Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Epilare definitiva pe timpul verii?

In timpul verii, ultimul lucru pe care doresti sa il faci este sa iti acoperi picioarele pentru a ascunde parul nedorit. In aceasta perioada, temperatura ridicata ne indeamna sa purtam tinute care fac vizibile zone extinse ale corpului. Asadar, picioarele, antebratele si axilele necesita cosmetizari permanente. De acum poti sa fii increzatoare in a purta fustele si rochiile preferate cu indepartarea permanenta  a parului nedorit la Clinica Cosmedica.

In ciuda convingerilor populare, epilarea definitiva este una sigura chiar si pe timpul verii.  Doar ca exista unele masuri de precautie care trebuie luate in considerare. Mai intai, sa vedem cum functioneaza procedura de epilare definitiva. Dupa aceea vom prezenta cateva mituri legate de epilarea definitiva in perioada verii.

Epilarea definitiva vara

Epilare definitiva cu Laser Exilite presupune folosirea unor unde luminoase speciale care au capacitatea de a distruge radacina firului de par. Performanta de care da dovada acest aparat permite reglarea intensitatii astfel incat unda luminoasa isi face datoria si nu distruge tesuturile inconjuratoare.

epilare definitiva vara

Sfaturi pentru a proteja pielea inainte si dupa epilarea definitiva

Efectele secundare normale ale acestei proceduri includ disconfortul minim, roseata usoara si uneori mici umflaturi. Dincolo de aceste conditii, ce altceva ar trebui sa stii inainte de tratament?

Limitati expunerea la soare

Cu aproximativ doua saptamani inainte si o saptamana dupa epilarea definitiva, trebuie sa eviti expunerea excesiva la soare. Este important sa urmezi sfaturile de ingrijire recomandate de medicul specialist. Astfel vei putea evita unele reactii adverse precum:

  • Hiperpigmentare sau hipopigmentare – reactii inofensive posibile care determina zona de piele sa fie putin mai inchisa sau deschisa la culoare
  • Blistere – un efect secundar rar, puteti observa aparitia unor cruste usoare pe piele

Daca pielea ta prezinta arsuri pe zona unde doresti epilare definitiva, procedura nu este recomandata. In plus, pielea bronzata poate face mai dificila identificarea foliculilor de par. Nuanta de maro-auriu este aproape de culoarea parului, astfel energia laserului este posibil sa fie absorbita preponderent de suprafata pielii, decat de baza foliculului de par.

epilare definitiva perioada verii

Evitati activitatile la piscina si spa

Incearca sa stai departe de piscine, saune, jacuzzi timp de pana doua zile dupa procedura de epilare definitiva. Nu stii niciodata cum ar putea reactiona pielea ta la temperaturile extrem de ridicate din sauna sau diversele substante chimice din piscine. Exfolierea pielii ar trebui, de asemenea evitata timp de pana la cinci zile de la sesiunile de epilare. Anumite metode de exfoliere pot provoca iritatii asupra pielii sensibile.

Mituri despre epilarea definitiva in perioada verii

Exista multi pacienti ingrijorati de indepartarea definitiva a parului in timpul verii. Preocuparea lor vine de la ideea ca nu poti obtine epilare definitiva vara. Miturile s-au dezvoltat din conceptiile privind bronzarea, expunerea la soare si efectele acestora asupra indepartarii parului prin proceduri definitive.

  • Nu puteti obtine indepartarea parului cu laser in timpul verii – Acest mit este complet fals! Desigur, poti obtine indepartarea parului cu laser pe timp de vara. Cum s-a dezvoltat acest mit? Datorita sfaturilor de a evita soarele inainte si dupa sedintele de epilare defintiva. La inceputuri, laserele folosite pentru epilarea definitiva nu aveau o mare capacitate de a focaliza lungimi de unda. Astfel, cu cat pielea era mai inchisa la culoare, cu atat mai greu era de identificat foliculul de par pentru a-l distruge. Azi, tehnologia a avansat, iar noile aparate sunt proiectate sa gaseasca mai repede foliculul de par.
  • Nu puteti beneficia de epilare definitiva daca te-ai expus la soare in ultimele trei zile – Acest lucru este adevarat! Este un fapt obisnuit si trebuie tratat cu seriozitate maxima. Daca te-ai expus la soare in ultimele 72 ore, nu poti primi tratamentul. Acest lucru se datoreaza faptului ca poti risca aparitia unor arsuri, cicatrici si vatamari ale pielii.

Desi este un mit ca terapia de epilare definitiva este periculoasa in timpul verii, exista inca masuri de siguranta ce pot fi luate in considerare inainte de a beneficia de acest tip de tratament. Pentru a afla mai multe despre serviciile clinicii Cosmedica, contacteaza-ne pentru a-ti putea oferi sfaturile utile de care ai nevoie.

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.