Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Marirea sanilor cu grasime proprie, fara operatie

Marirea sanilor cu grasime proprie reprezinta o procedura prin care se recolteaza grasime din zone ale corpului in care aceasta este in exces si se injecteaza in zone ale corpului pe care pacientul le vrea remodelate.

Injectarea de grasime proprie, o procedura din ce in ce mai solicitata in ultimii ani de catre pacientii clinicii Cosmedica, nu reprezinta o interventie chirurgicala, ea facand parte din medicina regenerativa.

Despre marirea sanilor cu grasime proprie

Sanii reprezinta una dintre zonele corpului care poate beneficia de procedura injectarii cu grasime proprie. Marirea sanilor cu grasime proprie a debutat in decembrie 2009, prima pacienta supusa acestei interventii fiind britanica Emma Harding, in varsta de 25 de ani la acea vreme. De atunci si pana in prezent, marirea sanilor cu grasime proprie (cunoscuta si sub numele de augmentare mamara prin transfer de grasime) a devenit raspunsul oricarei femei la dorinta de a avea sani mai mari.

Procedura este una simpla: dupa efectuarea unei anestezii locale, medicul realizeaza punctionari pentru a se permite accesul unei canule care recolteaza grasime din zonele vizate, de obicei de pe abdomen sau de pe coapse. Aceasta etapa este una extrem de sigura, pentru ea folosindu-se un aparat performant de liposuctie.

Grasimea recoltata astfel este apoi separata de sange, apa si ulei prin folosirea unui sistem de centrifugare. Totodata, medicul recolteaza cca 50 de ml de sange de la pacienta, care este introdus tot intr-o centrifuga pentru a izola trombocitele care contin celule stem.  Celulele stem obtinute sunt combinate cu grasimea extrasa din corp si acest amestec este injectat la nivelul sanilor, realizandu-se astfel marirea sanilor nechirurgical.

Singurul potential dezavantaj al maririi sanilor prin injectarea de grasime proprie comparativ cu implantul mamar se refera la absorbirea grasimii injectate de catre organism odata cu trecerea timpului. La clinica estetica Cosmedica ne ingrijim de monitorizarea continua a rezultatelor interventiilor noastre, de aceea am putut constata ca dupa trecerea unui an de la efectuarea interventiei de marire a sanilor prin injectarea de grasime, rata de absorbtie de catre organismul pacientelor a fost una extrem de redusa, de nivel microscopic.

marirea sanilor fara operatie transfer grasime

Avantajele maririi sanilor cu grasime proprie

Cat despre avantaje, cel mai important este acela ca riscul de respingere de catre pacienta a grasimii injectate este 0, intrucat aceasta este extrasa de la aceeasi pacienta, fiind astfel 100% compatibila cu noul tesut in care este injectata.

Un alt avantaj este ca marirea sanilor cu grasime proprie indeplineste doua obiective intr-o singura procedura: scapa pacientele de grasimea nedorita din anumite zone ale corpului si mareste sanii.

De asemenea, marirea sanilor prin aceasta metoda este o alternativa mai sigura la implantul cu silicon, asigurand in acelasi timp pacientele ca in corpul lor nu ramane niciun material strain.

Aspectul sanilor mariti prin injectarea de grasime proprie este unul natural.

Riscul de ramanere cu cicatrici este minim, intrucat singurele incizii efectuate in timpul acestei proceduri sunt punctionarile necesare liposuctiei. Aceste punctionari, extrem de reduse, inlatura si riscul de reactii alergice din partea organismului.

Procedura previne formarea de noduli in grasimea injectata, intrucat ea include si etapa de mixare a celulelor proprii corpului.

Este important de retinut ca interventia de marire a sanilor se poate efectua dupa ce pacientele implinesc varsta de 18 ani, pentru a asigura ca sanii au atins maturitatea cresterii. Exceptia de la aceasta prevedere o reprezinta pacientele care sufera de hipoplazie/hipotrofie congenitala sau asimetrie mamara – in aceste situatii fiind necesara o interventie de corectare la varste mai fragede.

Preturi la procedura de marire a sanilor cu grasime proprie

Pretul pentru marirea sanilor prin injectare de grasime proprie variaza in functie de procedurile efectuate. Astfel, pentru o liposuctie completa cu injectare grasime pentru marirea sanilor puteti achita in jur de 2.500-3.000 euro, in timp ce pentru o asimetrie mamara unilaterala cu grasime, puteti achita intre 500 si 1.000 euro.

Intrucat aceste tarife sunt valabile la momentul redactarii prezentului articol si pot suferi modificari in timp, tarifele exacte va sunt comunicate in momentul in care solicitati detalii despre procedura de augmentare sani prin injectarea de grasime proprie.

Pentru ca marirea sanilor cu grasime proprie sa fie o experienta reusita, este important ca ea sa fie realizata de un medic autorizat si cu experienta in efectuarea unor astfel de interventii , medic care sa fie totodata la curent cu cele mai noi proceduri si informatii din aceasta zona a medicinei regenrative.

La Cosmedica, gasiti astfel de medici, focusul nostru fiind grija fata de pacient, atat pe timpul derularii unor interventii, indiferent de natura lor, cat si ulterior, prin monitorizarea in timp a evolutiei starii generale a pacientului.

Daca si dvs. ati visat mereu la o marire a sanilor, insa nu ati stiut cum si unde ati putea sa o obtineti, contactati-ne!

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.