
   Pentru a va putea da mai multe detalii despre situatia dvs, va recomand sa va faceti programare la o consultatie +/- interventie.

   Dr. Mihai Chertif

 19. Bun? ziua , Am O (mic? )problema …. Deasupra pleoapelor am 2 pete mari de gr?sime, din cate stiu eu sunt .colesterol..A? vrea s? scap de ele, puteti s? m? ajuta?i? Ce trebuie s? fac? V? mul?umesc. .Livia

  • Buna ziua dna Livia,

   Cel mai probabil afectiunea la care faceti referire este xantelasma, care inseamna depozite de colesterol (grasime) la nivelul pleoapelor. Ele trebuie excizate.
   Va recomand in prima faza sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare cu ochii inchisi pentru a vedea despre ce e vorba, impreuna cu un nr de telefon pentru a va putea contacta.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

 20. Buna ziua ,
  As avea si eu o intrebare : Tatal meu a fost operat la ochiul stang de carcinom bazocelular osos (acest diagnostic a fost in urma biopsiei ) , in luna februarie. Acum pleoapa ia acoperit tot ochiul si numai poate vedea. Intrebarea mea ar fi daca ploapa se poate opera ? Va multumesc

  • Buna ziua,

   Pentru a va putea oferi mai multe detalii referitor la solicitarea dvs, cel mai indicat ar fi sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare cu pleoapa in cauza pentru a vedea despre ce fel de operatie este vorba. Pe langa poze, ar fi indicat si un nr de telefon pentru ca unul dintre medici sa va poata contacta.
   O alta varianta ar fi sa va faceti programare pentru o consultatie.

   Multumim

   Dr. Mihai Chertif

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.