Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Diferentele dintre rinoplastie si deviatia de sept

Te preocupa unele afectiuni estetice sau functionale legate de nasul tau? Atunci trebuie sa intelegi diferentele dintre o procedura de rinoplastie si septoplastie. Mai jos te vom ajuta sa intelegi care sunt deosebirile dintre cele doua proceduri efectuate la nivelul nasului. In primul rand trebuie sa intelegi ca ambele interventii sunt menite sa rezolve problemele nasului, dar pot avea obiective diferite.

Noi efectuam ambele proceduri pentru a imbunatati calitatea vetii si pentru a spori cresterea increderii in sine. Daca esti in cautarea unei solutii, trebuie sa te asiguri mai intai ca ai inteles diferenta dintre rinoplastie si deviatia de sept.

rinoplastie baia mare

Ce este rinoplastia?

Rinoplastia este termenul general pentru procedura chirurgicala care permite corectarea nasului. Prin corectare facem referire la dimensiune, forma si simetrie, pentru un aspect mai echilibrat al nasului. Daca te ingrijoreaza aspectul estetic al nasului tau si te confrunti cu asimetrie, varf nazal marit sau nari largi, rinoplastia poate fi solutia.

Rinoplastia poate fi efectuata ca o procedura inchisa sau deschisa, in functie de decizia medicului. Interventia deschisa presupune o incizie externa care produce o fina cicatrice temporara care se estompeaza odata ce recuperarea este completa. In cazul rinoplastiei inchise se va efectua incizia in interior, dar aceasta poate sa nu fie o optiune adecvata oricarui pacient.

Deoarece preocuparile cosmetice sunt diferite de la pacient la pacient, fiecare procedura de rinoplastie este diferita si adaptata de catre specialistii clinicii noastre, pentru a aborda anatomia nazala specifica.

Ce este septoplastia?

Septoplastia este procedura chirurgicala care vizeaza preocuparile functionale ale nasului prin a corecta deviatia de sept sau septul curbat. Deviatia de sept poate exista inca de la nastere sau poate fi rezultatul unei leziuni nazale. Daca te confrunti cu dificultati de respiratie, este posibil sa fi un candidat pentru septoplastie. Astfel se urmareste corectarea septului deviat pentru a imbunatati respiratia.

Operatia deviatiei de sept poate fi efectuata ca procedura inchisa sau deschisa, in functie de complexitatea septului deviat. Cand se intervine pe calea inchisa, se face o mica incizie in interiorul nasului pentru a asigura accesul la osul septului. In functie de specificul nevoilor fiecarui pacient, partile septului pot fi indepartate in intregime, repozitionate sau reconstruite cu grefe.

deviatie de sept

Rinoplastia VS Septoplastia

Daca nu esti sigur care dintre cele doua interventii reprezinta cea mai buna alegere pentru solutionarea problemelor tale, programeaza o consultatie la clinica Cosmedica. Poate ai un nas vizibil stramb si deviatia de sept influenteaza capacitatea ta de a respira. Atunci septoplastia combinata cu rinoplastie, o chirurgie estetica a nasului, poate corecta atat defectele estetice cat si problemele functionale.

Principala preocupare a septoplastiei este de a fixa deviatia de sept si, in general, forma nasului ramane aceeasi. In cazul rinoplastiei obiectivul este de a corecta forma nasului, fara a tine cont de capacitatile functionale. Este important sa fim constienti de faptul ca, atunci cand este efectuata septoplastia, poate fi ocazia ideala de a corecta si forma nasului in cea dorita. Rinoplastia poate fi efectuata in acelasi timp cu o septoplastie. Citeste aici cateva detalii despre aceasta asociere.

Ambele proceduri sunt efectuate in general sub anestezie locala sau generala.

In cazul in care suferi de o afectiune precum deviatia de sept, sau te chinuie alte probleme legate de estetica nasului, va recomandam sa ne contactati pentru a programa o consultatie. Impreuna cu specialistii clinicii noastre, vei indentifica cel mai bun plan de tratament pentru ceea ce te ingrijoreaza. Vei primi raspunsul la orice intrebare pe care o ai cu privire la oricare dintre proceduri. Pentru noi este important sa fii informat si increzator in tratamentul ales si bineinteles, in obtinerea rezultatelor dorite.

2 Comentarii
 1. Buna ziua,
  A? dori s? stiu cât m-ar costa un consult la rinoplastie.
  V? multumesc!

  • Buna ziua dna Andreea,

   Va multumim pentru interesul legat de serviciile noastre.

   Pentru ca medicii nostri sa va poata oferi cat mai multe detalii despre situatia dvs particulara va recomandam sa ne trimiteti un set de poze cat mai clare din fata, semi-profil, profil si pozitie septala (cu capul lasat pe spate) cu regiunea fetei, de la 1m distanta facute pe un fundal mai inchis la culoare (perdea, perete etc) impreuna cu cateva date despre dvs (varsta, adresa,telefon de contact, inaltime, greutate, ocupatie, istoric de boli/tratamente/operatii/spitalizari/alergii etc) la office@cosmedica.ro si dupa ce vor fi evaluate veti primi un raspuns cu sugestia noastra. Daca va fi nevoie de o discutie mai ampla sau de anumite precizari speciale, puteti fi contactat/a de unul dintre medicii nostri chiar inainte de a veni la o consultatie pentru a fi cat mai bine informat/a cu privire la conditia dvs.
   Trebuie sa stiti ca pozele pot distorsiona intr-o oarecare masura realitatea, asa ca e bine sa intelegeti ca acestea doar pot sa ne orienteze cu privire la solicitarea dvs si astfel nu pot inlocui consultatia. Daca e nevoie de mentiuni cu privire la acest lucru, medicul vi le poate explica telefonic.

   Multumim

   Clinica Cosmedica
   Baia Mare
   +40-771227176
   +40-753042234

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.