Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Operatia de Rinoplastie, corectarea si remodelarea nasului

Cand vine vorba de aspectul fizic, atat femeile cat si barbatii deopotriva au complexe. Odata cu evolutia tehnologiei si a inovatiilor s-au imbunatatit si tehnicile medicale si estetice. Iar acum poti avea aspectul mult visat al nasului.

In cele ce urmeaza cei descoperi informatii utile despre rinoplastie, operatia ideala pentru repararea oricarei imperfectiuni ale nasului tau.

Rinoplastia sau operatia de remodelare a nasului poate creea un nas rafinat si perfect proportionat.

Remodelarea nasului, un rol esential in armonia faciala

Nasul, fiind situat in centrul fetei, joaca un rol esential în aspectul acesteia. Indiferent daca esti nemultumit de nasul cu care te-a inzestrat Mama natura sau daca nasul tau a fost afectat de traume sau de îmbatranire, dezechilibre în simetrie sau în proportie, acestea pot sa iti afecteze negativ aspectul facial si sa atraga atentie nejustificata. In schimb, un nas atractiv trece fie neobservat, fie admirat.

Rinoplastia poate schimba dimensiunea, forma sau proportiile nasului. Aceasta poate fi facuta pentru a repara deformarile cauzate de un prejudiciu, pentru a corecta un defect la nastere sau pentru a îmbunatati unele dificultati de respiratie. Rinoplastia nu este o procedura cu o serie de etape foarte clar stabilite. Fiecare operatie este unica si este personalizata pentru anatomia si scopurile specifice ale fiecarei persoane in parte.

Rinoplastia echilibreaza caracteristicile faciale, creand armonie.

Operatia de Rinoplastie

În timpul operatiei de rinoplastie

Rinoplastia necesita anestezie locala cu sedare sau anestezie generala, în functie de complexitatea interventiei chirurgicale si de preferintele chirurgului dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra în prealabil ce fel de anestezie este cel mai bun în cazul dumneavoastra.

Anestezie locala cu sedare. Acest tip de anestezie este de obicei utilizat într-un cadru ambulatoriu si este limitat la o anumita zona a corpului dumneavoastra. Medicul dvs. injecteaza un anestezic în tesuturile nazale si va sedeaza cu medicamente injectate printr-o linie intravenoasa (IV). Acest lucru te face amortit, dar nu adormit complet.
Anestezie generala. Primiti medicamentul (anestezic) prin inhalarea acestuia sau printr-o linie intravenoasa – un tub mic plasat într-o vena în mâna, gât sau piept. Anestezia generala va afecteaza întregul corp si provoaca o stare temporara de inconstienta. Anestezia generala necesita un tub de respiratie.
Dupa operatie, veti fi într-o camera de recuperare, unde personalul monitorizeaza revenirea la starea de veghe. Puteti pleca mai târziu în acea zi sau, daca aveti alte probleme de sanatate, puteti ramâne peste noapte.

operatia de rinoplastie

Dupa operatia de rinoplastie

Dupa operatie, trebuie sa va odihniti în pat cu capul ridicat mai sus decât pieptul, pentru a reduce sângerarea si umflarea. Nasul dvs. poate fi congestionat din cauza umflarii sau a tubuletelor flexibile din silicon plasate în interiorul nasului în timpul interventiei chirurgicale.

În cele mai multe cazuri, pansamentele interne ramân în loc timp de una pâna la sapte zile dupa intervenia chirurgicala. Medicul dvs., de asemenea, introduce în nas tuburi de silicon (splints) pentru protectie si sprijin in respiratie. Acestea ramân în nas de obicei timp de aproximativ o saptamâna.

Sângerarea usoara si drenarea mucusului si a sângelui vechi sunt frecvente pentru câteva zile dupa operatie sau dupa îndepartarea pansamentului. Medicul dvs. poate plasa un „tampon de picurare” – o bucata mica de tifon tinuta în pozitie cu banda – sub nas pentru a absorbi drenajul. Schimbati tifonul conform indicatiilor medicului dumneavoastra. Nu asezati tamponul de picurare strâns pe nas.

Pentru a reduce în continuare sansele de sângerare si umflare, medicul dumneavoastra va poate cere sa urmati aceste precautii timp de câteva saptamâni dupa interventia chirurgicala:

 • Evitati activitati serioase cum ar fi aerobicul si jogging-ul.
 • Faceti bai în loc de dusuri în timp ce aveti bandaje pe nas.
 • Nu suflati nasul.
 • Mancati alimente bogate in fibre, cum ar fi fructele si legumele, pentru a evita constipatia. Constipatia va poate provoca tulpina, exercitând presiune asupra locului de interventie chirurgicala.
 • Evitati expresiile faciale extreme, cum ar fi zâmbetul sau râsul.
 • Periati usor dintii pentru a limita miscarea buzei superioare.
 • Purtati haine care se fixeaza în fata; nu trageti deasupra capului haine, cum ar fi camasi sau pulovere.
 • În plus, nu folositi ochelarii de soare sau ochelari de soare pe nas pentru cel pu?in patru s?pt?mâni dup? operatie, pentru a preveni apasarea nasului.
 • Folositi protectia solara SPF 30 când sunteti afara, în special pe nas. Prea mult soare poate provoca o decolorare permanenta neregulata în pielea nasului.

Unele umflaturi temporare sau decolorarea pleoapelor pot aparea timp de doua pâna la trei saptamâni dupa operatia nazala.  Nu puneti nimic, cum ar fi gheata sau pachete reci pe nas dupa operatie.

Clasificarea procedurilor de Rinoplastie

Rinoplastia este de doua tipuri:

 • Deschisa: cand procedura se axeaza pe incizarea septului nazal (tesutul fin care separa narile). Aceasta permite chirurgului estetician sa modifice cartilajul mult mai exact decat in cazul rinoplastiei inchise, insa posibilitatile in ceea ce priveste oasele sunt mai restranse. Incizia va fi putin vizibila.
 • Inchisa: cand este incizat interiorul nasului. Prin intermediul acestei tehnici cartilajele si oasele pot fi indepartate, permitand chirurgului sa faca o serie mai larga de modificari in ceea ce priveste aspectul nasului. De asemenea, parti din restul corpului pot fi adaugate nasului pentru a-i oferi o mai buna sustinere. Foarte important este ca dupa operatie, in cazul acestei proceduri, incizia abia se mai observa.

Cat costa o rinoplastie?

O operatie de remodelare a nasului (rinoplastie) realizata in cadrul clinicii Cosmedica, se incadreaza intre 1200-2000 Eur, in functie de complexitate. Pentru o estimare exacta, programeaza o consultatie la numarul de telefon 0753.042.234

 

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.