Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Ginecomastia sau de ce cresc sanii la barbati?

Vom discuta in acest articol despre ceva ce se considera ca afecteaza intr-o mare masura stima de sine a barbatilor. Este o problema ce poarta numele de ginecomastie. Fiind vorba despre o crestere exagerata a sanilor la barbati, aceasta ii afecteaza pe cei vizati. Dar, solutia pentru ginecomastie exista la clinica Cosmedica si in alte clinici similare din Romania sau la nivel international, si este o procedura de reducere a sanilor la barbati. Din ce in ce mai multi barbati aleg o asemenea interventie pentru a-si recapata aspectul perfect masculin.

ginecomastie

Ce este ginecomastia?

Marirea tesutului la nivelul glandei mamare a barbatilor este cunoscuta sub numele de ginecomastie. In timpul copilariei, pubertatii sau chiar in cazul barbatilor mai in varsta sau de varsta mijlocie, ginecomastia poate fi des intalnita. Totusi, ginecomastia trebuie diferentiata de lipomastia, care se refera la prezenta depozitelor de grasime in zona mamelara la barbati. Adevarata ginecomastie rezulta din cresterea exagerata a tesutului glandular sau mamar, care in mod normal este prezent in proportii foarte mici la barbati. Aspectul fizic modificat este motivul cel mai frecvent pentru care barbatii decid sa stabileasca o consultatie pentru evaluarea medicala a sanilor.

De ce cresc sanii la barbati?

Ginecomastia, aceasta marire a tesutului glandular al sanului barbatesc, rezulta dintr-un dezechilibru hormonal. Excesul de estrogeni (hormoni feminini) din organism, in comparatie cu nivelul scazut de testosteron (hormon masculin) produce aceasta afectiune.

Cauzele ginecomastiei pot fi reprezentate si ca efecte secundare ale utilizarii unei cantitati mari de medicamente care contin corticosteroizi, steroizi anabolizanti sau antibiotice. Problema ginecomastiei poate fi asociata si cu diverse afectiuni precum: hipertiroidismul, ciroza hepatica, obezitatea, nivelul scazut de testosteron.

Ginecomastia apare datorita cantitatii excesive de grasime din sanul masculin care se poate dezvolta si ca urmare a mostenirii genetice, dietei si alimentatiei sau a diversilor factori de mediu.

Vezi aici si alte cauze.

Tratamentul chirurgical pentru ginecomastie

Operatia de ginecomastie este o procedura chirurgicala care urmareste reducerea in dimensiune a sanilor la barbati. Practic, este indepartat tesutul mamar prin liposuctia grasimii de la nivelul sanului. Buni candidati pentru aceasta interventie, sunt pacientii de sex masculin care se confrunta cu exces de grasime si testul glandular in zona sanului.

Alte proceduri de estetizare a sanilor iti recomandam daca:

  • Doresti imbunatatirea si aplatizarea conturului pieptului,
  • Esti aproape de greutatea ideala, dar iti doresti un piept cu aspect masculin, prin reducerea grasimii excesive si definirea pectoralilor,
  • Doresti imbunatatirea imaginii prin obtinerea unui piept definit estetic din toate punctele de vedere.

Cancerul de san la barbati este mai putin frecvent. Dar, la fel ca si chirurgia mamara la femei, evaluarea imagistica preoperatorie este importanta. Aceasta poate sa excluda orice posibila anomalie grava care necesita terapie medicala.

Beneficii in alegerea operatiei de ginecomastie

Pe lista beneficiilor aduse de chirurgia ginecomastica sunt incluse schimbarile atat de natura fizica, dar si psihologica. Modificarile fizice sunt reprezentate de obtinerea unui piept ferm, masculin si atragator. Avantajul psihologic include cresterea stimei de sine si scaderea nesigurantei.

Cu ajutorul unei consultatii, in cadrul clinicii Cosmedica, vei putea fi examinat. Acolo vei avea ocazia sa discuti cu medicii chirurgi specialisti cu privire la toate preocuparile si interesele tale. Toatea acestea pentru capatarea unei infatisari mult mai masculine, cea pe care ti-o doresti.

Pentru Consultatii in cadrul clinicii Cosmedica sunati la 0753.042.234 sau 0771.227.176

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.