Clinica de Chirurgie Estetica si Plastica
office@cosmedica.ro / 0753.042.234 / 0771.227.176

Alaptare dupa implant mamar

Odata cu cresterea anuala a numarului de proceduri de marire a sanilor, tot mai multe femei cauta informatii despre alaptarea dupa implant mamar. Cautarile pe Internet pot crea confuzii, de aceea dorim sa va lamurim. Anumite statistici ne spun ca, in majoritatea cazurilor, alaptarea cu implanturi nu reprezinta un risc in aprovizionarea cu lapte a mamei. Alte statistici in schimb, mentioneaza potentialele probleme ale laptelui insuficient, in functie de procedura utilizata in marirea sanilor.

Acest articol analizeaza daca alaptarea cu implanturi este posibila, modul in care implanturile mamare afecteaza alimentarea cu lapte si daca alaptarea cu implanturi este sigura pentru copilul alaptat.

Poti sa alaptezi cu implanturi mamare?

Da, este posibil sa alaptezi cu implanturi mamare.  Da, exista o probabilitate ca acestea sa afecteze capacitatea mamei de a produce o cantitate completa de lapte. Daca o mama va avea cantitatea totala sau doar partiala de lapte, depinde si de tipul de interventie chirurgicala si daca exista anumite cicatrici la nivelul canalelor prin care trece laptele. Conteaza foarte mult si cat de mult tesut glandular functional exista inainte de procedura de marire a sanilor.

Este de retinut faptul ca, unele femei pot avea probleme in alaptare, indiferent daca au sau nu implanturi mamare. Nu exista nici un motiv sa te simti vinovata in vreun fel. Daca te intrebi cum va decurge alaptarea cu implanturile mamare, afla ca alaptarea nu va afecta si nu va fi afectata de implantul mamar.

alaptare cu silicoane

Cum poate sa afecteze implantul mamar alaptarea?

Modul in care poate sa fie afectata alaptarea de catre implanul mamar, depinde de mai multi factori precum:

  • Localizarea inciziei

In momentul in care se face incizia de inserare a implantului, se va determina gradul de deteriorare a glandelor de lapte si a canalelor. Daca se face o incizie in jurul mamelonului si a areolei, aceasta poate sa afecteze eventual reflexul neurohormonal necesar pentru a produce si a elibera laptele matern.

  • Pozitionarea implantului

Alaptarea ar putea fi afectata in cazul in care marimea implantului afecteaza presiunea din san. Sanul este compus din tesut glandular care contribuie la producerea laptelui. Daca pachetul de implant este plasat intre tesutul glandular si stratul de muschi, se spune ca este mai probabil sa exercite presiune asupra canalelor si glandelor care asigura fluxul de lapte. Dimpotriva, atunci cand implantul este plasat sub stratul de muschi, se spune ca acesta are un impact mai redus asupra productiei de lapte.

  • Calitatea tesutului mamar

In cazul in care chirurgia cosmetica sau reconstructiva pentru marirea sanului se datoreaza dezvoltarii anormale a sanului, poate exista o absenta a tesului mamar functional. Intr-o astfel de situatie, dificultatile legate de alaptare sunt datorate direct de aceasta, mai degraba decat de implantul mamar in sine.

alaptare implant mamar

Este sigura alaptarea daca ai implant mamar?

Diferite organizatii afirma ca nu exista dovezi cum ca prezenta implantului mamar poate dauna copilului alaptat. Thomas Hale, specialistul in alaptare, spune ca siliconul este inert si este foarte putin probabil sa fie absorbit de tractul gastro-intestinat de catre un bebelus alaptat. Desi, si mai putin probabil este ca implantul sa ajunga in canalele prin care se scurge laptele.

Implanturile mamare au posibile sanse de a comprima canalele de lapte, astfel, reducand fluxul de lapte. Tehnica chirurgicala utilizata si calitatea tesutului mamar dinainte de interventie pot sa decida fluxul si aprovizionarea cu lapte.

Lasati un Comentariu

Date de contact

Str. G. Cosbuc nr. 52 Baia Mare Maramures 430032 Romania
Telefon: 0262.219.521
Fax: 0262.219.521
Website: www.cosmedica.ro
Email: office@cosmedica.ro

Despre Cosmedica

Scopul chirurgiei plastice si cosmetice este realizarea dorintelor estetice ale pacientului. Chirurgul plastic are rolul unui sculptor care incearca sa transforme prin operatii estetice acele dorinte in realitate cu mainile, minte si inima sa.